V těchto dnech se dožívají kulatého životního jubiléa dva dlouholetí členové naší TJ Sokol Mochtín - Josef Šot a Václav Krbec, kterým k výročí upřímně blahopřejeme s přáním všeho nejlepšího do dalších let !

JOSEF ŠOT ze Srbic slaví osmdesátku ve čtvrtek 16.7.2020.
b_150_100_16777215_00_images_phocagallery_2019_MIX_100_4713.jpg
      Jubilant patří k nejstarším členům našeho fotbalového oddílu, který byl založen v r.1971. Pomáhal při budování hřiště i jeho zázemí a jako starosta obce Moc htín (starostoval zde úctyhodných 27 let) se významným způsobem podílel na výstavbě nejen pěkného sportovního areálu v Mochtíně, ale i na hladkém chodu všech dobrovolných spolků v obci.
     Byl úspěšným sportovcem a to hlavně v hasičském sportu, ve kterém reprezentoval okres Klatovy i na republikových soutěžích. Jako fotbalový brankář si zachytal i pár sezon za muže Sokola Mochtín, pak se věnoval převážně funkcionářské a organizační činnosti v oddíle i TJ. Na modernizaci a zvelebování Sportovního areálu odpracoval nespočet brigádnických hodin, pomáhal a stále pomáhá při organizaci významných akcí, které naše TJ pořádala a pořádá. Byl dlouholetým zdravotníkem TJ, vypomáhal u mochtínského dorostu jako vedoucí mužstva, co by fotbalový rozhodčí řídil okresní mistrovské soutěže. A i ve svém pokročilém věku je stále aktivní, vypomáhá kde je potřeba. Hlavně pak jako pořadatel při fotbalových zápasech našich dospěláckých týmů, nepostradatelný je též při organizaci každého ročníku Mochtínského přespolního běhu (mimo ten letošní - 48., který letos stopla pandemie koronaviru).
      Za jeho práci ve prospěch mochtínského sportu mu patří velké poděkování, do dalších roků mu přejeme hlavně pevné zdraví !


VÁCLAV KRBEC z Klatov oslaví šedesátku v pátek 17.7.2020.
b_150_100_16777215_00_images_phocagallery_1989_Lavka89_img00002.jpg
     Ten je členem naší TJ od roku 1972, kdy bylo v Mochtíně založeno první žákovské fotbalové družstvo !  To bylo Vašíkovi 12 let a i když ze začátku tento tým často prohrával, postupem času se vše měnilo k lepšímu. Z malého blonďatého klučiny vyrostl vytáhlý obránce, který dominoval nejen v mochtínském dorostu, ale pak následně i v mužích Sokola Mochtín. A Vašek byl u toho, kdy Mochtínské áčko mužů vyhrálo v roce 1991 okresní přebor ! Získalo tím nejen titul "Přeborníka okresu", ale zároveň si vybojovalo i historický postup do krajské I.B třídy. "B" třídu hrál Vašek několik sezon, pak další i za "B" tým. Byl poctivý v přípravě, ale i na hřišti, pro mochtínský fotbal odvedl kus poctivé práce. A to nejen jako hráč, ale následně i jako úspěšný trenér žáků. Václav byl navíc "veselá kopa", vždy uměl pobavit a rozdávat dobrou náladu. Stále sportuje (spíše již jen hraje tenis), ale mochtínskému fotbalu fandí pořád !
      I jemu patří velký dík za skvělou reprezenatci mochtínského fotbalu, do dalších let mu přejeme pevné zdraví a veselou mysl !