O uplynulém víkendu opět odehrály svoje turnaje všechny přípravky, tentokrát v jednom termínu, v neděli 15. 10. 2023 od 10:00 hodin. Mini přípravka hrála v Nalžovských Horách, mladší přípravka odehrála turnaj na domácím hřišti v Mochtíně za účasti 4 družstev (Mochtín, Strážov, Železná Ruda a Luby B), starší přípravka pak sehrála svůj turnaj ve Švihově (Švihov, Janovice, Sušice, Bolešiny a Mochtín).


Mini přípravka

V neděli 15. 10. 2023 odehrála mini přípravka další svůj turnaj na hřišti v Nalžovských Horách. Po celý turnaj foukal mrazivý vítr, který stěžoval dětem hraní fotbalu. Mochtín postavil jeden tým do mladší skupiny, ve které byly pouze týmy Mochtína, Klatov a Sušice (tým Kolince ráno před začátkem turnaje, kvůli marodce, musel své účinkování na turnaji zrušit). Mladší děti odehrály pouze 4 zápasy, 2x proti týmu Klatov a 2x proti týmu Sušice. V prvních dvou zápasech se dařilo a Mochtín vyhrál přesvědčivě oba zápasy. Druhé dva zápasy byly vyrovnané a Mochtín jeden prohrál a druhý remizoval.

Druhý tým postavil Mochtín do starší skupiny, kde hrálo 7 dalších týmů. Celkově děti odehrály 7x12 minut ve starší skupině. Do prvního zápasu turnaje, jak už je zvykem, Mochtín nastoupil ospale a prohrál velikým rozdílem. Od druhého zápasu se již mochtínským nejmladším fotbalistům dařilo a do konce turnaje většinu zápasů vyhráli, remizovali nebo prohráli malým rozdílem. Všichni hráči vsítili do sítí soupeřů velké množství gólů, ze kterých měli patřičnou radost.

Sestava:

starší: Tadeáš Kraus, Jaroslav Truska, Matěj Příbek a Adam Tušek

mladší: Tereza Zítková, Dominik Blažek, Tomáš Bauer a Matyáš Švátora (ve 3 a půl letech předvádí opravdový talent a obrovskou radost z fotbalu!)

Trenéři: Petra Doležalová a Milan Žiak ml.

- autor článku Milan Žiak ml., trenér mini přípravky



Mladší přípravka

Na nedělní turnaj doma v Mochtíně jsme se těšili z více důvodů. Jednak jsme se mohli po krátké době opět ukázat našim fandům na domácím hřišti a zároveň také tento podzim to bylo naposled v Mochtíně. Oproti minulým turnajům jsme měli nalosované vyrovnané soupeře, s kterými jsme chtěli jen a jen všechno vyhrát. I tento víkend nás trápila velká marodka, a protože souběžně s námi hrála také mini přípravka, nemohli jsme si zapůjčit nějakého mladého nadějného fotbalistu, který by se nám jistě velmi hodil.

Našim prvním turnajovým protivníkem byl tým z města Strážov. Zápas byl pro obě strany zřejmě zahřívací, tempo zápasu narůstalo až s přibývajícím časem zápasu, kdy také postupně začaly padat góly. My jsme byli zpočátku efektivnější, proměňovali jsme vytvořené šance a vytvořili si vedení. Strážov však začal aktivně presovat, a to nás přinutilo k častým chybám, které Strážov přetavil ve vyrovnávací gól. Vyhrát jsme chtěli, ale soupeř nám nedal vydechnout. Naše nedotažené útočné snahy se rychle vracely zpět před naši bránu, kde jsme nebezpečné situace odvracely na rohové kopy. Po jednom takovém rozehraném rohu jsme měli velikou smůlu, centrující hráč trefil našeho hráče, od kterého se smolně balon odrazil do naší sítě. Náš hráč byl zrovna při bránění otočený zády k míči a neměl žádnou šanci zareagovat na tento nakonec rozhodující gól na 3:4.

Druhým soupeřem byla Železná Ruda. Naši svěřenci měli v paměti poslední vzájemný zápas, ve kterém jsme excelovali drtivým vítězstvím 14:0, tak jsme museli krotit euforii, aby nedošlo k zbytečnému podcenění týmu ze Železné Rudy. To se nestalo, ale Železná Ruda přivezla silnější a běhavější tým než posledně, a tak se měli naši obránci co ohánět. Ruda hrozila hlavně po obou stranách a také vstřelila první branku. Na tu jsme dokázali rychle odpovědět. Hrálo se velmi vyrovnaně, i tak jsme dokázali obrátit skóre v náš prospěch. Drželi jsme vedení až ke konci zápasu, kdy jsme velice lehkovážně svými zbytečnými chybami dovolili Rudě vyrovnat. V posledních dvou minutách touha po výhře byla tak silná, že jsme si vytvořili mnoho šancí, a byť byl gól na spadnutí, tak nakonec skončil zápas remízou 3:3. 

Poslední soupeř byl pro nás zároveň poslední šancí dosáhnou vítězství. Proti nám se postavil tým Luby ,,B'', který přijel do Mochtína místo svého áčka. Jak naše děti slyšely „Luby“, bály se, že je bude čekat náročný zápas s ne moc optimistickým konečným výsledkem. Museli jsme naše hráče povzbudit že se jedná právě o ,B'' tým. Navíc oba předešlé zápasy Luby prohrály, tak nebyl důvod držet se vzadu a čekat na soupeře, co bude hrát, ale naopak bylo třeba tvořit hru a dávat góly. Opravdu jsme to byli my, kdo byl aktivnější a jistější na míči, dávali jsme branky, ale vlastními chybami jsme dovolili soupeři vždy snížit. Až ke konci mače jsme se dostali trochu do trháku a zaslouženě vyhráli 6:4.

Musíme naše kluky a jedno děvče pochválit za odvedený bojovný výkon. Zejména naši obránci končili turnaj celí červení a upocení, jejich výkon a jistota jde strmě nahoru, navíc zdatně podporují útok a střílí hodně branek. Těšíme se na další turnaj, jak budeme válet, až se nám uzdraví útočníci.

Výsledky Mochtína:

Mochtín – Strážov                    3:4, Podráský, Vlk, Höfler

Mochtín – Železná Ruda          3:3, Podráský, Král, Vlk

Mochtín – Luby B                     6:4, Vlk 3, Truska, Höfler, Podráský


Ostatní výsledky:

Luby B – Železná Ruda             2:5                  

Luby B – Strážov                       2:5                  

Strážov – Železná Ruda            5:5                  


Sestava:

brankář: Truska Jan

obrana: Podráský Jiří, Vaisová Nina, Král Tomáš, Vlk Dominik

útok: Doležal Martin, Kubalík Jan, Höfler Tomáš

omluveni: Kraus Kryštof (nemoc), Vais Filip (nemoc), Toman Matyáš (mini přípravka)


Trenéři: Podráský Jiří, Kraus Roman

 
- autor článku Roman Kraus, trenér ml. přípravky

 

Starší přípravka

Ke svému dalšímu turnaji nastoupila starší přípravka na hřišti ve Švihově. Teploty nám už trochu klesly, ale hrálo se celkem za slunečného počasí, a hlavně se zúčastnilo všech pět nominovaných týmů. V prvním utkání jsme nastoupili proti Janovicím. Utkání jsme celou dobu kontrolovali, dostávali se do šancí, a nakonec jsme zápas dovedli do vítězného konce. Ve druhém utkání jsme hráli proti týmu z Bolešin. Bohužel jsme podali v tomto zápase nejhorší výkon na turnaji a soupeř nás přehrál. Další zápas jsme hráli proti domácím a v utkání jsme byli lepším týmem, a nakonec jsme vyhráli. K poslednímu zápasu jsme nastoupili proti týmu ze Sušice. Byl to náš nejlepší zápas na turnaji a po vyrovnaném zápase, plném spousty šancí, jsme byli na konci šťastnějším týmem.

Výsledky:

Mochtín – Janovice      5:1

Mochtín – Bolešiny       1:6

Mochtín – Švihov          9:6

Mochtín – Sušice          4:3


Sestava: Kubaň David – Troch Radim, Ulrich Jakub, Toman Vojtěch, Kubaňová Kateřina, Zítek Jan, Sádlíková Denisa, Potužák Jonáš, Pořický Štěpán, Smolík Janek, Dresler Nicolas


Trenér: Toman Petr

 
- autor článku Petr Toman, trenér st. přípravky

 

Tréninky mini přípravky stále pokračují pondělky a čtvrtky vždy od 17:30 hodin, tréninky mladší a starší přípravky potom v pondělí a ve čtvrtek od 17:00 hodin.


Další turnaje budou: 

Mini přípravka – neděle 29. 10. 2023 od 10:00 hodin v Nýrsku

MP – sobota 21. 10. 2023 od 10:00 hodin v Železné Rudě

SP – sobota 21. 10. 2023 od 10:00 hodin V Horažďovicích