Za úmorného vedra se v neděli 29.7.2018 odehrálo v Mochtíně přípravné utkání mužů Mochtín "B" - Bolešiny. Naši fotbalisté měli více ze hry, zaslouženě vyhráli.

.. přípravný zápas mužů Sokol Mochtín "B" -  SK Bolešiny   5 : 2 (1:0).
Za naší zálohu si přišli zahrát v neděli i někteří kluci z áčka, využili tak možnosti herní přípravy, kterou jim bohužel neumožnil sobotní zrušený zápas s Kolovčí.
    První poločas byl poměrně vyrovnaný, více šancí na gol však měl náš tým. Skore otevřel v 18.minutě náš Jiří Čeleda povedenou střelou z VPK. Hosté měli šanci vyrovnat ve 43.minutě, ale neproměnili ji, stejně tak jako náš Zd. Novák těsně před poločasovou přestávkou. Po změn stran hosté pomalu "vadli", náš tým svého soupeře začal přehrávat, vytvářel si golové příležitosti. Některé proměnil, některé zůstaly nevyužity. V 56. min. zvyšuje na 2:0 Zdeněk Plánička, kterého do šance poslal přesnou přihrávkou JI. Čeleda. O pět minut později mohl skorovat sám i Ji.Čeleda, ale střílí z velké šance těsně vedle hostující brány. V 62. min. dostává ideální průnikovou nahrávku Jaroslav Pretzelmayer a prostřeluje golmana hostí, zvyšuje na 3:0. V 71. min. se dostávají do golovky také hosté, ale zakončují nad. Po špatné malé domů St. Strejce kopají hosté v 75.min. rohový kop a po něm snižují na 3:1 Hodlem. Mochtín je ale stále lepší, v 77. min. upravuje již na 4:1 Tomáš Vlk po přihrávce Pavla Lorence. Vzápětí mohl skore navýšit i Jan Žiak, zblíska všalk trefuje jen golmana hostů. V 84. min. chyboval náš golman. Jeho kličku s míčem vystihnul dotírající Bošek, upravuje do prázdné brány na 4:2. Další branku mohl vzápětí vsítit znovu Tom. Vlk, ale též trefuje zblíska jen golmana hostů. O minutu později je ale bolešinský golman "krátký" na střelu Zdeňka Pláničky z VPK, který upravuje na konečných 5:2. Hráno slušně, bez karet, oba týmy střídaly hokejovým způsobem, zápas odřídil Jan Kadlec z Černíkova - 50 diváků. Sestava Mochtína :  Kodeš Petr, Lorenc Pavel, Staněk Pavel, Peleška Jiří, Podráský Jiří, Křivánek Josef, Strejc Stanislav, Novák Zdeněk, Pretzelmayer Jaroslav, Plánička Zdeněk, Vlk Tomáš, hokejově střídali : Čeleda Jiří, Žiak Jan, Pavlík Jaroslav, Bejvl Jakub. Branky Mochtína : PLÁNIČKA Zdeněk - 2, ČELEDA Jiří, PRETZELMAYER Jaroslav, VLK Tomáš

TRENINKY :  úterý a pátek od 18,00 hod.

další přípravné zápasy v Mochtíně : čtvrtek 2.8. od 18,00 hod. Sokol Mochtín - Start Luby

neděle 5.8. od 17,00 hod. Sokol Mochtín - SK Kdyně 1920