Zatím nejslabší jarní výkon podal náš "A" tým v dnešním (NE 19.5.) okresním derby zápase I.A třídy ve Svéradicích. Domácím fotbalistům tak usnadnil cestu za ziskem potřebných bodů. Ti se radovali z výhry 1:0, ale zároveň s fanoušky i z nově otevřených kabin, které se zde celý rok budovaly. Jsou zděné (bývaly dřevěné), prostorné, opravdu pěkné. Snad se podobných dočkáme i u nás v Mochtíně.

..19.5. - I.A třída mužů FK Svéradice - Sokol Mochtín   1  :  0 (1:0)
Souboj předposledního týmu (domácí) tabulky s třetím Mochtínem měl jednoznačného favorita - Mochtín. Ten ale svoji roli potvrzoval jen v úvodní dvacetiminutovce, kdy měl více míč na svých kopačkách i slibné golové šance. Tu největší hned v 6.minutě Jarda Cihlář, ale domácí golman Soukup ho vychytal. Pak se dostali do šance i domácí, ale i náš golman byl připraven. Ve 14.min. měla golové parametry hlavička našeho kapitána Jakuba Bejvla (po centru Zb. Smolíka z VPK), ale jen těsně minula tyč domácí brány. Po něm byl v zakončení ještě 2x Jan Šafránek, ale ani to nenašlo svůj cíl. To ale bylo od Mochtína na dlouhou dobu vše, co by ohrozilo domácí bránu. Svéradice se začínají zlepšovat, těží z chyb mochtínských hráčů a po brejkových akcích si vytváří i golové příležitosti. První dvě likviduje náš golman M. Blahník, při další obrovské domácího Vachouška má velké štísko, protože ho domácí útočník přehazuje, ale naštěstí i naší bránu ! Ve 35.min. se ale již domácí fanoušci a hráči z vedoucího golu radují. To si domácí ikona - kapitán Vlastimil Beránek zpracuje na něj kopnutý dlouhý pas, mazácky se uvolní přes našeho V. Pretzelmayera a řítí se sám na našeho golmana. První obstřelovací střela jde do tyče, ale z dorážky se již nejlepší střelec Svéradic nemýlí - 1:0. Mochtín se snaží s nepříznivým stavem něco udělat, pouští se znovu do ofenzivy, chce vyrovnat. Domácí naopak pozorně brání, hrají jednodušeji a na brejky a ty jim vychází. Do přestávky mají další dvě vyložené šance, naštěstí pro Mochtín bez golového efektu.
    Po přestávce se obraz hry nemění. Mochtín se snaží něco udělat s nepříznivým stavem, ale hra se mu moc nedaří. Domácí těží z nepřesností a propadů, vyráží k dalším brejkovým útokům a hlavně v poslední dvacetiminutovce mají několik golovek. Jednou trefují břevno, pak zase tyč, zbytek likviduje náš golman, některé střely jen těsně míjí naší bránu. Jednobrankové vítězství však domácím fotbalistům k potřebným třem bodům stačí a Mochtín musí být tentokráte rád, že nedostal "bura".Rozhodoval Lukáš Picek, AR Havránek Martin, Bogdan Gabriel, DS Svoboda Alois, ŽK 1:1, 130 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Staněk Pavel, Žiak Jan, Dolejš Jiří, Smolík Zbyněk, Kapusta Matěj, Novák Zdeněk (79. Jarabica Stanislav), Pretzelmayer Viliam, Šafránek Jan, Cihlář Jaroslav.

TRENINKY budou mít muži tento nastávající týden opět v úterý a pátek od 18,00 hod.

Školička sportu a st. přípravka v pondělí a čtvrtek od 17,30 hod.