Po sobotních výhrách pokračovali na vítězné vlně v neděli 12.dubna 2015 i naši ml. žáci, kteří vyhráli v Měčíně 3:1, stejným výsledkem dokázali doma zvítězit i naši muži "A" v souboji se Sokolem Štěnovice.

Jak naši žáci, tak i muži "A" si polepšili - poskočili v tabulce svých soutěží na 3.místo. Blahopřejeme !

..I.B třída mužů - Sokol Mochtín - Sokol Štěnovice   3:1 (1:0). Náš tým musel nastoupit k zápasu bez svého kapitána Ji.Dolejše (služební cesta) i jeho brášky Tomáše (zraněn v Chlumčanech), z prac.důvodů chyběl i T.Babka, pro zranění i L.Javorský. Obětavě museli do hry naskočit hráči z "B" týmu i dorostu a i jejich zásluhou nakonec Mochtín získal důležité 3 mistrovské body se soupeřem, který nebyl vůbec lehký, ba právě naopak. Štěnovičtí začali hodně ofenzivně, měli 25 min. více ze hry a dvě velké golové střely. Ty ale , naštěstí pro Mochtín, skončily na břevně naší branky ! Naši hráči se dostali do 1.velké šance až v 19.min., ale centr Ji.Čeledy Pavel Staněk hlavou do sítě hostů nedokázal nasměrovat. Ve 31.min. vybojoval náš mladíček (16 letý) Jar. Pretzelmayer pro svůj tým VPK, ze kterého se Jiří Čeleda trefil nádherně - ze 28 m otevřel skore, Mochtín vedl 1:0 ! Hostům patřil i začátek II.poločasu. Již ve 47.minutě zakončují z úhlu těsně vedle naší branky a v 51.minutě dělovkou ze 30 m nastřelují tyč ! Mochtín přežil tyto šance hostů a opět udeřil ! V 55. min. dostal Jiří Čeleda nádhernou přihrávku do ulice mezi beky od Pavla Staňka a se zakončením si věděl rady - 2:0. Neuběhly ani dvě minuty a stejný hráč uniká po levé straně svým strážcům a znovu přesně obstřeluje golmana hostí - kompletuje svůj hatrick na 3:0 pro Mochtín. Hosté znervozněli, jejich výkon šel dolů a mohli znovu inkasovat a to opět od Ji.Čeledy, který se dostal opět do úniku, ale tentokráte jeho zakončení šlo těsně vedle pravé tyčky Štěnovické branky. Hosté se naštěstí probrali z latergie až v závěru utkání, kdy se opět dostali k několika zakončení. Při jednom z nich, po rohovém kopu, dorazil do sítě míč zblíska Ji. Knížek, upravil v 81.min. na 3:1. V 89. min. z podobné situace  (po RK) měli hosté další šanci na golovou dorážku, ale Mochtín zachránil rasantním odkopem míče z brankové čáry náš "nový" kapitán Jarda Cihlář. Dobojováno, náš tým získal 3 mistrovské body, které byly hodně vydřené a konečně stálo při našem týmu i to potřebné sportovní štěstíčko.  Rozhodčí Ladislav Fanfule z Bělé nad Radbuzou, ŽK 3:3, 60 diváků. Sestava : Riška M., Bejvl J., Žiak J., Flodr Ji. (46. Rašek Jos.), Švátora Pe., Cihlář Jar.,  Šťastný J., Staněk Pa., Podráský Ji. (59. Křivánek Jos.), Pretzelmayer Jar., Čeleda Ji. (73. Sukovatý O.), branky : ČELEDA Jiří  -  3,

.. OP ml. žáků  - Sokol Měčín - Sokol Mochtín  1:3 (0:2). Naši kluci potvrdili v 1.jarním mistráku v Měčíně roli favorita, vyhráli zaslouženě, ale jednoduché to neměli. Výhrou si pojistili 3.místo v tabulce, čekají na ně však ještě těžší soupeři. Budeme jim držet palce ! V Měčíně rozhodoval zápas rozhodčí R.Bína z Klatov, branky Mochtína stříleli Láďa Potužník - 2, Jakub Pretzelmayer - 1.

  • -x-x-x-
V tomto týdnu odherají naši ml. žáci dva mistrovské zápasy na domácím hřišti, ten středeční se Strážovem je odložené 1.jarní kolo, páteční dle rozlosování.

.. středa 15.4. od 17,30 hod. Sokol Mochtín - SK Kovodružstvo Strážov

.. pátek 17.4. od 17,00 hod. Sokol Mochtín - Start Luby "B"