Po dvou získaných bodech v minulem kole doma se Žichovicemi chtěli hráči našeho áčka zabodovat i na hřišti svého soupeře - v Bukovci. Měli k tomu hodně blízko, ale to by museli proměnit alespoň nějakou tu šanci, kterých si vypracovali několik.

2.9.2018 - I.A třída mužů SK Plzeň Bukovec - TJ Sokol Mochtín    2  :  1  (0:0)
     Domácí měli před tímto duelem na kontě pouhé 3 body, náš tým 5 a tak se očekával vyrovnaný souboj. Očekávání se naplnilo s tím, že od druhé poloviny 1.poločasu měl Mochtín již více ze hry a během zápasu si vypracoval i více příležitostí ke skorování. Bohužel, v koncovce naši hráči úspěšní nebyli a to rozhodlo. Domácím stačilo v závěru II.poločasu potrestat dvě naše chyby, získali tři cenné body !
    V první dvacetiminutovce to byl hodně soustředěný výkon z obou stran, ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat chybu a inkasovat. Postupem času se hra otevírala, k vidění bylo několik útočných akcí. U domácích se dostal 2x k zakončení z levé strany útočník Rubricius, ale vždy z úhlu minul naší bránu, pak se ale začali prosazovat již naši hráči a gol visel "ve vzduchu". Ve 26.min. zakončuje levačkou Zb.Smolík, golman mu střelu vyráží, v zápětí se dostává do golové šance i Zd.. Plánička, ale i jeho střelu domácí golman kryje. Vzápětí uniká na druhé straně opět domácí Rubricius, ale opět není přesný. Ve 32.min. má Mochtín po závaru před domácí bránou opět blizoučko ke golu, ale stav se stále nemění. Tu největší šanci na otevření skore však má náš obánce J.Žiak ve 35.minutě. Po tradičním svém průniku a několika narážečkách se spoluhráči se dostal až k zakončení, ale ve velké rychlosti již sám před domácím golmanem netrefuje bránu - škoda ! Zbytek poločasu pak měl již Mochtín pod kontrolou a v mírné převaze pokračoval i po přestávce. Z našich hráčů měli solidní zakončení M.Kapusta a T.Babka, domácí byli hodně nebezpeční při dvou slepených rohových kopech ve 72.minutě. Vzápětí na druhé straně náš Tom. Babka zakončuje z úhlu, jeho střela je zblokována na RK domácí obranou a i ten domácí odvrátili. "Chleba se láme" v 75.minutě, kdy náš stoper Pa. Staněk zaváhal při odhlavičkování míče, přidržel útočníka rukama a z nařízené penalty posílá domácí tým do vedení  1:0 Zámeček ! To byla snad první vážnější chyba naší obrany a hned byla potrestána golem. Stále je ale čas s nepříznivým stavem něco udělat a Mochtín se o to pokouší.  Umístěnou střelu k tyči z VPK J.Cihláře ale domácí golman opět vyráží míč na RK, ze kterého naši hráči opět nic nevytěžili a ani z následného. V 82.min. ale přichází šok. Na půlicí čáře se dostává k míči domácí Buchta , který dlouhým, 50 metrovým lobem překonává našeho mladého golmana - upravuje na 2:0 ! I po té se Mochtín snaží, ale stíhá jen korigovat Zd. Pláničkou na 2:1 v 87.minutě, na případnou remisu by naši hráči potřebovali více času, ten však hlavní rozhodčí žádný nepřidává, naopak ubral minutu - 3 cenné body zůstávají Bukovci. Rozhodoval  Čermák Vladimír, AR Hamouz Jakub, Vocelka Milan, DS Vyhnálek Josef, ŽK 1:2, 40 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Žiak Jan, Gajdušek David, Staněk Pavel, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří, Kapusta Matěj (78. Pretzelmayer Jaroslav), Babka Tomáš (87. Velek Tomáš), Čeleda Jiří (76. Cihlář Jaroslav), Smolík Zbyněk (46. Dolejš Tomáš), Plánička Zdeněk, branky : PLÁNIČKA Zdeněk - 1

TRENINKY budou tento týden :

muži -    úterý a čtvrtek od 18,00 hod.

školička sportu -    čtvŕtek   6.9. od 17,30 hod.

mladší a starší přípravka  -  čtvrtek  6.9. od 18,30 hod.