V sobotu odjelo naše áčko k dalšímu mistrovskému utkání, tentokrát na půdu vedoucího týmu tabulky a na jaře ještě neporaženého týmu Kaznějova. Domácí tým roli favorita bezezbytku naplnil a uštědřil našemu týmu další ostudný debakl. Výsledek zápasu hovoří za vše, naprosto odráží současné, zejména psychické rozpoložení našeho týmu, více není třeba dodávat… Naději na zvrat tohoto stavu a odvrácení pádu na dno tabulky bude mít naše áčko příští neděli, kdy bude doma hostit aktuálně poslední tým Rokycany B. Stále nezbývá než jen doufat, že se naši hráči do zbytku sezony zmátoří z této psychické deky, protože fotbal určitě hrát nezapomněli.

FK Bohemia Kaznějov - TJ Sokol Mochtín 9:1 (4:1)

Naši hráči nastoupili do utkání s odhodláním poprat se na půdě favorita o překvapení a o důležité body. To však vzalo za své ihned na počátku zápasu, když již ve 14. minutě prohrával náš tým 0:2, když obě branky soupeři doslova daroval. Nejprve si v 7. minutě srazil nešťastně centr z prvé strany do vlastní sítě Zdeněk Novák a následně domácí přidali druhý naprosto laciný a zbytečný gól, když hostující hráč snadno hlavou z brankové čáry poslal do naší sítě dlouho padající centr z levé strany. Tyto události opět srazily naše hráče zejména psychicky. Domácímu týmu narostla křídla, byl kombinačně jednoznačně lepší. Naději na zvrat přinesla 25. minuta, kdy si po rohovém kopu srazil míč do vlastní branky také domácí hráč. To naše hráče povzbudilo a začali si také směrem dopředu vypracovávat náznaky příležitostí. Bohužel po dalším nedůrazu naší obrany zvýšili domácí v 32. minutě na 3:1. Následně měli naši hráči obrovskou příležitost na snížení nepříznivého výsledku, pouze ale potvrdili naprostý zmar v zakončení, centr z pravé strany Honza Šafránek zcela sám na malém vápně nedokázal vůbec zakončit, míč se odrazem dostal na penaltu k dobíhajícímu Jirkovi Dolejšovi, který ve zcela odkryté brance trefil jen na brankové čáře dobíhajícího domácího hráče. Následně se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš, když ihned z následného protiútoku ve 37. minutě zvýšili domácí pohodlně na 4:1.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu, naši hráči se snažili o korekci nepříznivého stavu, nicméně pokračoval jejich herní zmar a vzhledem ke špatnému řešení herních situací si v podstatě nevypracovali vyloženou brankovou příležitost. Na druhé straně si domácí tým dělal z naší obrany tzv. průchoďák, hrál naprosto v pohodě, bavil se fotbalem, a nakonec z toho byl tento již další ostudný debakl pro náš tým. Dokreslením rozpoložení našeho týmu byla naprosto kuriozní sedmá branka domácího celku, kterou vstřelil náš Kuba Lysek, když se na malém vápně zamotal nikým neatakován do balónu, a nakonec s ním skončil zamotaný v síti naší branky.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Čeleda Jiří, Novák Zdeněk (79. Osvald Jaromír), Gajdušek David, Lysek Jakub, Bejvl Jakub, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Dolejš Jiří, Pretzlmayer Jaroslav (85. Prokop Marek), Šafránek Jan

V dalším mistrovském utkání přivítá naše áčko na domácí půdě poslední tým tabulky v neděli 07.05.2023 od 17:30 FK Rokycany B.

b_150_100_16777215_00_images_Kaznjov_-_Mochtn.jpg