V neděli 31.10. byl zakončen mistrovský podzim 2021 předehrávaným 1.jarním kolem OP mužů 2022. Naše béčko mužů doma hostilo Kašperské Hory, kterým chtělo oplatit srpnovou těsnou porážku v K.Horách. Povedlo se to jen částečně, protože oslabení hosté (přijeli jen s 9 hráči!) dokázali vytěžit z minima maximum - uhráli v Mochtíně remisu 3:3, na penalty však vyhrála naše záloha, do tabulky OP si připsala cenné 2 body a v tabulce poskočila před Dl.Ves na 11.místo se ziskem 12 bodů a skorem 16:41. 

31.10.2021 - OP mužů mistrovsky - TJ Sokol Mochtín B - TJ Kašperské Hory   3 : 3 (2:2).
Když hosté nastupovali k zahájení předehrávaného utkání jen v osmi lidech, tak všem přítomným proběhlo hlavou : "to by měla být hladká záležitost pro Mochtínskou zálohu" . Bohužel - nebyla. Hosté i v takto malém počtu hráčů odehráli  tento duel velice takticky, dokázali ho sremisovat na 3:3, prohráli až v penaltovém rozstřelu, který náš tým vyhrál 4:1 a získal alespoŇ druhý bonusový bod.
     K.Hory hrály jen na jednoho vysunutého útočníka, zbytek poctivě bránil. Náš tým se pustil od začátku s vervou do soupeře, chtěl co nejdříve vstřelit důležitou první branku, ale to se vůbec nedařilo . Šok přišel  již v  8.minutě, kdy hosté z 1. vážnějšího útoku a 1.střely na bránu jdou do vedení 0:1 !  V 17.min. sice náš Jar. Pretzelmayer srovnává na 1:1, ale o pět minut později hosté znovu vedou o branku. Tentokráte zvyšují na 1:2 po rohovém kopu, ačkoliv mají před naší bránou minimum svých hráčů ! Nervozita je na kopačkách našich hráčů evidentní. Mochtín má převahu i šance, ale nedaří se. Chybí klid a přesnost v rozehrávce, zakončení je ukvapené, zbrklé, nepeřsné, co jde na branku to likviduje šikovný golman hostů. Nárok neměl jen na superstřelu Stana Jarabici ze 35.minuty, který trefil ze 25 m šibenici brány hostů, srovnává na 2:2. Ve 42.min. hosté doplňují svůj tým o devátého hráče , ale stále jsou pod tlakem. Zvládají ho i po přestávce, kdy náš tým prostřídal, zvýšil ofenzivu, vypracovával si jednu golovku za druhou, ale .... koncovka byla zoufalá. Nedařilo se v ní ani našemu kanonýrovi z áčka J.Žiakovi, který nastoupil do II.poločasu, ani J. Šafránkovi, na které všichni nejvíce spolehali, že svými goly pomohou překonat soupeře. Vedení 3:2 se Mochtín přece jen dočkal a to v 64.min., kdy se znovu trefil Jar. Pretzelmayer, ale další tutovky on, ani další jeho spoluhráči neproměnili a to byla chyba. Hostům stačilo další ojedinělé zaváhání v naší defenzivě, kdy rychlým nákopem našli ve předu neobsazeného Šubu, který pohotovou a přesnou střelou z dálky srovnává na 3:3 ! To do konce utkání chybělo již jen 6 minut + nějakou dobu ještě rozhodčí nastavil, ale ze zoufalého tlaku náš tým nic nevytěžil, soupeř uhrál v Mochtíně cenný 1 bod. Ten druhý vybojovali naši fotbalisté v následném penaltovém rozstřelu, který vyzněl jednoznačně 4:1 pro Mochtín, když penaltu proměnili Petr Švátora, Petr Matějka, golman Daniel Prokop a Jan Šafránek, náš golman navíc chytil soupeři 2 penalty ! Rozhodčí Molnár Ludovít, ŽK 2:4, 30 diváků.  Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Švátora Jiří (46. Žiak Jan), Jarabica Stanislav, Švátora Petr, Zoubek Pavel, Podráský Jiří, Anděl Václav (46. Kiklhorn Jan), Sádlík Martin (46. Prokop Marek), Vlk Tomáš (78. Matějka Petr), Pretzelmayer Jaroslav (88.Smolík Radek), Šafránek Jan, připraven byl ještě Kanta Tomáš, branky : PRETZELMAYER Jaroslav - 2, JARABICA Stanislav - Řimnáč Daniel, Voldřich Jiří, Šuba Vladimír

TRENINKY mužů budou nyní pokračovat již jen 1x týdně a to opět na hřišti v Mochtíně v pátek od 18,00 hodin a to do odvolání.

TRENINKY mládeže :

Naše mládež však bude trenovat stále 2x týdně, plynule přechází z venkovních treninků do tělocvičen v Klatovech !  

Trenovat by se zde mělo do poloviny prosince 2021 a pak opět po novém roce až do konce března 2022 - pokyny všichni obdrží od trenérů jed. družstev.

Bude se trenovat v tělocvičnách Základní školy Tolstého ul. v Klatovech vždy v pondělí a čtvrtek  od 17,00 hodin pod vedením našich zkušených trenérů se zahájením ve čtvrtek 4.11.2021 od 17,00 hod. takto :

- Školička sportu - mini přípravka (malý sál) od 17 do 18,00 hod.
- Mladší a starší přípravka (velký sál) od 17 do 18,15 hod.

       Jen připomínám, že vchod do tělocvičen je od Zimního stadiónu, obuv do tělocvičen musí být naprosto vhodná na palubovku (ne černá podrážka !) a naprosto čistá ! Buďte dochvilní !