V sobotu 11.dubna 2015 vyhráli doma derby KS naši dorostenci a to se Startem Luby, odpoledne si pak pro nečekané tři body zajeli do Měcholup i naši muži "B", kteří tam zvítězili 2:1 !

.. KS dorostu Sokol Mochtín - Start Luby   7:2 (3:2). Favoritem byl náš tým, ale Luby tentokráte přijely kompletní a celý první poločas byly naprosto vyrovnaným soupeřem. Od začátku byli lubští hráči bojovnější a důraznější, nečekaně, ale zaslouženě vedli 1:0 i 2:1. Náš tým, kterému opět chybělo v sestavě několik kvalitních hráčů (Šveňha, Šafránek, Burian, Nebeský a další), začal vlažnějí, ale postupně přidával na obrátkách. Do poločasu se mu podařilo nejen vyrovnat na 2:2, ale těsně před přestávkou šel Mochtín dokonce do vedení ! Ve II.poločase stačili hosté držet krok do 60.minuty, pak odpadli herně i kondičně, Mochtín začal dávat branky, vyhrál nakonec přesvědčivě 7:2 a to řadu dalších golovek neproměnili především D.Kotlan a Jar. Pretzelmayer, kteří se do nich propracovali. Rozhodčí Radek Brůha ze Sušice, ŽK 0:1. Branky Mochtína : Pretzelmayer Jar., Velek Tomáš - po 2, po 1 Pa. Lorenc, Jakub Bejvl, Jos. Rašek

Výhrou se náš tým dorostenců opět vyšvihnul do čela tabulky Krajské soutěže, sk. B  a to především proto, že (prozatím)vedoucí Horažďovice doma nečekaně prohrály s Nýrskem 0:3 ! Držíme klukům palce do dalších bojů.

.. OP mužů TJ Měcholupy - Sokol Mochtín "B"   1:2 (1:1). Souboj dvou nováčků Okresního přeboru má vždy velký náboj a nebylo tomu jinak ani tentokráte. Náš tým měl tradičně problém se sestavou, ale nakonec nečekaně dorazil i L.Kolárik, doplnit tým museli i mladíci z dorostu, kteří již měli častečně v nohou i dopolední zápas. V 1.poločase byly lepší Měcholupy, které šly do vedení již v 8.minutě po střele Pavla Havlíčka. Další šance ale již domácí hráči neproměnili, zbytek pochytal náš golman P.Rajtmajer. V závěru poločasu se navíc golově prosadil náš Daniel Kotlan, srovnal na 1:1. Po přestávce se náš tým výrazně zlepšil a to hlavně příchodem mladých, střídajících hráčů, kteří hru Mochtína oživili, domácím naopak ubývalo sil. Spolehlivě hrála naše obrana, záložní řada v čele s D.Kotlanem a dalšími byla klíčovou pro další vývoj utkání, mladíci v útoku doslova jezdili, přidali se ostetní a nečekaný výsledek byl na světě. V 70.min. vsítil náš Jar. Pretzelmayer vedoucí gol na 2:1, ale ten mu nebyl uznán. Ten v 89.min., kterého dosáhl tečovanou střelou další náš  dorostenec Jos. Rašek, ale již platil - Mochtín "B" si odvezl z Měcholup všechny tři body. Rozhodčí Vl.Habada (rozdával chyby na obě strany), ŽK 0:4, 80 diváků, z toho velkou část tvořili fanoušci Mochtína a za to jim patří velké poděkování ! Sestava : Rajtmajer P., Bláha L., Žiak M. (43. Pretzelmayer Jar., 86. Velek Tom.), Švátora Ji. (60. Rašek Jos.), Křivánek Jos., Kašpar L., Podráský Ji., Kolárik L., Reitmaier M., Sukovatý O., Kotlan Dan., branky :  KOTLAN Daniel,  RAŠEK Josef - po 1

Výhrou si Mochtín "B" polepšil, odpoutal se z posledního místa a poskočil na 13.příčku tabulky OP s 15 body a to před TJ Nezamyslice, které mají bodů 14. K záchraně této soutěže to ale zatím naší záloze ještě nestačí, čeká jí však ještě celá řada zajímavých soubojů s dalšími soupeři a my jí budeme držet palce !

V neděli 12.dubna 2015

se hraje v Mochtíně od 16,30 hod. mistrovský zápas I.B třídy Sokol Mochtín "A" - Sokol Štěnovice, na který zvu všechny naše příznivce - přijďte naše áčko povzbudit !!!