Sobotní zápas 11.10.2014 ve St. Smolivci nedopadl pro naše áčko mužů dobře. Domácí vyhráli těsně 1:0, Mochtín "A" se vracel domů bez bodů. Škoda, byl to minimálně remisový zápas.

Již v pátek 10.10. odehráli svůj mistrák naši mladší žáci a to doma proti Sokolu Plánice. Naši kluci zabojovali, vyhráli 7:3 (2:1), rozhodoval Jakub Rubáš -další rozhodčí z našich řad So Mochtín, který se dal na "pískání" a kterému budeme držet palce, aby se mu v této nelehké fotbalové funkci dařilo ! Našim mladším žákům blahopřejeme k vítězství i ke 3.místu v tabulce, na které se vyhoupli.

.. I.B třída mužů, sk. B - Sokol Starý Smolivec - Sokol Mochtín  1:0 (1:0). Náš tým není stále kompletní, ale naštěstí "ustál" své zranění P.Staněk, do sestavy se vrátil po nemoci J.Žiak, přijel i T.Babka, ale zase chyběl Ji.Flodr. Ve Smolivci se našemu týmu na malém hřišti s velkým sklonem a nerovným terenem nikdy moc nedařilo, ale tentokráte se mu úvod utkání povedl. Již v 7.minutě Mochtín jít do vedení, ale krásný centr před branku domácích náš kapitán Ji.Dolejš do sítě nenasměroval. Škoda, domácí pak svoji typickou "nakopávanou" dělali naší obraně potíže a v 15.minutě šli do vedení, když po pravé straně se jednoduchým způsobem dostal do vápna P.Arnošt, který poslal přesnou střelou k tyči domácí do vedení 1:0. Mochtín to nastartovalo ke zvýšení aktivity, hráči bojovali, snažili se, ale vyrovnat do konce zápasu se jim nepodařilo. Škoda, příležitostí k tomu měli několik. Tu hodně velkou již ve 30.minutě, kdy byl v náběhu "sestřelen" náš kapitán Ji.Dolejš. Rozhodčí ukázal na penaltu, nechal se však domácími hráči přesvědčit a své rozhodnutí změnil na VPK z hranice šestnáctky ! Z toho J.Cihlář střílel nad, stejně tak jako Ji. Dolejš při dalším Mochtínském útoku. Ve II.poločase náš tým svého soupeře zatlačil do defenzivy, ten se soutředil jen na bránění a rychlé brejky. Velkou šanci měli naši hráči v 65.min., kdy T. Babka sebral míč domácímu krajnímu obránci. Spolu s Ji. Dolejšem postupovali na branku Smolivce jen proti stoperovi, ale branka z toho nebyla, domácí golman střelu Dolejše vyrazil. Na druhé straně mohli výhru pojistit druhým golem domácí v 78.minutě, ale náš golman včasným zmenšením úhlu golu zabránil. Ve zbytku utkání se domácí museli třást o vítězství. Mochtín byl v tlaku, jen to vyrovnání nepřicházelo. V obrovské šanci byl v 85.min. střídající J.Potružník, ale jeho hlavička ze 7 m šla nad břevno, stejně tak neproměnil svoji šanci na gol v poslední minutě ani náš Tomáš Babka. Domácí tak mohli slavit - získali všechny 3 body.. Rozhodčí Petr Ježek z Plzně řídil zápas s přehledem, škoda jen té penalty ! ŽK 0:1, přihlíželo 75 diváků.Sestava : Riška, Dolejš T., Bejvl, Staněk, Švátora P., Šťastný (70.Potužník), Babka, Žiak J., Cihlář, Burian (75.Žiak M.), Dolejš Ji.

V neděli 12.10.2014

se hrají v Mochtíně dva mistrovské zápasy, na které Vás srdečně zvu.

.. od 10,00 hod. zápas KS dorostu  Sokol Mochtín - Slavoj Stod

.. od 16,00 hod. zápas OP mužů Sokol Mochtín "B" - SK Bolešiny