Nepovedený víkend (5. a 6.9.) našich mužů přinesl tuto bilanci : 2 zápasy, žádný bod, skore 1:10 ! "B" tým si přivezl z Nezamyslic "bura", áčko pak doma prohrálo s Bělou nečekaně 1:5. Opět se ukázalo, že fotbal je nádherná hra, ale někdy bývá hodně krutý.

..5.9.2020 - OP mužů TJ Nezamyslice - TJ Sokol Mochtín "B"  5:0 (3:0)
Smutným hrdinou tohoto duelu byl náš Petr Švátora. Již ve 3.minutě zápasu otevírá skore vlastním golem (nepovedená malá domů), ve II.poločase pak neproměňuje nařízenou penaltu ! A protože žádný gol nedal soupeři ani nikdo z jeho spoluhráčů, odjela naše záloha z Nezamyslic s krutou porážkou. Náš tým se snažil hrát fotbal, ale na nerovném hřišti se mu to moc nedařilo. Soupeř hrál jednoduše, účelně a důrazně, dařilo se mu i střelecky a to rozhodlo o jeho výhře. Rozhodoval Ivan Petličarovský, ŽK 3:1, 50 diváků. Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Staněk Pavel, Švátora Petr, Novák Zdeněk, Podráský Jiří, Strejc Stanislav (46. Žiak Jan), Potužník Ladislav, Rajtmajer Kamil, Pavlík Jaroslav ml., Kolárik Lukáš, Vlk Tomáš

..6.9. - I.A třída mužů TJ Sokol Mochtín - TJ Start Bělá nad Radbůzou  1:5 (1:4)
O nečekané výhře hostů rozhodl již 1.poločas, který přinesl spoustu golových šancí na obou stranách, ale goly stříleli prakticky jen hosté. První dvě obrovské měl náš Jan Šafránek v 5. a 9.minutě, ale jeho zakončení končí vždy těsně vedle tyče hostující brány. Nedáš-dostaneš potvrdil vzápět z protiútoku kanonýr hostů Pavel Jarina - 0:1. Stejný hráč pak o pět minut později trestá hrubku našeho Ji.Dolejše, pohodlně posílá Bělou do dvoubrankového vedení ! V 18.min. má  obrovskou šanci na korigování výsledku náš Zbyněk Solík, ale jeho střela z 10 m končí na tyči hostující brány. A když po faulu našeho golmana proměňují hosté nařízený pokutový, vede Bělá ve 32.minutě již 0:3 ! Mochtín to nevzdává, bojuje, má také golové šance. Ty největší Velek, Žiak, Smolík, ale brána hostů je jak zakletá. Hostům naopak vychází na co sáhnou, po ukázkové brejkové akci zakončuje Martin Černý - vedou již 0:4, jsou na koni. Náš tým opět bojuje o korigaci výsledku, v závěru poločasu střílí gol, ale ten je nakonec odvolán (na pokyn AR2), dočkává se až ve 44.minutě, kdy zblíska snižuje Spasov Spas - upravuje na 1:4. 
    Dobývání brány hostů pokračuje i ve II.poločase. Pokračuje však i střelecká nemohoucnost našich hráčů v tomto zápase, která vrcholí např. i neproměněnou penaltou T. Velkem v 78. minutě. Hosté svůj náskok bezpečně hájí, využívají každé příležitosti k brejkovému útoku do otevřené obrany Mochtína. Jeden z nich se jim nakonec povedl, v nastavené hře (v 92.min.) završují golem M. Černého své vítězství - upravují na konečných 1:5. Rozhodoval Brůha Radek, AR byli Marek Pavel, Hanzlíková Aneta, DS Lecjaks Ladislav, ŽK 2:3, ČK 0:1 (Jarina Tomáš po 2 ŽK), 90 diváků.Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Dolejš Jiří, Gajdušek David, Bejvl Jakub, Žiak Jan, Čeleda Jiří (80. Švátora Petr), Kapusta Matěj (65. Strejc Stanislav), Smolík Zbyněk, Spasov Spas, Šafránek Jan (74. Osvald Jaromír), Velek Tomáš, branky : SPASOV Spas

.. 5.9.2020 - Turnaj mini přípravek v Sušici - "O pohár starosty města Sušice"
 
Startovalo zde 9 družstev, mezi nimi i 1 družstvo Sokola Mochtín, tvořené 6 kluky a dvěma děvčaty. A nevedlo si vůbec špatně, obsadilo pěkné 6.místo.

..6.9. - se v Horažďovicích konaly 2 turnaje přípravek, na kterých startovaly i dva naše týmy So Mochtín. Turnaj mladších přípravek se hrál od 10,00 hod., turnaj starších přípravek pak od 13,00 hod.. Naši nejmenší fotbalisté zde výsledkově sice se silnými soupeři neuspěli, ale každá zkušenost se jim bude do budoucna hodit.

TRENINKY na hřišti v Mochtíně pokračují v zaběhnutých dnech.

Ml. a st. přípravka + Školička sportu - pondělí a čtvrtek od 17,30 hod. a přivítáme na nich i další nové adepty - přijďte mezi nás !!!

muži - úterý a pátek od 18,00 hod.

Další herní plán našich fotbalistů :

SOBOTA 12.9.2020
od 11,00 hod. v Nýrsku TURNAJ st. přípravek za účasti i dr. TJ So Mochtín

NEDĚLE 13.9.2020
od 10,00 hod. v Janovicích TURNAJ ml. přípravek za účasti i dr. TJ So Mochtín

od 16,30 hod. v Mochtíně OP mužů - Sokol Mochtín "B" - TJ Měcholupy

od 16,30 hod. v Sušici I.A třída mužů - TJ Sušice - TJ Sokol Mochtín "A"