Velikonoční neděle 27. března 2016 našim mužům přinesla jen jeden mistrovský bod. Škoda, mohlo jich být při trošku větším štěstí více. Áčko prohrálo v Horažďovicích jen těsně 0:1 a v závěru zápasu mělo na vyrovnání (Zb.Toman nastřelil tyč), béčko si vypracovalo s Arbem Velhartice o hodně více brankových šancí než-li soupeř, ale nakonec jen remisovalo 3:3, v penaltách pak následně doslova "vyhořelo".

I.A třída mužů - FK Horažďovice - Sokol Mochtín  1:0 (1:0). Domácí fotbalisté byli favority tohoto okresního derby, v prvním poločase měli více ze hry i šancí. Vstřelili v něm i branku, která nakonec rozhodla tento zápas. Velkou golovku zahodili domácí ve 36.minutě, ale o tři minuty později se již z vedení radovali. Bylo to po nenápadné akci ve 39.minutě a po centru do našeho vápna. Ten nejdříve domácí útočník zakončil hlavou střelou do tyče. ale z dorážky se již Tomáš Greger nemýlil - 1:0. Svoje vedení mohly Horažďovice navýšit těsně před poločasem, ale dělovku domácího hráče náš golman stačil vyrazit. Z našich hráčů byl v 1.poločase v největší šanci Tomáš Dolejš ve 35.min. , ale z pěkného centru Ji.Čeledy přestřelil, dělovka J.Žiaka ve 44.min. skončila také nad domácí brankou. Tomáš Dolejš byl našim nejpilnějším zakončovatelem, ale goly z toho tentokráte nebyly. Nad skončila jeho hlavička (po centru Zb.Smolíka) v 54.min., z výhodné pozice přestřelil i o tři minuty později. Ve vyrovnanějším II.poločase mohli své vedení navýšit domácí v 67.min., ale z golové pozice hlavičkují nad branku Mochtína. K remise měli naši fotbalisté hodně blizoučko v samotném závěru utkání.  V 86.min. se o ni postarali dva naši střídající mladíci J.Rašek a T.Velek. Pepa vybojoval míč ve vápně domácích, nahrál Tomášovi, který zblíska trefil golmana Rybára ! K odraženému míči se dostal Zb.Toman, ale jeho zakončení končí na tyči domácí branky (!), akce stále pokračuje. Odražený míč zpracoval Ji.Dolejš, přihrává na hranici vápna opět na Zb. Tomana, jeho střelu mezi tyče však kryje domácí golman, zachraňuje svému týmu všechny tři body !   Zápas odřídila trojice rozhodčích Pressl Václav, Petrželka Frant., Bína Roman - DS pan Zd. Bartošek, ŽK 0:0, 150 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer Pe., Cihlář Jar., Bejvl Jak., Žiak J., Švátora Pe., Novák Zd., Dolejší Tom., Toman Zb., Smolík Zb. (79.Velek Tom.), Dolejš Ji., Čeleda Ji.

..III.třída mužů - Sokol Mochtín "B" - Arbo Velhartice   3:3 (1:1). Úvodní zápas jara byl bohatý na branky, ale hlavně na brankové příležitosti. Těch měl Mochtín daleko více, ale v zakončení to našim hráčům nešlo. Hlavně obrovské šance Jirky Pelešky i J.Potužníka volaly po golu. V úvodu zápasu to v naší obraně hodně skřípalo. Hosté v 9.min. trefili tyč, ve 13.min. náš golman chytil tutovku ! Pak se hra vyrovnala, ale do vedení šlo Arbo, které ve 33.min. těžilo z úniku a golu Poledníka. Golem do šatny ale náš Ji. Peleška srovnal hlavou na 1:1 ve 44.min. po přesném centru O. Sukovatého. O minuty později dal náš tým ještě další gol, ale ten jim rozhodčí neuznal. Mochtín se ale dočkal vedení hned po přestávce, kdy se trefil Jar. Pretzelmayer - 2:1. Jenže, v 52.min. se kolem našeho stopera protáhl do úniku hostující P.Prosser a srovnal na 2:2. Pak přišel tlak Mochtína a velké šance na skorování Ji.Pelešky a J.Potužníka. Nic z toho nebylo, naopak, po VPK hostů  v 69.min. si náš Ji.Podráský smolně dává přesnou hlavičkou do šibenice vlastní gol - Velhartice vedou 3:2. Ne však dlouho. O pouhou minutu později poslal M.Reitmaier přesnou přihrávkou do šance Jar. Pretzelmayera a ten srovnává na 3:3 ! Ve zbytku času měl Mochtín několik tutovek na vstřelení golu, ty největší opět Ji.Peleška, ale nebylo mu přáno je proměnit. Hosté měly také jednu (po brejku), ale "Kody" opět podržel tým. V následném penaltovém rozstřelu se našim hráčům vůbec nedařilo, prohráli ho 1:3, zbyl na ně jen 1 bod ! Rozhodčí Petličarovský, ŽK 1:1, 35 diváků. Sestava Mochtína : Kodeš Pe., Bláha L., Zajíc M. (17. Lorenc Pa.), Řeřicha Tom., Podráský Ji., Reitmaier Mich., Sukovatý O., Potužník J. (62.Kloupar M.), Matoušek M., Pretzelmayer Jar., Peleška Ji. (87. Škoda M.), branky :  PRETZELMAYER Jaroslav -  2, PELEŠKA Jiří  - 1, v penaltovém rozstřelu byl z našich hráčů úspěšný jen Jar. Pretzelmayer, naopak penaltu neproměnili : M.Reitmaier, M.Matoušek a T.Řeřicha, hosté vyhráli na penalty 3:1

TRENINKY mužů a dorostenců budou v následujícím týdnu v Mochtíně :

Muži  -   ve středu a pátek od 18,00 hodin

Dorostenci - v úterý a  čtvrtek od 18,00 hodin