V sobotu2.května 2015 odehrálo naše "B" mužstvo další vyrovnaný zápas na domácím hřiští a to se Sokolem Běšiny. Soupeř měl více brankových příležitostí, ale proměnil jen jednu a to mu nakonec nastačilo. Náš tým bojovným výkonem v závěru zápasu skore otočil, vydřel nečekaně všechny tři body. Mochtín "B" je sice stále na posledním místě tabulky, ale touto výhrou si polepšil, stále drží kontakt se soupeři, kteří bojují o záchranu v této soutěži.

.. OP mužů  Sokol Mochtín "B" - Sokol Běšiny  2:1 (0:0).

Pro náš tým to byl hodně důležitý zápas a hlavně, hodně důležité 3 body za cestou k záchraně. Od první minuty se hrála vyrovnaná partie, ale s tím rozdílem, že soupeř se dostával snadněji do zakončení. Největší šanci na gol měly Běšiny v 1.poločase ve 29.minutě, ale náš mladý golman z dorostu Jar. Pretzelmayer bravurně míč vyráží. Kvalitního golmana hostů Zd. Koláře v brance hostů (chytával v mládežnických kategoriích za Viktorku Plzeň) prověřil z našich hráčů jen Michal Reitmaier, ale jeho polostřela - polocentr, pro něj nic složitého nebylo. Prvních ptanáct minut po přestávce ale jasně patřilo hostům, kteří hráli ofenzivně, do šancí se dostávali převážně přes naší pravou stranu obrany, která s rychlými útočníky Běšin nestíhala. V 56.min. byli hosté strašně blizoučko k vedoucímu golu, ale naše obrana střelu do branky na poslední chvíli zblokovala. O minutu později ale znovu z levého křídla prošel lehce do našeho vápna hostující hráč (Jindřich Vítovec) a přesným zakončením otevřel skore - 0:1. V této době byl náš tým herně i psychicky hodně dole, nikdo z fanoušků nečekal, že by se z toho mohl brzo dostat. Opak však byl pravdou. Kluci zabojovali a v 64.min. po průniku a přihrávce D. Kotlana zakončuje golově akci Jan Potužník, srovnává na 1:1. Hosty tato branka viditelně zaskočila, přesto měli v 73.min. další příležitost, ale naštěstí, opět z levé strany, zakončují těsně vedle tyče naší branky. Mochtín udeřil v 84.minutě, kdy prošel do vápna M.Reitmaier, přihrál na naběhnuvšího Pepu Rašeka a ten nečekanou střelou překonal hostujícího golmana Koláře - 2:1. Náš tým vedl, ale o dvě minuty později mohl také inkasovat. Náš golman vyběhl, obrana hostujícího útočníka nezblokovala, ale jeho lob naštěstí skončil nad opuštěnou brankou Mochtína. Závěrečný nápor hostů náš tým přežil, radoval se ze tří bodů !  Rozhodčí Milan Hovorka, ŽK 0:1, 50 diváků. Sestava Mochtína "B" : Pretzelmayer Jar., Bláha L., Peleška Ji. (78.min. Velek T.), Staněk P. (72. Rašek Jos.), Kašpar L., Žiak J., Křivánek Jos. (5.min. Žiak M.), Kotlan D., Reitmaier M., Podráský Ji., Potužník J. - branky : POTUŽNÍK Jan, RAŠEK Josef  -  1

Svůj mistrák si odehráli již v pátek 1.května 2015 také naši mladší žáci, kteří zahájili zbytek sezony 2014/2015 ve skupině o konečné 9. - 16.místo s novými soupeři. Napoprvé k nám do Mochtína přijely Chanovice a odjely s porážkou 2:6.

.. OP ml. žáků  Sokol Mochtín - TJ Haas Chanovice   6:2 (4:0)

Soupeř by měl být "papírově" nejslabší, naši hráči si s ním hravě poradili, vyhráli zaslouženě. Po 2 brankách vsítili Lukáš RAJTMAJER a Václav KOLÁŘ, po 1 brance přidali Láďa POTUŽNÍK a Ian SELINGER. Rozhodčí Petrželková.

v NEDĚLI 3.5.2015

hrají mistrák od 10,15 hod. naši dorostenci So Mochtín v ŽÁKAVÉ

od 14,30 hod. se hraje v Lubech TURNAJ mladších přípravek, na kterém bude hrát také tým Sokola MOCHTÍN + Luby "A", Hrádek "A" a Nýrsko "A".

.. od 16,00 hod. se hraje ve Strážově utkání I.B třídy mužů SK STRÁŽOV - Sokol MOCHTÍN

                            srdečně zveme všechny naše příznivce !!!