V sobotu 13.října 2018 hrála všechna naše fotbalová družstva o mistrovské body. Starší přípravka na turnaji v Nal.Horách, áčko mužů v Holýšově a béčko mužů doma proti Malému Boru. Největší spokojenost je s nečekaným, ale zaslouženým dvoubodovým ziskem našeho áčka v Holýšově, kde Mochtín po remise 1:1 vyhrál penaltový rozstřel 4:1 a domácímu (vedoucímu týmu tabulky I.A třídy !) ustědřil první domácí porážku v soutěži !

... I.A třída mužů - FK Holýšov - TJ Sokol Mochtín    1 : 1 (0:0), p.kopy 1:4
  V prvním poločase byli domácí fotbalisté aktivnějším týmem, ale dobře organizovaná obranná hra Mochtína je do vyložené šance nepustila. Na druhé straně se do slibně vypadajících šancí dostali naši  J.Žiak, Jar. Cihlář a J.Šafránek. Do druhého poločasu ale Mochtín vstoupil daleko aktivněji, měl mírnou převahu i slibné golové příležitosti. Nejdříve Jar. Cihlář a pak v 73.min. i Jan Žiak. Bohužel, znovu se opakovalo pravidlo nedáš -dostaneš a to v 74.min., kdy se domácí z proiútoku dostávají také do šance a tu proměňuje ve vedoucí gol Holýšova David Zavadil. Mochtín ale bojoval dál, s porážkou se nechtěl smířit a povedlo se. V 88. min. srovnává na 1:1 z poměrně velkého úhle Jiří Čeleda, jde se na penalty ! V těch opět podržel náš tým mladý golman Matyáš Blahník, který zneškodnil domácím hned úvodní penaltovou střelu, tu další již domácí dávají mimo tyče, atd. Naopak, naši střelci v pořadí Ji. Čeleda, J.Žiak, D. Gajdušek a J. Bejvl se ani jednou nezmýlili, Mochtín vyhrál na penalty 4:1, z Holýšova si veze dva nečekané, ale zasloužené 2 body ! V čele tabulky tak Holýšov střídá nováček z Meclova, který bodoval naplno, Mochtín se se 17 body bude držet po tomto odehraném 10. kole stále na 6. - 7. příčce tabulky - blahopřejeme ! Zápas odřídil jaho hlavní RO pan Martin Vocelka, AR byli Martin Valenta a Ladislav Kopáček, DS Ladislav Kvasnička, ŽK 0:2, přihlíželo 100 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Staněk Pavel, Gajdušek David, Dolejš Tomáš, Žiak Jan, Pretzelmayer Viliam, Čeleda Jiří, Smolík Zbyněk (46. Velek Tomáš), Šafránek Jan, Cihlář Jaroslav (82. Jarabica Stanislav), branka : ČELEDA Jiří

... OP mužů - TJ Sokol Mochtín "B" - SK Malý Bor    0 : 2 (0:0)
  Náš tým měl potíže se sestavou, protože se ke zraněnému L.Kašparovi přidali další (St.Strejc i Ji. Peleška), chyběly i další opory (Stano Jarabica a Jan Šafránek) , které musely jet s áčkem do Holýšova a tak to měla naše záloha proti kvalitnímu M.Boru hodně těžké. Přesto s ním dlouho držela krok i bezbrankovou remisu, i když soupeř si vypracoval daleko více brankových příležitostí, než-li naše mužstvo. V naší brance byl tradiční oporou Petr Kodeš, v obraně hrál prim náš Ondra Šup, který "hasil" možné i nemožné, v záloze dřel do úmoru Jaroslav Pavlík mladší, který přijel z Prahy pomoci. Ostatní hráči též bojovali, ale nakonec to nestačilo. V 50.min. totiž přesnou střelou z VPK (ze 20 m k tyči) otevřel skore hostující Šipla a jednobrankové vedení M.Bor držel aktivní hrou i v další části zápasu. Náš tým se snažil o vyrovnání, nejblíže k němu měl  v 75.min. Zdeněk Novák, ale jeho střelu levačkou a následně i jeho zakončení hlavou po rohovém kopu, vždy zneškodnil hostující golman. V 81. min. se hostům navíc podařilo své vedení navýšit na 0:2 (V. Melkou ), z Mochtína si odvezli všechny 3 body. S přehledem odřídil  zápas zkušený Josef Abrahám ze Sušice, ŽK 1:1, přihlíželo 60 diváků. Sestava Mochtína :  Kodeš Petr, Lorenc Pavel, Šup Ondřej, Kanta Tomáš, Švátora Jiří, Podráský Jiří, Křivánek Josef, Novák Zdeněk, Pavlík Jaroslav ml., Pretzelmayer Jaroslav (82. Pavlík Jaroslav st.), Vlk Tomáš (57. Kolář Jiří).

TRENINKY
zůstávají v platnosti i pro další týden.

Školička sportu a st. přípravka - pondělí a čtvrtek od 17,30 hod.

Muži - úterý a pátek od 18,00 hod.