Série přátelských fotbalových zápasů v Mochtíně s kvalitními soupeři pokračovala i v sobotu 6.června 2020 a to utkáním So Mochtín - TJ Sušice. Hosté ještě "nedávno" (před pár roky) hráli divizi, ale po nepříjemných sestupech hrají v současné době I.A třídu jako Mochtínské áčko. I tentokráte byl zápas vyrovnaný (stejně jako minulé vzájemné zápasy), z těsné výhry se nakonec mohli těšit hosté, kterým vítězství zajistil pět minut před koncem povedenou střelou Vrhel.

5.6.2020 muži přátelsky Sokol Mochtín - TJ Sušice   4 : 5  (3:3)
Vzájemný duel se hrál v rámci "Pouťového programu v Mochtíně" a kdo se přišel (přijel) podívat, nelitoval. K vidění bylo 9 branek a spoustu dalších šancí na obou stranách. Oporami svých týmů byli brankáři, kteří si při ofenzivním pojetí hry obou týmů pořádně zachytali.
      Do vedení šel Mochtín hned ve 2.minutě, autorem golu byl Zbyněk Smolík. Hosté se pomalu ve svém výkonu zvedali, ale další šance na gol měli domácí. V 9.min. jen těsně minul bránu hostů Vichr, volejovku Smolíka ze 16 m pak bravurně zlikvidoval zkušený golman hostí Míčka. Pak se ale začali prosazovat i hosté. V 18.min. srovnává na 1:1 zblíska Tomáš Klíma a ve 25.min. posílá přesnou hlavičkou Sušici do vedení Lukáš Kodýdek. Vzápětí si však po centru Standy Strejce  hostující obrana sráží míč do vlastní sítě, stav je nerozhodný 2:2.  Střelecké hody I.poločasu pokračují. O pouhé dvě minuty později vedou hosté v Mochtíně již 2:3, když předvedli před domácí bránou patřičný důraz v několika soubojích, zblíska se pak golově prosazuje šikovný mladíček, teprve 16 letý Ondřej Míčka. Ve 31.min. mohli hosté přidat další branku, ale domácí golman Blahník bravurně šanci likviduje. Srovnání na 3:3 přichází 7 minut před přestávkou a to z penalty, kterou (za faul na Osvalda) bezpečně proměnil Zbyněk Smolík. V 51.min. šli do vedení 3:4 opět hosté a také golem z penalty, autorem byl Budil. A penaltová série pokračovala. V 58.min. nařizuje pokutový kop rozhodčí za faul na domácího Velka. Sušický golman se ale tentokráte přelstít domácím Smolíkem nenechal, míč bravurně vyráží, ale jen na kopačku dobíhajícího St. Strejce, který ho posílá za jeho záda, srovnává na 4:4.  A když neproměnili další golovku v 79.min. hosté ani domácí Osvald v 84.minutě, zdálo se, že zápas skončí zaslouženě smírnou remisou. Nestalo se. Proti byl hostující Vrhel, který v 85.min. povedenou přízemní střelou k pravé tyči poslal hosty znovu do vedení 4:5. Vyrovnat mohl v 89.min. domácí střídající Velek, ale sušický golman Míčka jeho umístěnou střelu do šibenice bravurně vytáhl konečky prstů na rohový kop! Zápas odřídil ing. Jiří Dolejš st., branky stříleli : SMOLÍK Zbyněk 2, STREJC Stanislav, 1 byla vlastní - za hosty: KLÍMA Tom., KODÝDEK L., MÍČKA O., BUDIL, VRHEL
Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Gajdušek David, Dolejš Jiří, Žiak Jan (46.Spasov Spas), Pretzelmayer Viliam, Vichr Tomáš (64. Novák Zdeně), Strejc Stanislav (76.Osvald Jar.), Kapusta Matěj, Osvald Jaromír (46.Velek Tomáš), Smolík Zbyněk,


V NEDĚLI 7.6.2020

si zahraje doma v Mochtíně přátelák (poprvé na jaře 2020 po nařízené karanténě) i "B" tým mužů So Mochtín a to s Lubskou zálohou - přijďte se podívat !

Pozvánka : přátelák mužů od 17,00 hod. v Mochtíně So MOCHTÍN "B" - Start LUBY "B"