Zdařilý turnaj starších přípravek uspořádal náš FO v sobotu 26.6.2021. Hřiště bylo po celý týden totálně podmáčené (po prudkých lijácích) a tak bylo jen s velkými problémy v pátek z části posekané. Na sobotní turnaj však vše vyšlo - svítilo sluníčko a to bylo dobře.
       Turnaje se zúčastnilo 5 družstev, mělo pěknou sportovní úroveň. Nejkvalitnější tým měly sousední Luby, vedený trenérem Řeřichou, ale mile překvapily svojí kvalitou i Nalžovské Hory, vedené trenérem Jedličkou. O výsledky však zase  o tolik nešlo. Důležité bylo, že si kluci a děvčata mohli opět zasportovat za pěkného počasí a střetnout se s dalšími svými soupeři. 
     Na turnaji, jehož hlavním pořadatelem byl trenér st.přípravky So Mochtín Jaroslav Cihlář ml., startovaly týmy : Sokol Kolinec, SK Nalžovské Hory, Start Luby, SK Bolešiny a náš tým Sokola Mochtín. 
     Hrálo se systémem každý s každým, na závěr obdrželi všichni hráči a hráčky - účastníci turnaje, pamětní medaile k 50.výročí založení fotbalu v Mochtíně, odjížděli domů spokojeni.

      Jarní část sezony zakončila naše mladší a starší přípravka pondělním treninkem 28.6.2021, po prázdninové přestávce, která nyní začíná, se s treninky opět začne v pondělí 30.8.2021 se začátkem v 17,30 hod.  
      Na své svěřence se budou opět těšit jejich trenéři : Jaroslav Cihlář ml., Petr Toman, Zdeněk Kolář ml., i jejich pomocníci z řad rodičů. Všem patří za jejich dosavadní práci s mládeží v Mochtíně velké poděkování a uznání !

  DOKOPNOU měla v neděli 27.6.2021 i Školička sportu a mini přípravka TJ Sokol Mochtín
         Hlavní trenér této početné skupiny našich nejmenších a nejmladších  členů TJ Sokol Mochtín p. Milan Žiak ml. připravil se svým kolegy trenéry (M. Žiakem st., Ji. Podráským, M. Zítkem, R. Trochem) a dalšími pomocníky z řad rodičů bohatý sportovní program. Ten za krásného počasí absolvovali nejen děcka, ale často i jejich rodiče. Na závěr se předávaly pamětní medaile, opekaly se vuřty při společném posezení u táboráčku, mlaskalo se při pojídání skvělých dortů, zkrátka - nedělní pohodička. 
        Touto akcí byla ukončena jarní část sezony Školičky a mini přípravky. Následuje prázdninová přestávka, 1. "podzimní trenink" je plánován na pondělí 30.8.2021 od 17,30 hod. opět na hřišti v Mochtíně.  
       I zde patří velké poděkování našim trenérům a jejich pomocníkům za skvělou práci s naší omladinou !