I v dalším přípravném zápase mužů se v Mochtíně představil hodně silný tým - záloha TJ Přeštice. Svěřenci trenéra Pavla Dobrého ukázali, že jsou na I.A třídu, do které postoupili, velice dobře připraveni, budou patřit ke kandidátům na postup do Krajského přeboru. Náš, zatím nekompletní tým, naopak opět svým výkonem nepřesvědčil, musel "skousnout" další dvoucifernou porážku.

 So 23.7.2022 - přípravný zápas mužů TJ Sokol Mochtín - TJ Přeštice B  0 : 11 (0:4)
Mladý, běhavý tým hostů měl od 1.minuty evidentně navrch. Mochtín se po většinu času bránil, byla jen otázka času, kdy poprvé inkasuje. Skore otevřel ve 14.minutě hostující Vladyslav Agapkin po nezištné přihrávce nadějného mladíka Jakuba Javorského (syn Luboše Javorského, který u nás v Mochtíně též hrával). Náš tým mohl vzápětí srovnat stav na 1:1, ale hlavička Škocha z vyložené šance se neujala, Zdeněk Plánička ze 3 metrů trefuje jen břevno přeštické brány - škoda ! Hra se v další části vyrovnává, ale efektivnější jsou v zakončení hosté. Na 0:2 zvyšuje ve 23.min.po brejkové akci Papež, ve 33.min. se střelou z úhlu prosazuje Žižka a účet 1.poločasu na 0:4 uzavírá o pouhou minutu později tvořivý Fabián, který své velké solo středem hřiště dokázal i zakončit golem.
      A hosté jsou při střelecké chuti i po přestávce. Ve 49.min. zvyšuje na 0:5 dělovkou z VPK Jakub Papež (nejlepší hráč na hřišti), pak se dvakrát trefuje v rychlém sledu Javorský, hosté vedou již 0:7 ! Domácí v útoku ani v záloze neudrží míč, v defenzivě hoří a tak není divu, že hosté pohodlně navyšují své vedení. V 72. a v 73.min. přidávají dvě slepené branky Žižka a opět Papež, v samotném závěru se v 88. a 90.min. dvakrát golově prosazuje Půta,uzavírá stav na konečných 0:11.
     Náš tým nebyl komplení, opět chyběli někteří hráči a tak trenér Jiří Dolejš dal příležitost zahrát si všem hráčům z A i B mužstva, kteří na na utkání dorazili. Výše obdržených branek je však zarážející.
    Zápas odřídil s přehledem ing. Jiří Dolejš starší, branky stříleli: Papež 3,Žižka 2, Javorský 2, Půta 2, Agapkin, Fabián, sestava So Mochtín : Blahník Matyáš (60. Prokop Daniel), Dolejš Jiří, Gajdušek David, Čeleda Jiří, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Kutka Marek (46. Pretzelmayer Jar.), Škoch Matěj (65. Smolík Radek), Kapusta Matěj, Osvald Jaromír (69. Blahník M.), Plánička Zdeněk (79. Osvald Jar.)