V sobotu 11.6.2016 odehráli svůj předposlední mistrák I.A třídy naši "A" muži v Nýrsku na hřišti vedoucí Okuly. Mochtín měl výborný vstup do utkání, když ve 31.min. vedl nečekaně 2:0 a své vedení mohl ještě podtrhnout třetím golem ! To se ale nestalo, Okula stačila do poločasu srovnat na 2:2 a ve II.poločase vsítila vítězný gol.

.. I.A třída mužů  Okula Nýrsko - Sokol Mochtín   3 : 2  (2:2).

 Domácí Okula má blízko k postupu do Krajského přeboru z 1.místa, Mochtín pravděpodobně čeká baráž o udržení se v I.A třídě, přesto byl Nýrsku naprosto vyrovnaným soupeřem, hlavně pak v 1.poločase.

      Již v 15.min. se k odraženému míči (po rohovém kopu) dostává Zb. Toman a ze 17 m se trefil přesně k tyči - Mochtín vede 0:1 ! A oboustanně útočný fotbal pokračuje. Domácí od 19. do 28.min. 3x vážněji prověřili našeho golmana P.Rajtmajera, ten ale byl vždy úspěšný. Na druhé straně se  ve 31.min. dostává ve skrumáži před domácím golmanem k míči náš Ji.Čeleda, přiklepl ho na Jakuba Bejvla a ten ho poslal do sítě - Mochtín vede 0:2! Domácí překupili řady, stopera Lužného vysunuli ze stopera do útoku a ten již ve 34.min. snižuje křižnou, přízemní střelou z levé strany na 1:2. Když se již zdálo, že náš tým vedení do poločasu udrží, přišel další domácí průnik po levé straně , přesný centr před naší bránu, na který si naběhl Brož, který srovnává golem do šatny na 2:2 - škoda ! Ve druhém poločase domácí Okula zvýšila útočnou aktivitu, Mochtínská obrana však držela stále remisový stav. V 59.min. přišla velká šance našeho týmu, která volala po golu. Jakub Bejvl se proháčkoval až do vápna domácích, přesně nahrál volnému Ji. Dolejšovi, ale ten ze 7 m přestřeluje domácí branku ! V 67.min. znovu dělovkou prověřuje domácí kapitán J.Lužný našeho golmana, ale ten vyráží tvrdou střelu na roh. Okula je v laufu, vedou se jí útočné akce, Mochtínská obrana hasí jednu za druhou. V 70.min. ale nestačí na průnik Tomáše Györgyho, který přelstil i našeho golmana a posílá domácí Nýrsko do vedení 3:2. To mohl o dvě minuty později navýšit znovu J. Lužný, ale jeho tutovku opět zlikvidoval náš skvělý golman Petr Rajtmajer, vyráží míč na rohový kop. Závěr utkání se blíží, Mochtín vrhl veškerou sílu na vyrovnání a málem se mu to povedlo. V 88. min. dostal náš kapitán Ji. Dolejš další skvělou přihrávku do golového zakončení, ale to mu opět nevyšlo. Ze 4 m trefil domácího golmana Moravce, který se štěstím uhájil svému týmu cennou výhru 3:2. Rozhodčí Jiří Petržílka, AR Miroslav Pena a Radek Brůha, ŽK 2:2, 60 diváků (spíše tak 30), bez delegáta svazu. Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Staněk Pavel, Žiak Jan (74. Pretzelmayer Jar.), Cihlář Jaroslav, Švátora Petr, Novák Zdeněk, Toman Zbyněk, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří, Čeleda Jiří (80. Rašek Josef), Smolík Zbyněk, branky : TOMAN Zbyněk, BEJVL Jakub - po 1.

TRENINKY  mužů i dorostu (společné) jsou v úterý a pátek od 18,00 hod.

Na naše muže (A i B) pak o víkendu 18. - 19.6.2016 čekají zápasy posledního kola soutěžního ročníku 2015/2016.  Dle rozlosování má hrát náš "B" tým v sobotu 18.6. v Žihobcích a "A" tým doma v neděli 19.6. s SK Kdyně 1920. Může ale dojít ke změnám a to z rozhodnutí STK OFS Klatovy i PKFS Plzeň, kdy mohou tyto komise nařídit zápasy i na jiný den a to v rámci zajištění regulérnosti závěru soutěží !   Předpokládáme, že se to nestane, ale přesto, sledujte náš web - ve čtvrtek dopoledne dáme na tento náš web oficielní pozvánku na víkend 18. a 19.6.2016 !