V sobotu 3.listopadu 2018 se hrála většina zápasů posledního kola Okresního přeboru mužů. Náš "B" tým zajížděl do Bolešin, kde nakonec těsně prohrál 2:3, ale herně nezklamal. K zisku alespoň 1 bodu mu chybělo trochu více sportovního štěstí.

... OP mužů - SK Bolešiny - TJ Sokol Mochtín "B"    3 : 2  (3:1)
    Domácí tým má letošní mistrovský podzim rozehrán velice dobře. V tabulce je na 2.místě za So Měcholupy, v dnešním utkání proti naší záloze byl jasným favoritem. Naše mužstvo však svému soupeři nic zadarmo nedarovalo, bylo mu rovnoceným soupeřem, jen mu chybělo trochu více sportovního štěstí k tomu, aby zápas alespoň sremizovalo.
        Vstup do utkání měli lepší domácí fotbalisté, ketří ze svého úvodního tlaku vytěžili v 16. a 18. minutě dvě slepené branky. Z toho ta úvodní byla doslova ligová, když se Pavel Zahálka (také hrával za Mochtín) trefil ze 25 m přesně do šibenice naší brány - 1:0. Těsně před tím ale mohl otevřít skore zápasu náš Petr Švátora, jeho tečovanou střelu do vlastní sítě naštěstí bravurním zákrokem vytáhnul na RK náš golman Petr Kodeš. Náš tým ale postupem času vyrovnával hru se svým soupeřem a ve 30.minutě se dočkal i kontaktního golu. To Lukáš Kolárik těžil z chybné rozehrávky domácího golmana K.Šnejdara, zmocnil se míče, obešel brankáře a do prázdné brány snižuje na 2:1. Náš tým tato branka povzbudila, znovu se zakousl do soupeře a měl další šance. Závěr poločasu však patřil opět domácím hráčů, kteří si vytvořili určitý tlak i šance. V poslední minutě, těsně před přestávkou, se do míče opřel domácí Jiří Pitel (tvůrce hry Bolešin) a opět dalekonosnou střelou cca ze 25 m se trefuje pod převno naší brány, navyšuje skore na 3:1 pro Bolešiny ! Škoda této branky do šatny, protože po přestávce náš tým nejenže srovnal hru, ale měl ve II.poločase dokonce více ze hry i více šancí na vstřelení branek. Golově se však prosadil z našich hráčů jen Jiří Peleška (doklepávka hlavou zblíska) v 77. min., kdy snižoval na 3:2, své příležitosti před ním neproměnili L.Kolárik, M. Blahník ani Jar. Pretzelmayer. Ale i domácí mohli své vedení též navýšit, ani oni již branku netrefili. Těsnou výhrou získali potřebné tři body, v tabulce přezimují na 2.místě se 30 body, Mochtín "B" je zatím se 17 body na průběžném 9.příčce, ale příští sobotu 10. listopadu ho doma (od 14,00 hod.) čeká dohrávka se Strážovem, která uzavře letošní mistrovský podzim našeho "B" mužstva.
    Zápas odřídil s přehledem p.Ivan Petličarovský, ŽK 0:1, 50 diváků. Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Lorenc Pavel, Jarabica Stanislav, Peleška Jiří, Podráský Jiří, Novák Zdeněk, Švátora Petr (47. Pretzelmayer Jaroslav), Křivánek Josef, Blahník Matyáš, Vlk Tomáš (77. Kolář Jiří), Kolárik Lukáš, branka : KOLÁRIK Lukáš - 1  


Zítra v NEDĚLI 4.11.2018

se hraje v Mochtíně od 14,00 hod. utkání I.A třídy TJ Sokol Mochtín - FK Staňkov


  Přijďte se podívat, přijďte povzbudit naše fotbalisty v boji o další mistrovské body v I.A třídě Plzeňského kraje !