Mochtínské áčko si v nedělním okresním derby s FK Svéradice s chutí zastřílelo, vylepšilo si skore již na 26:17, s 20 body se posunulo v tabulce I.A  třídy již na 5. příčku - blahopřejeme ! Dařilo se i naší st. přípravce na turnaji v Chanovicích

..21.10. 2018  - turnaj starší přípravky v Chanovicích . 
Náš tým So Mochtín zde dokázal porazit všechny své soupeře (Chanovice, Kolinec i Kašperské Hory) a zaslouženě celkově zvítězil. Blahopřejeme !
      POZOR  !    Poslední dva treninky v tomto týdnu v Mochtíně budou mít kluci ml. a st. přípravky ( v pondělí a čtvrtek) již od 17,00 hodin !!!
   V sobotu 27.10. pak zakončí st. přípravka mistrovský podzim 2018 svým posledním turnajem, který bude pořádat náš odd. doma v Mochtíně od 14,00 hodin

.. 21.10. - I.A třída mužů - TJ Sokol Mochtín - FK Svéradice     6 : 0  (1:0).
I naše áčko trápí marodka, ale zatím to bez svých zraněných opor (Ji. Dolejš, Zb. Smolík, T. Velek) i bez "hokejistů (T.Babky, Zd. Pláničky) zvládá dobře. V minulém kole přivezlo 2 velecenné body z Holýšova,  tentokráte si poradilo doma i se Svéradicemi. Výsledek derby  je sice jednoznačný, ale jednoduché to nebylo.
     Mochtínu vyšel úvod zápasu na jedničku. Již v 7.minutě otevírá skore přesnou hlavičkou Pavel Staněk (po rohovém kopu), náš tým je v tlaku, daří se mu. Postupem času ale výkon našeho týmu uvadá, přestává se dařit především středovým hráčům zálohy, přidávají se i další spoluhráči.       Soupeř toho využívá, začíná přebírat iniciativu a je jen otázkou času, kdy vsítí vyrovnávající gol. Největší šanci k tomu měli hosté dvě minuty před přestávkou po rozehraném VPK,ale dorážka z blíska naštěstí končí v náručí našeho mladého golmana ! A našemu mužstvu vyšel znamenitě i úvod II.poločasu. Již v 50.min. využívá své rychlosti a důrazu v souboji s obráncem a golmanem hostů náš Jan Žiak, pohotově zvyšuje na 2:0 pro Mochtín. O dvě minuty později kopali hosté RK a zněj měli hosté na dosah kontaktní gol, naštěstí ho neproměnili. Kapitán Svéradic Stanislav Makovec (nejlepší hráč hostů na hřišti) sice zblíska přesně hlavičkuje, ale náš golman na brankové čáře refleksivním zákrokem nohou míč vyráží na RK, drží stále čisté konto. Hodně důležitý moment tohoto derby, protože od této chvíle jde Mochtín za svým dalším domácím vítězstvím. V 53.min. sice hostující golman Soukup ještě umístěnou střelu našeho J.Žiaka likviduje, vzápětí hlavičkuje náš Pa. Staněk z výhodné pozice těsně vedle tyče, ale v 59.minutě se Mochtín znovu raduje ze vstřelené branky, když Honzík Šafránek mazácky přehazuje brankáře hostů - upravuje na 3:0. Hosté stále bojují, snaží se, ale na zvrat v utkání nemají. Navíc,jejich obrana v další části hry dost hapruje, Mochtín se lehce dostává do dalších příležitostí a střílí další branky. Na 4:0 zvyšuje  v 74.min. po úniku a centru T.Dolejše Vilda Pretzelmayer a o tři minuty později upravuje již na 5:0 Jan Šafránek, který zakončuje rychlý a přesný brejk založený Ji. Čeledou a přihrávajícím  J.Žiakem. Nejkrásnější branka však přišla v 86.minutě a autorem byl opět Jan Šafránek, který tím dovršil svůj dnešní hatrick. Z poměrně velkého úhle a střelou ze 30 m trefuje šibenici branky hostů - uzavírá účet utkání na konečných 6:0 pro Mochtín ! Rozhodčí Marek Pavel, AR Brůha Radek, Koura Radim, DS Petržílka Jiří, ŽK 1:1, 60 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub (79. Švátora Petr), Gajdušek David, Staněk Pavel, Dolejš Tomáš, Kapusta Matěj, Čeleda Jiří, Žiak Jan, Pretzelmayer Viliam, Cihlář Jaroslav (73. Novák Zdeněk), Šafránek Jan, branky : ŠAFRÁNEK Jan - 3, STANĚK Pavel, ŽIAK Jan, PRETZELMAYER Viliam.

TRENINKY mužů pokračují v Mochtíně při umělém osvětlení v úterý a pátek od 18,00 hod.

- st. přípravka  -
v pondělí a čtvrtek již od 17,00 hod.

Školička sportu  
v pondělí a čtvrtek od 17,30 hod.