V sobotu 17.1.2015 se uskutečnil ve velké sportovní hale ZŠ v Klatovech 8. ročník "Turnaje v halové kopané dorostenců", který uspořádal náš oddíl rekreačního sportu TJ Sokol Mochtín.

Přijelo všech 7 přihlášených týmů, hrálo se systémem každý s každým, k vidění byla utkání kvalitní úrovně. Odehráno bylo celkem 21 zápasů, boj o celkového vítěze se odehrával až do poslední minuty turnaje!

Vítězství si nakonec vybojoval náš "A" tým Sokola Mochtín, ale bylo to pořádné drama, protože rozhodující, vítěznou branku (potřebnou ke třem bodům) vsítil Sušici 1 min. před koncem Daniel Kotlan po přesné nahrávce Tomáše Velka !

Na pomyslné stupně vítězů, se stejným ziskem 13 bodů, se vyhouply 3 týmy, ale Mochtín "A" měl nejlepší skore (10:2) a tak bral prvenství, 2. byl FK Horažďovice (8:2), 3. FK Staňkov (5:3).

O nejlepší umístění se pokoušel i náš "B" tým, ale v silné konkurenci nakonec neuspěl, obsadil poslední, 7.příčku. Kluci ale rozhodně nezklamali, zatím sbírají zkušenosti, jejich čas teprve přijde. Skvěle tomto našemu "B" mužstvu zachytal především Jakub Hadáček.

Výsledky : Luby - Mochtín B 3:0 (Šleis,Šilha,Vlach), Sušice - Staňkov 0:0, Stříbro - Mochtín A 1:1 (vlastní-Kotlan), Horažďovice - Luby 1:1 (Vachuška-Šleis), Staňkov - Stříbro 1:0 (Bláha), Mochtín B - Sušice 0:3 (Čanecký, Brabec,Jána), Mochtín A - Staňkov 3:0 (Kotlan,Žiak J., Pretzelmayer V.), Stříbro - Mochtín B 2:1 (Dolejš,Vladař - Rašek), Sušice - Horažďovice 0:2 (Šašek, Sládek), Mochtín B - Mochtín A 0:4 (Bejvl 2, Šveňha, Velek), Luby - Sušice 0:0, Horažďovice - Stříbro 1:0 (Boček), Staňkov - Mochtín B 2:0 (Bláha, Švehla), Mochtín A - Horažďovice 0:1 (opět vlastenec !), Stříbro - Luby 0:1 (Šleis), Horažďovice - Staňkov 0:1 (Bláha), Sušice - Stříbro 0:0, Luby - Mochtín A 0:1 (Pretzelmayer V.), Mochtín B - Horažďovice 0:3 (Petřík 2, Boček), Staňkov - Luby 1:0 (Bláha), Mochtín A - Sušice 1:0 (Kotlan).

Konečná tabulka :

                                  

                                1. TJ Sokol Mochtín "A".......................... 10:2  13 bodů

                                2. FK Horažďovice .....................................8:2  13  "

                               3. FK Staňkov ..........................................  5:3  13   "

                               4. Start Luby ............................................ 5:3     8   "

                               5. TJ Sušice .............................................. 3:3     6   "

                               6. TJ Baník Stříbro .................................... 3:5     5  "

                               7. TJ Sokol Mochtín "B"............................. 1:17   0  "

Ceny a diplomy obdržela všechna mužstva, první tři týmy navíc i poháry. Byli vyhlášeni a oceněni i nejlepší jednotlivci turnaje. Zde jsou :

.....nejlepší brankář ................Ondřej OULÍK - FK Staňkov

.....nejlepší obránce ................Jakub BEJVL - Sokol Mochtín "A"

..... nejlepší útočník ................Karel Šleis - Start Luby

..... nejlepší střelec .................Karel Bláha - FK Staňkov (4 br.)

..... nejlepší hráč turnaje ........Martin Šašek - FK Horažďovice

  Vítězný So Mochtín "Ahrál v sestavě : Jaroslav Pretzelmayer, Jan Žiak, Jakub Bejvl, Daniel Kotlan, Patrik Šveňha, Mirek Zajíc, David Burian, Tomáš Velek, Viliam Pretzelmayer

 Sokol Mochtín "B" - Jakub Hadáček, Stanislav Strejc, Jiří Peleška, Josef Rašek, Jan Nebeský, Jaroslav Pretzelmayer, Pavel Lorenc, Jan Šafránek

Oba týmy vedl trenér Jaroslav Pavlík a ved. mužstva Stanislav Bejvl

Celý turnaj měl hladký průběh a velmi kvalitní sportovní úroveň, mé poděkování patří nejen všem týmům za kázeň a předvedené výkony, ale i všem mojim pomocníkům : Ji.Flodrovi st., St. Bejvlovi i rozhodčím V.Husníkovi a Jar. Pavlíkovi.