Jarní sezonu 2016 zahájili naši mladší žáci hladkou výhrou nad FK Volenice 6:0. Zápas se hrál již v pátek 15.4. na hřišti v Mochtíně a měl dobrou úroveň.

V sobotu 16.4. se pak naše béčko mužů pokoušelo získat nějaký ten bod ve Velkých Hydčicích. Domácí fotbalisté nebyli lepší, ale k těsné výhře jim stačila bojovnost, důraz v soubojích a proměnění dvou nabídnutých šancí.

OP mladších žáků - Sokol Mochtín - FK Volenice   6 : 0 (2:0). Hosté ze Strakonického okresu drželi s našim týmem dlouho krok. Měli výborného golmana, který držel čisté konto až do 18.minuty, kdy otevřel skore náš Lukáš Velek. Naši kluci pomalu a jistě získávali větší a větší převahu, kterou vyjádřili i brankově. Rozhodčí Jos. Javorský, branky Mochtína : Lukáš Rajtmajer 3, Lukáš Velek - 2, Daniel Vozka - 1

III.třída mužů - Tatran Velké Hydčice - Sokol Mochtín "B"     2 : 1 (2:1). K omluvenému O.Sukovatému se až v den konání zápasu (odpoledne !!!) přidali další omluvenci a tak naše béčko mělo k dispozici jen 2 náhradníky, z toho jeden z nich byl trenér J.Pavlík ! Domácí šli do vedení již v 6.minutě laciným golem. Po centru T.Velka srovnal na 1:1 ve 30.min. Jiří Peleška, ale to bylo z naší strany vše. Mochtín měl sice více ze hry, ale nic z toho nevytěžil. Domácím stačilo vícve bojovat, být důraznější v soubojích a čekat na nějakou tu chybu našich obránců. Ta přišla znovu ve 38.min., kdy se přes dva naše stopery prosadil domácí Podzimek, zvýšil na 2:1. Po změně stran byl Mochtín lepší svého soupeře, ale naši mladí útočníci (Rašek, Pretzelmayer) si opět vůbec nevyhověli, k pořádnému zakončení se prakticky nedostali, bránu V.Hydčic neohrozil ani T.Velek, který se pokoušel o střelbu ze zbytečně velkých vzáleností. Největšá šanci na vyrovnání tak měl v 80.min. další náš dorostenec, Jiří Peleška, ale  z golové pozice ukvapeně trefil jen náruč domácího golmana a to byla škoda. Minimálně bod by si naše záloha ve V.Hydčicích zasloužila.  Rozhodčí Marek Pavel , ŽK 2:0, 40 diváků. Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Zajíc Mirek, Šafránek Jan (59. Pavlík Jar.), Peleška Jiří, Strejc Stan., Podráský Jiří (K), Reitmaier Michal, Troch Roman, Velek Tomáš, Pretzelmayer Jar., Rašek Josef (77. Peleška Petr), branky :  PELEŠKA  Jiří  - 1

   V neděli 17.4.2016 je na pořadu utkání I.A třídy mužů Sokol Mochtín - TJ Košutka Plzeň.  Na hřišti v Mochtíně se začíná v 17,00 hodin, přijďte se podívat, přejďte povzbudit naše fotbalisty v boji o důležité mistrovské body !!!