Po čtyřech porážkách v řadě je tu opět výhra a .... zasloužená ! Mochtínské áčko doma přehrálo po velmi dobrém výkonu zálohu Rokycan, do tabulky I.A třídy si připsalo 3 potřebné body a s celkovým ziskem 34 bodů se vrátilo na průběžnou 7. příčku. Příště ho čeká okresní derby v Hrádku u Sušice, který je sice na posledním, sestupovém místě, ale dnes po delší době získal 3 body ve Svéradicích!

14.5.2022 - I.A třída mužů mistrovsky  - Sokol Mochtín - FC Rokycany B   3:1 (3:1)

Náš tým potřeboval opět bodovat a to se mu nakonec beze zbytku podařilo. Hosté z Rokycan disponují mladým, pracovitým a nebezpečným týmem, ale tentokráte byl Mochtín lepší, body si zasloužil. Do vedení šli naši fotbalisté již v 6.minutě, kdy po dlouhém autovém vhazování šikovně hlavou otevřel skore Jar. Pretzelmayer - 1:0. Ve 14.minutě vedl Mochtín již 2:0 a to zásluhou Jakuba Bejvla, který svůj "výlet" do otevřené obrany hostů zakončil dělovkou z hranice šestnáctky.. Ve 24.min. mohl vedení navýšit Jiří Dolejš, ale jeho zakončení hlavou v pádu končí nad břevnem rokycanského golmana Wohlmutha. I hosté se snaží skorovat, ale Mochtínská obrana zatím drží jejich snažení na uzdě. Až ve 30.minutě přichází špatný odkop míče, toho se zmocňuje dirigent týmu hostů Bouda a umístěnou střelou k tyči snižuje na 2:1. Závěr prvního poločasu však opět patřil Mochtínu, který si vypracoval další tři golovky. Jednu z nich po brejkové akci opět proměnil, po přihrávce J.Žiaka,Jar. Pretzelmayer, do šaten se odcházelo za nadějného stavu  3:1. I po přestávce se hrál i nadále  svižný, kvalitní fotbal a to zásluhou obou týmů. Mochtín měl opět více šancí na gol (1x zvonila tyč rokycanské brány), ale žádnou z nich již neproměnil - skore se nezměnilo, tři body však zůstaly v Mochtíně a to je hlavní! Zápas odřídil s přehledem p.Václav Pressl, na lajnách mu asistovali Vladislav Stach a Ludovít Molnár, DFA byl p. Pavol Ďugel, ŽK 1:3, 90 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Lysek Jakub, Dolejš Jiří, Blažek Petr, Bejvl Jakub, Čeleda Jiří, Žiak Jan, Smolík Zbyněk, Cihlář Pavel (84. Osvald Jaromír), Plánička Zdeněk (88. Prokop Marek), Pretzelmayer Jaroslav (60. Kapusta Matěj), branky : PRETZELMAYER Jaroslav - 2, BEJVL Jakub - Bouda Josef
      Tabulku I.A třídy vede s převahou Petřín Plzeň B se 64 body a kráčí za postupem do KP, 2. je Tachov s 58 body, 7. Sokol Mochtín se 34 body, 8. Rokycany B se 33 body, atd.

Dalším soupeřem našeho áčka mužů bude Svatobor Hrádek a to v neděli 22.5.2022 na hřišti v Hrádku u Sušice a to se začátkem v 17,00 hodin.

Starší přípravka Sokola Mochtín odehrála dnes - v sobotu 14.5. zdařilý turnaj ve Strážově, kde obsadila 2.místo za vítězným týmem z Chanovic. Mochtín zde porazil Horažďovice 9:0 a pořádající Strážov 12:4, v souboji o prvenství prohrál s kvalitním týmem Chanovic těsně 0:2. Trenér Jaroslav Cihlář zde měl k dispozici tuto sestavu So Mochtín : Kolář D., Kolář T., Kubaň T., Bauerová, Houdek, Němeček, Ryneš T., Zítek M.