Již v pátek (27.5.) v podvečer odehráli svůj další mistrák naši mladší žáci. Doma hostili silnou Plánici, se kterou nakonec uhráli cennou remisu 3:3. V sobotu 28.5. se pak naše áčko mužů pokoušelo v Nepomuku o malý zázrak v podobě zisku nějakého toho bodu. V oslabené sestavě domácí tým hodně potrápilo, ale na body to tentokráte nestačilo. K remise chybělo i trochu toho sportovního štěstíčka.

.. I.A třída mužů  FK Nepomuk - Sokol Mochtín  2:1 (0:1). Náš tým musel nastoupit v Nepomuku se 4 dorostenci v základu, protože ze zdravotních důvodů nemohli (na poslední chvíli) nastoupit dva naši klíčoví hráči - Zbyněk Smolík a kapitán Jiří Dolejš ! V prvním poločase měli sice domácí mírnou převahu, ale hráli dost nervozně, Mochtín je do větších šancí nepouštěl, co prošlo, pochytal spolehlivě náš golman Petr Kodeš. Byli to překvapivě naši fotbalisté, kteří si během první 45 minutovky vypracovali tři velké golové šance - ke smůle, proměnili ale jen jednu. A to hned tu první v 11. minutě, kdy si na centr z rohového kopu naskočil Pavel Staněk a hlavou otevřel skore -0:1. Ve 25.min. kopal Mochtín další rohový kop a opět visel gol na vlásku ! Měl ho na své kopačce Petr Švátora, ale ze 4 m trefil tyč domácí branky (!), odražený míč vzápětí netrefil dobře Zd. Novák, poslal ho těsně vedle - škoda, mohlo být málem rozhodnuto. Pak měli šanci i domácí, ale střelu z úhlu ze 16 m "Kody" bezpečně chytá. Ve 34. min. se dostal do úniku náš Jan Žiak, golman na něj vyběhnul, ale náš mladík ho nestačil přehodit - promarnil velkou golovku. Domácím pomohl rychlý gol v začátku II.poločasu. Jejich útočník Luboš Zajíc dostal ve 47.min. spoustu místa k průniuku do našeho vápna a umístěnou střelou srovnal na 1:1. Nepomuk tento gol povzbudil, dál se tlačil do ofenzivy, naše obrana s námahou odvracela pohromu. Bohužel, po rohovém kopu v 60.minutě si na centr nejlépe naskočil domácí hrající trenér Josef Viktora a přesnou hlavičkou poslal svůj tým do vedení 2:1 ! Pro náš celek to byla pohroma, protože hráčům očividně ubývalo sil, někteří hráli s velkým sebezapřením s menšími zraněními, ale všichni bojovali, chtěli alespoň srovnat na remisu. Pěkná akce se jim povedla v 73.min. kterou zakončoval ve výhodné pozici Jarda Cihlář, ale přestřelil. Vzápětí ale musel na druhé straně 2x předvéct své umění Petr Kodeš v naší brance - držel Mochtín nad vodou. Šance na vyrovnání svitla Mochtínu v 85.minutě, kdy Jirka Čeleda vyslal dělovku ze 30 m z VPK. Domácí golman míč neudržel, první se k němu dostal náš Jakub Bejvl, ale v zakončení mu to nevyšlo dle jeho představ - domácí vedení udrželi. Pak se ještě jeden krát v 86.min. vyznamenal náš golman, kdy prudkou střelu vyráží na roh, ale závěr opět patřil našim klukům, kteří se pokoušeli o vyrovnání. To jim nevyšlo, domácí za těsné vítězství brali 3 body, Mochtín tentokráte nebodoval,, ale všichni hráči zaslouží pochvalu za velké nasazení a bojovnost. Zápas odřídil s přehledem (a bez karet) Václav Duda, AR byli Josef Schneider a Lumír Kostelník, 80 diváků. Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Staněk Pavel, Bejvl Jakub, Švátora Petr, Cihlář Jaroslav, Novák Zdeněk, Velek Tomáš, Čeleda Jiří, Žiak Jan (88. Nováček Václav), Rašek Josef, Pretzelmayer Jaroslav, branka : Pavel STANĚK - 1

..OP mladších žáků  Sokol Mochtín - Sokol Plánice   3 : 3 (1:1). Hosté jsou v tabulce lepší, ale náš tým (stále hrající bez zraněného L.Rajtmajera), složený z ml. žáků, ale také z řady hráčů věkem ze starší přípravky (!) podal kvalitní výkon a měl našlápnuto na všechny tři body ! Již v 6.min. otevřel skore náš Daniel Vozka, ale hosté laciným golem srovnali v 11.min. na 1:1. Zdálo se, že Plánice po přestávce naše mladíky "přetlačí" fyzicky, ale nestalo se. Naopak, po pěkných akcích se náš tým dostal ve 38. min. dvěma slepenými goly do vedení 3:1, vypadalo to nadějně. Plánice ale stačila vyrovnat a tak se kopaly penalty. V nich byli úspěšnější hosté, odvezli si 2 body, Mochtínu zbyl jeden. Rozhodčí Marie Hofmeisterová z Č. Poříčí, branky Mochtína : Daniel VOZKA - 2, Lukáš VELEK - 1.

V NEDĚLI  29.5.2016

.. od 13,30 hod. se koná v Mochtíně TURNAJ starších přípravek   !!!

.. od 17,00 hod. v Mochtíně - III. třída mužů  Sokol Mochtín - Sokol Zavlekov

        Přijďte se podívat a zafandit si ve prospěch našich fotbalistů !!!