Krásný dárek  v podobě výhry 2:1 v Sušici nad místní TJ věnovali fotbalisté Mochtínského áčka všem fanouškům Sokola Mochtín k významnému kulatému výročí našeho klubu. Přesně před 50 roky, v neděli 22.8.1971 odehráli totiž fotbalisté - muži Sokola Mochtín své 1. historické mistrovské utkání a to v Nalžovských Horách. Tenkráte to bylo utkání IV. třídy So Nalžovské Hory - So Mochtín, ve kterém Mochtín zvítězil 3:1 a touto výhrou zahájil dlouhou a úspěšnou cestu až k letošnímu roku 2021, kdy náš fotbalový oddíl slaví 50.výročí svého založení při TJ Sokol Mochtín.  Blahopřejeme !

22.8. - I.A třída mužů mistrovsky - TJ Sušice - TJ Sokol Mochtín   1 : 2  (1:0).
     Po celou dobu tohoto okresního derby pršelo, přesto se přišlo podívat na 120 diváků. Ti viděli v 1.poločase vyrovnaný souboj s mírnou převahou domácího týmu, ale bez větších šancí na obou stranách. Přesto šla Sušice do vedení. Po rozehraném VPK  se ve 36.minutě dostává k zakončení domácí zkušený Pavel Vinický  a chytrým obloučkem překonává našeho golmana - Sušice vede 1:0.  Do II.poločasu ale vstoupil Mochtín o hodně aktivněji. Plných 20 minut byl lepším týmem, svoji převahu vyjádřil navíc dvěma goly, kterými otočil výsledek ve svůj prospěch. Nejdříve v 52.minutě srovnává povedenou střelou na 1:1 Tomáš Velek, stejný hráč pak v 61.minutě upravuje na 1:2 po brejkové akci. Tu založil D.Gajdušek, na jejím konci byl Zb.Smolík, který přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Velka, který do prázdné branky posílá Mochtín do vedení. Domácí trenér P.Hrubec na nepříznivý vývoj reaguje střídáním. Do hry posílá 3 čerstvé hráče, Sušice znovu "ožila", snaží se alespoň o vyrovnání. Mochtínská defenziva  však změnu skore nepovoluje, tři cenné body si připisuje do tabulky náš tým, který je zatím po pěti kolech s 10 body a skorem 15:11 na pěkném 5.místě. 
      Zápas, kterému by slušela spíše remisa, odřídil Petr Strolený, na lajnách mu asistovali  Roman Bína a Kateřina Petrželková, DFA byl Ladislav Kvasnička. Hrálo se bojovně, ale slušně, bez karet, přihlíželo 120 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Lysek Jakub, Gajdušek David (84. Osvald Jaromír), Čeleda Jiří, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří, Velek Tomáš, Pretzelmayer Viliam, Smolík Zbyněk, Plánička Zdeněk, Šafránek Jan, připraveni byli ještě : Švátora Petr, Prokop Daniel a Kapusta Matěj, branky Mochtína : VELEK Tomáš - 2


21.8.2021 - OP mužů mistrovsky - TJ Sokol Mochtín "B" - TJ Start Luby "B"  0 : 1 (0:0)
Sobotní derby záloh obou klubů provázelo pěkné, slunečné počasí a mělo naprosto vyrovnaný průběh. Více golových šancí si však přece jen vypracovali naši fotbalisté, přesto si všechny body nakonec odvezli hosté. V 1.poločase měl golovku na hlavě náš Pavel Staněk, který po RK jen těsně minul lubskou bránu, pak trefil tyč M. Blahník ! Ve 2.poločase mohli z našich hráčů skorovat St. Jarabica, J. Kiklhorn i Jar. Pretzelmayer, ale nepovedlo se jim to a tak přišel trest. Pouhých osm minut před koncem si naběhl do našeho vápna na zpětnou přihrávku hostující Raišl a nekompromisně skoruje. Luby jsou šťastnějším týmem,  vedou 1:0 a z Mochtína si odváží všechny 3 body. Škoda, byl to také zápas, kterému by slušela spíše remisa, ale na šance se nehraje, jen na branky. Mochtín dohrával v 10 lidech od 55.minuty, kdy pro zranění musel odstoupit Tomáš Kanta a nikdo jiný nebyl již k dispozici, aby tým doplnil. To je smutné a na pováženou, přesto zbylých deset statečných "Mochtíňáků" odehrálo zbytek utkání s velkým elánem a nasazením, minimálně bod by si zasloužilo. Zápas odřídil Petr Bala, ŽK 2:3, ČK 0:1 (po 2ŽK ČK - Černý Dominik), 50 diváků. Sestava Mochtína "B" : Prokop Daniel, Švátora Jiří (46. Pavlík Jaroslav), Kanta Tomáš (do 55.min.), Staněk Pavel, Podráský Jiří, Švátora Petr, Jarabica Stanislav, Kiklhorn Jan, Rajtmajer Kamil, Pretzelmayer Jaroslav, Blahník Matyáš.

TRENINKY  mužů pokračují v zaběhnutých dnech - v úterý a pátek od 18,00 hodin

POZVÁNKA na další mistrovský program našich fotbalistů :

Sobota 28.8.2021 - od 17,00 hod. v Dlouhé Vsi - OP mužů Tatran Dlouhá Ves - TJ Sokol Mochtín "B".
K utkání se odjíždí z Mochtína v 15,20 hod.

Neděle 29.8.2021 - od 10,00 hod. v Mochtíně - Turnaj mladších přípravek za účasti 4 družstev

od 17,30 hod. v Mochtíně - I.A třída mužů Sokol Mochtín - TJ Start BĚLÁ nad Radbůzou