Po vydatném slejváku bylo v sobotu 20.8.2022 mochtínské hřiště na hranici regulérnosti, ale nakonec se mistrák I.A třídy Mochtín - SK Smíchov Plzeň odehrál a skončil těsnou výhrou našich fotbalistů. Bylo to však vítězství z kategorie šťastných, protože nováček z Plzně odehrál v Mochtíně hodně kvalitní zápas, šahal po remise.

..20.8. - I.A třída mužů mistrovsky - Sokol Mochtín - SK Smíchov Plzeň  2:1 (1:0)
Zápas se hrál na podmáčeném trávníku s velkým množstvím louží a loužiček, které často bránily k souvislejším kombinačním akcím. Přesto byl k vidění zajímavý duel  s velkou řadou golových šancí na obou stranách. Hosté jich ale měli více, jen přesnější zakončení jim chybělo. Skore otevřel již v 11.minutě náš kanonýr Jan Žiak a těsné vedení 1:0 náš tým úspěšně hájil dlouhou dobu. Hosté hlavně ve II.poločase měli herní převahu, byli v tlaku, ale vyrovnat se jim stále nedařilo. A když se v 75.minutě znovu golově prosazuje na druhé straně náš J.Žiak, vypadá to pro Mochtín nadějně. Hosté v závěrečném tlaku snižují v 85.min. po rozehraném VPK Krocem na 2:1, ale více již nestihli, domů odjíždí s prázdnou. V Mochtíně však zanechali velmi dobrý dojem a budou-li předvádět podobné výkony i v dalších zápasech, tak se bodů určitě dočkají. Zápas odřídila trojice rozhodčích Rubáš Jaroslav - Zavadil Jan, Mazanec Marek, ŽK 2:4, 80 diváků.
Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Gajdušek David, Dolejš Jiří, Blažek Petr, Čeleda Jiří, Lysek Jakub, Bejvl Jakub, Kutka Marek, Šafránek Jan (73. Kapusta Matěj), Osvald Jaromír (57. Škoch Matěj, 92. Smolík Radek), Žiak Jan, branky : ŽIAK Jan - 2 - Kroc Daniel


Ve 4.kole odehraje Mochtín svůj další mistrovský zápas I.A třídy v Sušici a to v neděli 28.8.2022 se začátkem v 17,00 hodin. Společný odjezd k tomuto okresnímu derby utkání bude z Mochtína v 15,30 hod.