V sobotu 8.10. bojovali o mistrovské body naši žáci i muži "B". Plánovaných turnajů v Nýrsku a Horažďovicích se zúčastnila i naše družstva mladší i starší přípravky.

Na body dosáhli pouze naši starší žáci, kteří doma porazili hladce Plánici 6:0. Muži "B" hráli ve Svéradicích, tam ale na body nedosáhli, prohráli 0:2.

..III. třída mužů FK Svéradice "B" - Sokol Mochtín "B"    2 : 0 (0:0). V prvním poločase se hrála naprosto vyrovnaná partie, šancí na gol na obou stranách moc nebylo. Skore mohli otevřít domácí ve 24.min., kdy náš obránce  M.Zajíc "namazal" soupeři špatnou přihrávkou do šance, ale tu zmařil výborným zákrokem náš golman J.Pretzelmayer. Mochtín se dostal do golového zakončení ve 36.min., ale i domácí golman se vyznamenal, golovou střelu J.Šafránka též zneškodnil. Domácí se však ve druhém poločase zlepšili, začali mít více ze hry. V 50.min. náš golman likviduje nebezpečné zakončení domácího útoku, na druhé straně je v 55. min. ve velké šanci náš Jiří Peleška, ale i domácí golman je na místě. V 57.min. se ale domácímu celku povedla pěkná útočná akce, ze které otevírá skore Makovec, Svéradická záloha vede 1:0. O šest minut později proniká středem naší obrany Vachuška a zvyšuje na 2:0, je prakticky rozhodnuto. Naši hráči se sice snaží, ale koncovka je slabá, domácí si výhru a tři body pohlídali. Rozhodčí Zd. Říha, ŽK 2:0, 40 diváků. Sestava Mochtína : Pretzelmayer Jar., Pavlík Jar., Zajíc M. (59. Matoušek), Švátora P., Podráský Ji., Strejc St., Troch R., Dolejš Ji. st., Peleška Pe., Šafránek J., Peleška Ji.,

..OP st. žáků Sokol Mochtín - Sokol Plánice    6 : 0 (3:0). Po vydatných dešťových přeháňkách bylo mochtínské hřiště hodně podmáčené, přesto se na něm hrál docela pěkný, pohledný fotbal. Naše mužstvo bylo fyzicky vyspělejší, mělo více ze hry, svoji převahu dokázalo i brankově vyjádřit, vyhrálo zaslouženě. Po 2 golech stříleli Ladislav Potužník, Sebastian Weber a Lukáš Velek, rozhodoval Josef Blaheta z Klatov. ŽK 1:0, 30 diváků.

TRENINK žáků bude nyní v pondělí 10.10.2016 od 16,30 hod. v Mochtíně

Další ZÁPAS odehrají naši žáci již ve středu 12.10.2016 od 16,30 hod. v Hrádku u Sušice ! K utkání se jede auty, společný odjezd z Mochtína od hřiště bude v 15,20 hod. !

V NEDĚLI 9.10.2016

se hraje v Mochtíně od 16,00 hod. mistrovské utkání I.A třídy mužů Sokol Mochtín - FK Nepomuk   -   přijďte se podívat, přijďte povzbudit naše fotbalisty v zápase o důležité body !