Tři velké sportovní soutěže se uskuteční tento květnový týden v Mochtíně. V rychlém sledu se zde nejdříve představí běžci z celého Plzeňského kraje (a i za jeho hranicemi) na tradičním Mochtínském přespoláku, po nich pak ve dvou dnech budou v Mochtíně bojovat mladí fotbalisté v Okresním finále MC Donald s Cupu o postup do krajského kola !

STŘEDA 8.5.2019  - 47. Mochtínský přespolní běh

    Nejstarší běžecký kros v okrese Klatovy bude mít zahájení v 9,50 hodin tradičně ve sportovním areálu v Mochtíně. Před tím se musí ti, kteří si chtějí zazávodit, řádně přihlásit u prezentace, která se bude provádět u kabin od 9,00 do 9,45 hodin (děcka, žákovské kategorie a dorostenky), dorostenci a dospělí mají prezentaci až do 10,30 hod. Startovné 30,- Kč hradí pouze dospěláci, ostatní startovné neplatí.

Startují všechny kategorie od dětí od 3 let až po veterány  !!!

   K prvnímu běhu se připraví na startovní čáru v 10,00 hodin nejmladší děti (ročník nar. 2014 a mladší) a vydají se společně kluci i děvčata (vyhodnoceni a oceněni však budou zvlášť) na nejkratší trať tohoto běhu - pouze 110 m dlouhou.
   Postupem času budou startovat závodníci starších kategorií a to i na přiměřeně dlouhých tratích přímo ve Sportovním areálu v Mochtíně, dorostenci, 2 kategorie žen a 5 kategorií mužů se pak vydá v  11,00 hodin po červeně značené trati na 4 km dlouhý okruh Mochtín - Těšetinský mlýn - Pila - Těšetiny - Mochtín.
      
Nejlepší tři v každé kategorii obdrží medaili a věcnou cenu, pro všechny účastníky závodu je připraven pamětní diplom.

Mochtínský běh je v mládežnických kategoriích součástí "Běžeckého poháru mládeže Plzeňského kraje 2019", v kategorii dospělých je součástí celoroční soutěže běžců mimo dráhu okresu Klatovy Husqvarna Cup 2019
  
   Přijďte si do Mochtína zaběhat, vezměte s sebou i své ratolesti !!! Více najdete v propozicích zde na tomto našem webu v "Dokumentech"


ČTVRTEK a PÁTEK 9. a 10.5.2019 - Okresní finále MC Donald s Cup 2019 v minifotbale

Do OF v Mochtíně si vybojovalo postup (z okrskových kol) v každé kategorii 8 nejlepších školních týmů, které si to u nás na hlavním fotbalovém hřišti rozdají o co nejlepší umístění a hlavně o postup do Krajského finále. Do toho postupuje jen vítěz, první tři týmy v každé kategorii zde budou oceněni poháry, hráči obdrží medaile, všechna družstva diplomy.

Ve čtvrtek 9.5.  zde hraje 8 nej. týmů kategorie "A" - děti 1. - 3. ročníků Základních škol

V pátek 10.5. pak 8 nej. týmů kateg. "B" - děcka 4.-5. ročníků Základních škol


sraz mají všichni do 8,00 hod., po rozcvičení a slavnostním zahájení budou turnaje v 8,30 hod. zahájeny.