V sobotu 16.8.2014 odehráli muži "B" So Mochtín svůj druhý mistrovský zápas nové sezony 2014/2015. Po těsné porážce doma v 1.kole se Sušicí "B", zajížděli tentokráte na hřiště svého soupeře - do Velkého Boru. Po vyrovnaném průběhu skončilo utkání smírnou remisou 1:1, ale v následných penaltách byli úspěšnější domácí, získali druhý, bonusový bod., Mochtín B získal jeden.

V neděli 17.8.2014 se pak naše áčko představilo svým fanouškům doma  v poslední přípravě proti Kdyni. I tentokráte byli naši fotbalisté úspěšní, vyhráli nad dalším soupeřem z I.B třídy 5:2, na mistrovskou sezonu jsou dobře připraveni.

.. OP mužů - mistrovsky - Sokol Velký Bor - Sokol Mochtín "B"  1:1 (0:0), na pok.kopy 5:4. Ze sestavy z prvního utkání chybělo tentokráte 10 hráčů (!) a nebylo jednoduché je nahradit. Nakonec se to povedlo, nově složený tým podal kolektivní výkon, za který si přivezlo z V.Boru cenný bod. Až do 55.minuty byl Mochtín fotbalovější, lepší, chtělo to jen vstřelit soupeři, kterému to moc nešlo, gol. To se nestalo a tak přišel trest. Právě v této minutě zahrával V.Bor VPK, ze kterého kanonýr Václav Turek zakroutil míč "Panenkovsky" přes zeď k tyči - domácí vedli 1:0. Ten gol soupeři hodně pomohl, uklidnil se, zlepšil se, měl i další šance. Ty naštěstí vždy zlikvidoval náš golman P.Vítovec a i na druhé straně měl šance náš tým. Tu největší J.Potužník v 58.min., kdy jeho lob přes vyběhnuvšího brankáře V.Boru skončil těsně vdle branky. I pak se naši hráči snažili o vyrovnání, ale i domácí byli nebezpeční. Vyrovnání na 1:1 přišlo v 75.min. , kdy po úniku poslal náš R.Diviš prudký centr zprava před branku, ze kterého si míč nečekaně hlavou domácí stoper R.Hoda poslal do vlastní branky. A protože se již nic více nestalo, tak po remise 1:1 přišly na řadu penalty. Domácí proměnili všech pět, z našich byli úspěšní až do 4.série M.Reitmaier, J.Žiak, Ji.Peleška a R.Diviš, ale O.Sukovatý branku netrefil a tak 2 body zůstaly ve V.Boru, Mochtín si odvezl jeden. Rozhodčí J.Abrahám ze Sušice, ŽK 0:1, sestava Mochtína : Vítovec, Potužník, Diviš, Burian, Bláha, Peleška Ji., Bejvl, J.Žiak, Sukovatý, Zimmermann (80.Pavlík), Reitmaier, branka : vlastní

.. příprav.zápas mužů "A" - Sokol Mochtín - SK Kdyně 1920  5:2 (2:0). Pro oba týmy to byla poslední ostrá příprava na mistrovský podzim 2014 v I.B třídě. Hosté budou hrát sk.A, náš tým pak skupinu B a jak výsledky ukazují, měl by být Mochtín na tuto soutěž dobře připravený. Již v 7.minutě se dostal k zakončení náš kapitán Jiří Dolejš a z úhlu "Angličanem" otevřel skore - 1:0. Náš tým měl jasnou územní převahu, čekaly se další goly. Ve 31. min. byl v úniku opět Ji.Dolejš, ale golem to neskončilo, stejně tak o minutu později na druhé straně, kdy se dostali k zakončení hosté. Ve 36.min. měl po VPK gol na hlavě opět Ji.Dolejš, ale golman Kdyně vyráží míč na roh. Tlak Mochtína pokračoval, Zd.Plánička z úhlu ve 38.min. ještě neskoroval, ale ve 41. již zvyšuje na 2:0, když šikovně kolem golmana poslal míč k tyči. Stejný hráč se dostal do další golovky hned po přestávce, kdy těžil z hrubky hostujícího stopera ... a nezaváhal, zvyšuje na 3:0. Mochtín byl stále lepší, soupeř se snažil, ve středu hřiště byl kvalitní, ale do zakončení se nedostával. Ve 48.min. zahrával VPK Ji.Flodr a jeho střílený centr z úhlu skončil v síti Kdyňské branky - 4:0. Pak přišel mírný útlum a toho soupeř dokázal využít. V 57.min. se hosté dostali k zakončení, náš golman střelu vyrazil, ale dorážku si smolně do vlastní branky srazil náš mladík J.Žiak - 4:1. V 73.min. se hosté dostali do dalšího přesného zakončení, ale náš golman míč vyráží. Na druhé straně byl v 80.min. v šanci opět náš agilní Ji,Dolejš (zakončuje těsně vedle) a o tři minuty později i JI.Flodr, který nestihl ve skluzu přesněji trefit přihrávku Zb.Smolíka. Účet zápasu podtrhl svým golem hostující Kosťa Knauer, který v 86.min. trestal chybu našich obránců, upravoval na konečných 5:2 pro Mochtín. Hrálo se slušně, rozhodoval R.Bína z Klatov, ŽK 0:1. Sestava Mochtína : Rajtmajer (46.Riška), Dolejš T., Bejvl, Švátora P., Žiak J., Cihlář, Smolík,Flodr,Plánička, Šťastný, Dolejš Ji., branky :  Zdeněk PLÁNIČKA a Jiří FLODR, Jiří DOLEJŠ - 1.

TRENINK mužů - úterý 19.8. od 18,30 hod. a v pátek 22.8. od 18,00 hod.

TRENINK dorostu - úterý 19.8. od 18,30 hod. - ve středu pak zápas proti mužům !

Ve středu 20.8.2014 je na pořadu v Mochtíně na hřišti přípravný zápas MOCHTÍN "A" versus MOCHTÍN "B" + dorost  !!!   Začátek utkání je v 18,00 hod., sraz hráčů v 17,30 hod. ! Přijďte v hojném počtu !!§

 -x-x-x-

O víkendu 23. a 24.8.2014 

se do mistrovských bojů zapojí (kromě mužů "B") poprvé i naši muži "A" a také dorostenci !

Muži "A" v sobotu 23.8. doma v Mochtíně budou v derby hostit od 17,00 hod. Měčín, v neděli 24.8 dopoledne od 10,00 hod. se bude hrát v Mochtíně zápas KS dorostu Mochtín - Sušice, muži "B" pak odpoledne v 17,00 hod. budou hrát v Klatovech derby OP s SK Klatovy "B".