Naši fotbalisté pokračovali ve vítězném tažení i v neděli 3.května 2015. Jak muži "A", tak i dorostenci So Mochtín dokázali vyhrát na hřištích svých soupeřů, jsou navíc v popředí tabulek svých soutěží. Dorostenci vedou tabulku Krajské soutěže, sk.B, áčko mužů poskočilo na 2.příčku I.B třídy, sk.B !

 

.. KS dorostu FK Žákava - Sokol Mochtín  0:4 (0:0). Náš tým byl favoritem zápasu, ale domácí již několikráte obrali o body silné soupeře a málem se jim to povedlo i tentokráte. V 1.poločase měla totiž Źákava navrh, měla převahu i velké šance na gol. Mochtínu ale naštěstí zachytal výborně J.Hadáček, který zneškodnil  minimálně tři golovky. Po přestávce ale domácím začalo ubývat sil, převahu získával Mochtín, který ji navíc dokázal vyjádřit i pěknými goly. Od 46. do 62.minuty dali naši mladíci soupeři 4 goly, bylo rozhodnuto. Skore otevřel J.Bejvl, pak T.Velek šikovně přehodil domácího golmana, na 3:0 zvyšoval z penalty R. Madera (kopala se za faul na Vildu Pretzelmayera) a na konečných 4:0 upravoval D. Burian. Skore pak mohlo být ještě vyšší, ale domácí golman patřil k nejlepším hráčům svého týmu, víc našim střelcům nedovolil. Branky Mochtína : Jakub BEJVL, Tomáš VELEK, Radovan MADERA (z pok.kopu), David BURIAN.

Tabulka KS dorostu je na špici hodně vyrovnaná, o celkové prvenství usiluje minimálně 6 týmů. Vede jí Mochtín s 56 body, 2. Horažšďovice (54 b.), 3. Nýrsko (54), 4. Blovice (51), 5. Sušice (50), 6. Chotěšov (50).

.. I.B třída mužů SK Kovodružstvo Strážov - Sokol Mochtín  0:1 (0:0). Okresní derby se hrálo za příjemného Májového počasí na vzorně připraveném trávníku, který aktery tohoto duelu doslova vybízel k tomu, aby se hrál pěkný, kombinační fotbal. Bohužel, fanoušci obou táborů mnoho fotbalových, kombinačních akcí neviděli, byla to spíše nakopávaná a boj o cenné body s mnoha nepřesnostmi, hlavně pak v zakončení. Do toho se ale Mochtín dostával častěji, především obrovské golové šance našeho kapitána Jiřího Dolejše a Jiřího Čeledy volaly po proměnění v gol. Nestalo se, nakonec rozhodla střela - nestřela našeho kapitána ze 65.minuty, která překvapila domácího golmana a skončila v síti. ´    V úvodní dvacetiminutovce to byl spíše boj od vápna k vápnu bez zakončení. První velká šance Mochtína přišla ve 23.min. po rohovém kopu, ale golman Strážova Michal Javorský dělovku zblíska vyráží ! Ve 27.min. se po centru Tom. Dolejše dostává do obrovské šance Ji. Dolejš, ale gol z toho není, ze 7 m přestřeluje odkrytou dom. branku ! Nápor Mochtína pokračuje, o dvě min. později opět Ji. Dolejš střílí ze 20 m těsně vedle. Strážov pak pomalu znovu vyrovnal hru, ale ve 40.min. mohl znovu inaksovat. To Zd. Plánička přesně našel přihrávkou Ji.Čeledu, ale ten zblíska netrefil branku, jen tyč ! Ve 43.min. se poprvé k nějakému vážnějšímu zakončení dostávají i domácí, Br. Mayer však z hranice šestnáctky vysoko přestřeluje. Souboj kdo z koho pokračoval i po přestávce. Do vedení šel Mochtín v 65.min. po rychlé akci z levé strany. Ji.Čeleda utekl po křídle, nahrál před branku Strážova, tam nejdříve míč netrefil Zd. Plánička, ale náš kapitán Jiří Dolejš stačil ve skluzu míč trefit a ten skončil v síti - 0:1.Domácí měli šanci na vyrovnání v 67.minutě, ale oblouček skončil jen na břevně naší branky. Vzápětí na druhé straně znovu uniká Ji.Čeleda po levé straně, stáhnul na sebe bránící hráče a přesně přihrává JI. Dolejšovi, který však neměl ve Strážově svůj den, opět z čisté golovky přestřeluje. Domácí měli v závěru utkání určitý tlak, chtěli vyrovnat, ale na naší obranu, ani brankáře Petra Rajtmajera (chytal naprostu jistě a spolehlivě) nic nevymysleli. Všechny tři body putují do Mochtína, který se posunul na 2.příčku tabulky. Strážov, bohužel, zůstává na předposledním místě tabulky a společně s posledním Měčínem ho čekají záchranářské práce ve zbytku zápasů této I.B třídy. Utkání rozhodoval p.Velíšek, ŽK 2:2, 120 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer P., Dolejš Tom., Bejvl J., Žiak J., Cihlář Jar., Šťastný J. (60. Staněk P.), Flodr Ji., Dolejš Ji., Babka T., Plánička Zd., Čeleda Ji. (80. Pretzelmayer Jar.), branka : DOLEJŠ Jiří  - 1

 

POZOR  !  TRENINKY mužů i dorostu budou tentokráte v úterý a čtvrtek od 18,00 hod. !

 

      V pátek 8.kvtěna  2015 je státní svátek, patřit bude tradičně Mochtínskému přespolnímu běhu, který pořádáme již jako 43.ročník (!), což je nejstarší běžecký závod v okrese Klatovy !

Doufám, že si přijdete zazávodit, či přivedete na start Vaše ratolesti, popř. přijďte pomoci s organizací !

Prezentace závodníků (běží dět od 4 let až po vetrány) je v den závodu u kabin od 9,00 do 9,45 hod., samotné závody budou odstratovány v 10,00 hodin !