Tradiční turnaj TJ So Mochtín ve st. tenisu "O Vánočního kapra 2015" proběhl tradičně v útulné tělocvičně ZŠ v Mochtíně těsně před Štědrým dnem, tj. 23.12.2015 a měl pěknou sportovní úroveň.

S výsledky Vás seznamuji až dnes, za což se omlouvám, ale měl jsem dva dny po této akci úraz a následně jsem musel absolvovat operaci kyčle, po které se nyní již postupně, ale úspěšně zotavuji.

     Turnaj byl i tentokráte určen stolním tenistům - amaterům, nejdříve si o medaile a ceny zahrálo žactvo, po nich následoval hlavní turnaj dorostu a dospělých "O Vánočního kapra".

Turnaj žáků měl 9 účastníků, hrálo se nejdříve ve dvou skupinách, pak o konečné pořadí. Nejlépe si i tentokráte vedl náš mladý fotbalista Sokola Mochtín (ml.žák) Lukáš Velek z Hoštiček, který nepoznal hořkost porážky ani v jediném utkání a zaslouženě obhájil loňské prvenství.

Konečné pořadí :  1. Lukáš Velek - So Mochtín, 2.Anna Rubášová - Těšetiny, 3. Daniel Vozka - So Mochtín, 4. Ondřej Míčka - Sušice, 5. Ondřej Buchsbaum - Sušice, 6. Adam Pivetz - Sušice, 7. Lukáš Rajtmajer - So Mochtín, 8. David Pivetz - Sušice, 9. Nicole Jahnová - Těšetiny

Hlavní turnaj dorostu a mužů "O Vánočního kapra"  měl favorita v Jiřím Chárovi z Klatov, který má již svůj věk (65), ale stále umí. Dokázal to i nyní, když vyhrál svoji skupinu a v závěrečném finále pak 2:1 porazil Jana Voráče st. 2:1. I on tak obhájil své loňské prvenství.  Ani na letošním ročníku nechyběl pan ing. Jaromír Novák z Mochtína , který byl nejstarším účastníkem turnaje, má již 81 roků ! Hrálo se v příjemné předvánoční atmosféře o pěkné ceny.

Konečné pořadí :  1.Jiří Chára - Klatovy, 2. Jan Voráč st. - Bidlo Klatovy, 3. Karel Černý st. - Srbice, 4. Kamil Rajtmajer - So Mochtín, 5. Velek Tomáš st. - Hoštičky, 6. Miloslav Hála - Kolinec, 7. Šot Karel st. - So Mochtín, 8. Rubášová Anna - Těšetiny, 9. Jahnová Nicol - Těšetiny, 10. Novák Jaromír - Šach. klub Klatovy