V neděli 20.září 2020 se hrálo v Lubech derby okresního přeboru Luby B - Mochtín B, které vždy přináší zajímavou podívanou.  Přálo počasí, byla i hojná divácká kulisa. Našé záloha tentokráte v Lubech neuspěla, odjela s krutou porážkou 0:4 a navíc i s řadou zraněných hráčů !

.. OP mužů - TJ Start Luby "B" - TJ Sokol Mochtín "B"       4 : 0  (0:0)

Náš tým měl v úvodu zápasu více ze hry, postupem času se ale hra vyrovnala, na 140 přítomných diváků gol do poločasu nevidělo. Goly přišly až po přestávce a klíčovým mužem zápasu byl domácí kanonýr Vasyl Sydorenko. Již ve 31.minutě musel po střetu s ním odstoupit pro zranění náš stoper Ondra Šup a dalšího našeho klíčového hráče (Pavla Staňka) vyřadil tento důrazný domácí útočník ze hry již čtyři minuty po přestávce. Stejný hráč pak v 57. min. otevřel skore, v 66.min. zvyšuje na 2:0 z penalty (faul našeho kapitána P.Švátory na kapitána Lub Voráčka) a svůj čistý hatrick uzavírá  Vasyl  Sydorenko v 75.minutě - Luby vedou pohodlně 3:0, je rozhodnuto. To již hraje naše béčko od 69.min. i bez dalšího zraněného Zd. Nováka, na korigaci výsledku nemá náš oslabený tým sílu. V nastaveném čase navíc smolně do vlastní sítě tečuje míč Zd. PLánička, Mochtín se vrací z Lub domů s krutou porážkou O:4. Rozhodčí Petr Bala, AR Josef Baštář, Ludovít Molnár, ŽK 2:1, 140 diváků. Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Novák Zdeněk (69. Pavlík Jaroslav), Šup Ondřej (31. Zoubek Pavel), Švátora Petr, Plánička Zdeněk, Staněk Pavel (49. Švátora Jiří), Podráský Jiří, Pryimak Maksym, Vlk Tomáš (69. Kiklhorn Jan), Blahník Matyáš (69. Kanta Tomáš).  Branky vítězů - Vasyl Sydorenko - 3, 1 vlastní

Mochtínská mladší přípravka se zúčastnila od 14,30 hod. okresního turnaje v Klatovech, mochtínská mini přípravka od 10,00 hodin turnaje v Nýrsku, kde se radovala z dvou výher. Blahopřejeme !

TRENINKY na hřišti v Mochtíně pokračují v zavedených dnech :

přípravky a Školička sportu -   pondělí a čtvrtek od 17,30 hodin

muži -  úterý a pátek od 18,00 hod.

POZVÁNKA na další herní program našich týmů :

SOBOTA 26.9.2020
od 11,00 hod. v Železné Rudě - turnaj starších přípravek i za účasti dr. So Mochtín

od 15,30 hod. v Žákavé - I.A třída mužů FK Žákava - Sokol Mochtín. K
utkání se jede auty, společný odjezd z Mochtína ve 13,30, z Klatov od pošty ve 13,40 hod.

NEDĚLE 27.9.2020
od 10,00 hod. v Mochtíně - turnaj mladších přípravek za účasti družstev: Mochtín,Strážov, Luby C, Bolešiny, Sušice B

od 15,30 hod. v Mochtíně - OP mužů Sokol Mochtín "B" - Sokol Chudenice

Na uvedené akce srdečně zveme nejen naše příznivce, ale i širokou sportovní veřejnost !