V sobotu 19.7.2014 absolvovali muži So Mochtín svoji první herní přípravu na novou mistrovskou sezonu 2014/2015. Zúčastnili se turnaje v Měcholupech - memoriálu J.Vlasáka, kde se dostali až do finále, ale v něm po remise O:O s Keramikou Chlumčany, nakonec prohráli na penalty a obsadili 2.místo.

Účasti na turnaji předcházel páteční trenink, kterým mochtínští fotbalisé zahájili letní přípravu. Bohužel, musím konstatovat, že účast nebyla vůbec dobrá. Chyběli hlavně hráči "B" týmu, čekala se daleko větší účast dorostenců, ale chyběli překvapivě i někteří hráči "A" mužstva - i když byli omluveni.

Na turnaj navíc nemohlo z přítomných několik hráčů a tak začal "boj" o to, aby do Měcholup druhý den odjelo alespoň 11 hráčů. To se sice nepovedlo, Mochtín začal turnaj zápasem proti TJ Měcholupy "A" v deseti, přesto ho vyhrál 4:0.Postupem času dorazili narychlo povolaní dorostenci (Ji. a Pe. Peleškové a St.Strejc), kteří si též zahráli.

Mochtín byl zařazen do sk. A., kterou vyhrál. Nejdříve porazil již zmíněné Měcholupy 4:0 (2:0), autory branek byli J.Potužník, Zb. Smolík, Jar. Cihlář a Ji.Čeleda. Ve druhém utkání pak zvítězil nad oslabeným Klášterem (hrál jen v devíti !) 7:0 (4:0), když se o branky podělili : P.Staněk, Ji. Flodr, J.Potužník, Zb.Smolík 2, O.Sukovatý, J.Bejvl a byl ve finále.

Skupinu "B" vyhrály Chlumčany, před SK Bolešiny a TJ Měcholupy "B", na pořad pak přišly zápasy o konečné pořadí v turnaji.

Hrálo se v úmorném vedru, do finále se zaslouženě probojovaly týmy, které spolu ještě před měsícem hrály I.A třídu a v Měcholupech předváděly nejlepší fotbal. Bohužel, naše mužstvo finále absolvovalo již bez J.Cihláře, který jel domů dříve (koupat),naopak, na finále již přijeli T.Dolejš a P.Švátora, kteří od rána betonovali a zápasy ve skupině nehráli.

Finále : So Mochtín - Keramika Chlumčany  0:0, na p.kopy 4:5!

Hned v úvodu finále měla Keramika tutovku, ale náš golman Petr Rajtmajer bravurně zachránil. Postupem času byl Mochtín lepší, měl dvě velké šance na rozhodnutí utkání. Ta první skončila z kopačky Zb.Smolíka na břevně a při té druhé J.Potužník z výborné přihrávky Ji. Flodra přestřelil. Přesto naši kluci zanechali dobrý dojem,  podali pěkný výkon, v penaltovém rozstřelu, který následoval, však zklamali. Penaltu proměnili jen Ji.Flodr, Zb. Smolík, Ji.Čeleda a P.Švátora, jednu navíc chytil i P.Rajtmajer. Bohužel, penaltu nedali naši P.Staněk, O.Sukovatý, J.Bejvl, T.Dolejš a J.Potužník a to rozhodlo. Keramika byla o 1 gol lepší, turnaj celkově vyhrála.

Konečné pořadí : 1. Keramika Chlumčany, 2. TJ Sokol Mochtín, 3. SK Bolešiny, 4. TJ Měcholupy "A", 5. TJ Klášter, 6. TJ Měcholupy "B".

Mochtín hrál v sestavě : Rajtmajer, Staněk, J.Žiak, Bejvl, Cihlář, Flodr, Čeleda, Potužník, Smolík, Sukovatý,    dále pak vypomohli : Ji. Peleška, Pe. Peleška, St. Strejc, T.Dolejš, P.Švátora

Připomínám všem mužům i dorostencům,

že treninky na hřišti v Mochtíně probíhají každé úterý, středu a pátek od 18,30 hodin (dochvilnost nutná, omluvy předem !), očekáváme maximální účast !

V sobotu 26.7. pak  jedou "A" muži na turnaj do Lub, který tam bude začínat 1.zápasem již ve 12,00 hod.. Soupeři So Mochtín budou fotbalisté O.Nýrsko, FK Horažďovice a pořádajícího Startu Luby ! 

Pro "B" muže So Mochtín je připraven kvalitní So Mrákov - vzájemný přípravný zápas se uskuteční v Mochtíně v neděli 27.7. od 17,00 hodin.