Rušné, zajímavé mistrovské utkání přineslo souboj šestého Mochtína se třetím Bolevcem, které se hrálo v Mochtíně 10.6.2018 za nepříjemného vedra. Naše áčko v něm vedlo 1:0, pak prohrávalo 1:3, ale nevzdalo to. V 80.min. Mochtín srovnal na 3:3, o vítězi tak musel rozhodnout penaltový rozstřel. Ten tentokráte vyhráli hosté z Bolevce 2:4, do tabulky I.A třídy si připsali 2 body, Mochtín jen 1. I ten je však cenný, hráči si ho za nasazení a bojovnost zasloužili.

.. I.A třída mužů - Sokol Mochtín - SSC Bolevec    3 : 3  (1:1).
Hosté aspirují na postup do KP (jsou 3. v tabulce), ale mají dost přestárlý tým. Nejmladším hráčem byl v Mochtíně 27 letý Lad. Ficu, autor vyrovnávacího golu, na stoperu si své uhrál dokonce 55 letý Luboš Běl, v 57.min. nastoupil i 40 letý trenér Michal Bublík, který o 5 min. později střílí Mochtínu gol hlavou po rohovém kopu.! Ale popořádku.
          Mochtín začal hodně aktivně, dařilo se mu, svého soupeře přehrával, měl i šance. V 6.min. jde hlavička Ji. Dolejše (po RK) jen těsně vedle brány hostů. Ve 14.min. po průniku a centru Zb. Smolíka trefuje ze 6 m brankáře hostů Tomáš Velek. O 4 min. později se ale již hráči i fanoušci Mochtína radují. Po centru T.Dolejše do skrumáže před branku Bolevce se nejlépe zorientoval náš kapitán Jiří Dolejš - otevírá skore utkání - 1:0. Náš tým v úmorném vedru držel nasazené tempo ještě 15 minur, ale jeho výkon postupně uvadal. Hosté toho využili a v poslední minutě 1.poločasu vyrovnávají Ficem na 1:1. Škoda, tato branka do šatny hostům hodně pomohla. Navíc Mochtín inkasuje po delší době i po standartce, v 62. min. se po RK hlavou trefuje neobsazený střídající trenér hostů Bublík, Bolevec vede 1:2 a je na koni. A když o čtyři minuty přidává z penalty ( smolná ruka ve vápně našeho J.Šafránka)hostující kanonýr a kapitán týmu Pelnář další branku, vypadá to pro Mochtín na ručník ! Míč je však kulatý, v 71. min. snižuje "Angličanem" ze 25 m náš Zb. Smolík povedenou střelou z voleje na 2:3 a v 80.min. náš mladíček Jan Šafránek netradičně hlavou srovnává na 3:3, začíná se znovu. V 82. min. přišla další šance Mochtína na gol, když hostujícím obráncům "zavařili" naši mladíci Zb.Smolík a Jar. Pretzelmayer, hosté však stačili míč srazit na RK. Do 90.minuty se stav nezměnil, na řadu přišly penalty. V těch byli úspěšnější hosté, odvezli si dva body, Mochtínu zbyl jeden. Za náš tým je proměnili Jar. Cihlář a Tom. Velek (ten předvedl fantastickým způsobem přesnou kopii "Panenkovo dloubáka z Ďolíčku", vysloužil si velký potlesk diváků. Naopak, penaltu neproměnili tentokráte Ji. Dolejš a Zb. Smolík. Utkání rozhodoval Lukáš Picek, AR byli Michal Homr a Zdeněk Kašpar, DS Václav Havránek z Rokycan. ŽK 1:1, přihlíželo 70 diváků, z toho možná polovina jich byla z Bolevce. Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Dolejš Tomáš, Bejvl Jakub, Gajdušek David, Žiak Jan (Plánička Zd.), Šafránek Jan (Novák Zd.), Dolejš Jiří, Čeleda Jiří (Pretzelmayer Jar.), Velek Tomáš,  Smolík Zbyněk, Cihlář Jaroslav, branky : DOLEJŠ Jiří, SMOLÍK Zbyněk, ŠAFRÁNEK Jan.

TRENINKY zůstávají v platnosti - úterý a pátek od 18,00 hod.