V sobotu 18.7.2015 odehrál náš tým mužů, doplněný dorostenci, turnaj v Dešenicích. Jednalo se o 6.ročník memoriálu Karla Poláka, na kterém startovalo 6 družstev. Bylo úmorné vedro a jen velká škoda, že úvodní zápas náš hodně mladý (ještě nekompletní) tým s Okulou Nýrsko prohrál těsně 1:2, když rozhodující druhou branku vsítil soupeř těsně před koncem utkání. Mohlo z toho být finále !

    V dalších dvou zápasech pak již doplnili So Mochtín zkušení Ji.Čeleda, Jar.Pavlík a Pe. Kubala, mužstvo oba dva soupeře jasně přehrálo, vybojovalo konečné 3.místo !

1. utkání Sokol Mochtín - Okula Nýrsko  1:1 (1:1). Vyrovnaný zápas, zkušenější hráči Okuly rozhodli tento duel v samotném závěru. Za Mochtín skoroval  dorostenec Ondřej Šot .

2. utkání Sokol Mochtín - FK Všeruby  4:0 (3:0). Naši hráči svého soupeře jednoznačně přehrávali. Skore otevřel JI.Čeleda, na 2:0 zvyšoval Milan Žiak, pak se 2x trefil další dorostenec Josef Rašek, další šance již Mochtín nevyužil. 

3. utkání Sokol Mochtín - FK Sokol Týnec  4:0 (2:0) bylo utkáním o konečné 3.místo. Soupeř měl dobrý tým, ale našim klukům se dařilo, přehrávali ho, vyhráli zaslouženě. Skore otevřel z penalty Jirka Čeleda, pak své solo na brankáře proměnil další dorostenec Jarda Pretzelmayer, na 3:0 zvýšil Milan Žiak, účet na 4:0 podtrhnul dalším golem ze solo úniku Jirka Čeleda.

Sestava So Mochtín :  Dom. Šít (3.zápas Jakub Hadáček) - M.Žiak, J.Žiak, P.Zahálka, Ji.Peleška, D.Kotlan, Jar. Pretzelmayer, St. Strejc, O.Šot, Jak. Hadáček, J.Rašek - od 2.zápasu navíc Jar. Pavlík, Ji.Čeleda, Pe. Kubala - střídalo se hokejově .

Finalový zápas hrál tým KOŽMACH (hráči z Janovic, Nýrska a Klatov) s O.Nýrsko (vítězové skiupiny A a B) s výsledkem 3:1 a to hlavně proto, že Nýrsko již hrálo bez několika svých opor.

Konečné pořadí turnaje : 1.KOŽMACH team, 2. SKP Okula Nýrsko, 3. TJ Sokol Mochtín, 4. FK Sokol Týnec, 5. Start Dešenice, 6. FK Všeruby

Nejlepším střelcem turnaje byl Rostislav Štainer z pořádající ho Startu Dešenice - 6 branek, nejlepším golmanem byl vyhlášen Lukáš Vaněk ze Všerub a nejlepším hráčem turnaj pak Jakub Hájek z vítězného týmu Kožmach.

-x-x-x-x-

TRENINKY mužů (i dorostenců) pokračují v Mochtíně od 18,00 hod. a to v pondělí 20. a v úterý 21.7.2015

ve čtvrtek 23.7. je na pořadu přípravné utkání  SOKOL MOCHTÍN - START LUBY  ! Tradiční derby přináší v přípravě zároveň souboj nováčků nových soutěží. Náš tým postoupil z baráže, kdy vyřadil Slavoj Stod, do I.A třídy, Luby si zajistily postup z baráže (přes Horní Břízu) do Krajského přeboru !         Přijďte se podívat.

Pro pořádek ...

.. v sobotu 25.7. se zúčastní náš "B" tým mužů, doplněný o dorostence, turnaje v Měcholupech. Turnaj je již rozlosován, náš tým hraje hned úvodní zápas se So Měcholupy "B", který začíná ve 12,00 hod. ! 

.. v neděli 26.7. odehraje naše "A" mužstvo mužů další herní přípravu a to opět doma od 17,00 hod. utkání proti Tatranu Dlouhá Ves !

K zapojení do letní přípravy zvu i další hráče, (muže i dorostence), kteří se z různých důvodů (dovolená, brigády a pod.) zatím zapojit nemohli. Nová mistrovská sezona 2015/2016 se nezadržitelně blíží, musíme být na ni dobře připraveni !  Případnou neúčast včas - předem (s odůvodněním) nahlašte  - děkuji !