Cenné tři mistrovské body si připsali muži "A" do tabulky I.B třídy, když v neděli 21.9.2014 dokázali doma porazit tým Haas Chanovice 2:1. Byly to poctivě vydřené body, soupeř totiž nebyl vůbec lehkým soupeřem, ba právě naopak.

.. 21.9.2014 - I.B třída mužů Sokol Mochtín - Haas Chanovice  2:1 (2:0). Okresní derby této soutěže se hrálo na mokrém, kluzkém terénu a místy i za deště. Vstup do utkání měl Mochtín doslova parádní. Již ve 2.minutě našel T.Babka svým přesným centrem do vápna soupeře svého spoluhráče Jiřího Dolejše a ten se přímo z voleje trefil přesně k tyč - 1:0 ! Hodně důležitý gol, který ale soupeře nerozhodil, právě naopak, vyprovokoval ho ke zvýšené aktivitě. Chanovice totiž v následných minutách měly více ze hry, kopaly několik rohových kopů, ale nic z nich nevytěžily. Ale i naši fotbalisté bojovali, snažili se, šancí na obou stranách ale bylo minimálně. Ve 24.min. zaujala fanoušky střela našeho J.Cihláře, se kterou si ale golman hostů poradil, na druhé straně byla pro Mochtín nebezpečná hlavička ve 29.min., která ale skončila nad brankou Mochtína. Ve 37.min se našemu týmu povedla rychlá a přesná akce, na jejím konci byl po přihrávce Ji.Dolejše Viktor Špindler, který se přízemní střelou z úhlu trefil přesně, zvýšil na 2:0 pro Mochtín ! Hosté ani za tohoto stavu nerezignovali, dirigovaní svým nejzkušenějším hráčem, záložníkem Černohorským, se snažili ofenzivní hrou o změnu skore. Mochtínská obrana však držela pevně, jistými zákroky držel svůj tým v šanci na tři body i náš golman Petr Rajtmajer a to až do 81.minuty, kdy se po centru zprava dostal do zakončení střídající Chalupný a snížil na 2:1. Zbytek utkání si ale již naši hráči zkušeně pohlídali, mohli se radovat z hodně těžce vybojovaných tří bodů! Rozhodčí Radek Brůha ze Sušice, ŽK 3:2, 60 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer, Bejvl, Žiak J., Šťastný, Dolejš T., Špindler V. (78. Jarabica), Flodr, Babka, Reitmaier (Potužník), Dolejš Ji., Cihlář- branky : DOLEJŠ Jiří, ŠPINDLER Viktor - po 1.

Další program našich týmů :

..Treninky mužů budou tentokráte již jen v úterý a pátek od 18,00 hod., dorostenci budou mít trenink jen ve čtvrtek od 18,00 hodin.

POZOR !   Ve středu 24.9.2014 je na pořadu předehrávané mistrovské utkání OP mužů Sokol Vrhaveč - Sokol Mochtín "B"  a to se začátkem v 17,00 hod. na hřišti ve Vrhavči !

Očekáváme maximální pomoc všech mužů i dorostenců, kteří nebudou zatíženi studijními, či pracovními povinnostmi ! Odjezd auty z Mochtína v 16,00 hod., sraz ostatních přímo ve Vrhavči v 16,15 hod. Případné omluvy - co nejdříve (nejlépe obratem) na 605357370 - K.Šot, abychom měli požnost zajistit náhradu. Děkuji.

Ve středu 24.9. odehrají svůj další mistrák i naši mladší žáci a to od 17,00 hod. v Plánici, další je čeká v pátek 26.9. od 16,00 hod. v Lubech.

Dorostenci So Mochtín budou hrát svůj další mistrák v sobotu 27.9. od 10,00 hod. v Horažďovicích

Muži "B" se v neděli 28.9. představí doma proti Sokolu Malý Bor (od 16,30 hod.)

Muži "A" zajíždí v sobotu 27.9. do Žákavé, kde se též bude začínat v 16,30 hod.

Naší mladší přípravku So Mochtín čeká další turnaj, který bude tentokráte v neděli 28.9.2014 od 10,00 hod. v Nýrsku.

... budeme držet palce !