V neděli 11.května 2014 se doma v Mochtíně z výhry radovali jen naši starší žáci, kteří v předzápase porazili přesvědčivě Sokol Hartmanice 7:1. Po nich nastoupilo Mochtínské áčko mužů v důležitém zápase I.A třídy proti Chodskému Újezdu. Hrálo se prakticky o 6 bodů, protože body k záchraně potřebovaly oba celky. Šťstnější nakonec byli hosté, kteří v dramatickém závěru vstíli v 88.minutě rozhodující třetí gol, z Mochtína si odvezli všechny 3 mistrovské body.

Na hřišti svého soupeře hráli naši dorostenci a to ve Staňkově. V hodně oslabené sestavě nakonec uhráli 1 bod, když ten druhý získali domácí lepší střelbou pokutových kopů.

I.A tř. mužů  Sokol Mochtín - Sokol Chodský Újezd  2 : 3 (0:1). V důležitém duelu začali lépe naši hráči, kteří se tlačili do útočení, ale přesnější zakončení chybělo. V 5.min. vyrazil hostující golman střelu Zb.Smolíka, v 9.min. pak zlikvidoval i šanci V.Zahradníka, který těžil právě z jeho chyby po malé domů. Hosté byli nebezpeční  především z rychlých protiútoků, v 18.min. podržel Mochtín P.Rajtmajer. Výborná akce Mochtína přišla ve 25.min., kdy T.Babka utekl po pravé straně, ale jeho golovou, zpětnou přihrávku hosté odvrátili na roh. Z něho pak těžil Zd. Plánička, ale jeho střela ze 16 m jen těsně minula branku Ch. Újezda. Mochtín stále tlačil, ale ve 42.min. přišla přesná přihrávka hostů mezi naše beky,  rychlonohý P.Pikl se řítil sám na našeho golmana a nezaváhal - 0:1. Po přestávce se naši hráči opět tlačili do ofenzivy, ale v 52. min. přišla zbytečná ztráta míče před půlicí čarou, následoval rychlý brejk hostů a přesné zakončení, hosté vedli již 2:0 ! V 56.min. přišel na druhé straně penaltový faul na našeho Zd.Pláničku, ale píšťalka HR zůstala němá. Naopak, hosté se rychlým přechodem  dostali do brejkového úniku, který Jakub Šťastný "hasil" faulem, byl vyloučen, Mochtín hrál další část zápasu v deseti ! I s tímto handicapem se ale náš tým vyrovnal, Začal riskovat, nechtěl prohrát a i v deseti měl tlak a šance. Dvě proměnil Jiří Dolejš (v 69. a 80.), srovnal na 2:2, ale nutno dodat, že šance z brejků měli i hosté. Při nich nás však vždy zachraňoval golman Petr Rajtmajer, jednou na brankov čáře obránce Jiří Flodr. Mochtín chtěl dát třetí, rozhodující gol a měl na něj. Hostům viditelně ubývalo sil, řada z nich "šlapala vodu", ale v útoku měli rychlíka Petra Pikla. A byl to právě tento mladík, který v 88.min. šel z brejku znovu sám na našeho golmana a svoje solo z levé strany zakončil rozhodujícím třetím golem! Velká radost hostů, zklamání na straně našich fotbalistů i fanoušků, kteří cítí velkou křivdu hlavně od asistenta rozhodčího Čermáka, který "pustil" z ofsajdové pozice hostujícího Pikla, který poslal Ch. Újezd do vedení 1:0 a pak znovu jeho i hlavního rozhodčího za to, že neodmával a HR neodpískal penaltu za faul na Zd. Pláničku, který byl evidentní. Rozhodoval Ondřej Pálek, A1 Vladimír Čermák, A2 Marek Mazanec, DS Miloš Harmady, ŹK 1:3, 100 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer, Staněk, Cihlář, Flodr, Šťastný, Dolejš Ji., Zahradník (75.Schejbal), Smolík, Švátora P., Babka, Plánička, branky : DOLEJŠ Jiří  - 2

KS dorostu - FK Staňkov - Sokol Mochtín  1:1 (1:0), na pok. 4:2. K tomuto zápasu musel Mochtín odjet bez  řady svých klíčových hráčů (chyběli Rašek, Voldan, Madera, Kotlan, Diviš a další) a tak museli na plac mladíci, většinou naši žáci, na které navíc čekal odpoledne ještě zápas v Mochtíně proti Hartmanicím. V 1.poločase byli domácí lepší, vedli 1:0, ale po přestávce byl jasně lepší Mochtín, který vyrovnal na 1:1 brankou žáky J.Šafránka a měl další šance na vítězný gol. Bohužel, dvě střely skončily na tyči domácí brány, výborná střela T.Velka (další žák) šla jen těsně vedle. V následné nástavbě - v penaltovém rozstřelu byli úspěšnější domácí, vyhráli ho 4:2, Mochtín si ze Staňkova odvezl jen 1 bod. I tak se posunul na 2.místo tabulky za Chanovice, které dokázaly vyhrát v Dl.Vsi těsně 2:1 a vedou o 3 body.

OP st. žáků - Sokol Mochtín - Sokol Hartmanice  7:1 (4:0). Hosté měli ve svém středu hodně urostlých "maníků", ale fotbalově byli lepší naši kluci, kteří si v některých momentech dokázali šikobvně nahrát a dostávali se do zakončení. Golově se opět prosadil nejvíce Jan Šafránek, autor 4 branek (a další šance neproměnil), 2 přidal Tomáš Novák, 1 Pavel Adamec. Rozhodoval Marek Mazanec z Lub.

.. V pondělí 12.5.2014 -

- zajíždí naši ml. žáci k mistrovskému utkání OP do Janovic, kde zápas začne v 16,00 hod.

- ve 14,45 hod. bude z Mochtína od hřiště odjíždět do Sušice výprava našich mladých atletů na okresní kolo atletického víceboje odborů SPV.

TRENINKY - v Mochtíně zůstávají u dorostu v úterý a čtvrtek od 17,30 hodin, muži budou mít trenink jen v úterý od 18,00 hod., protože v pátek  16.5. hraje naše Áčko mužů v Plzni se Sencem Doubravka "B" mistrovský zápas I.A třídy, který tam začíná v 18,00 hod. Odjezd z Mochtína bude v 16,00 hod., z KT od pošty v 18,10 hod.

.. ve čtvrtek 15.5. se bude v Mochtíně hrát od 8,00 hod. okrskové kolo MC Donald s Cup 2014 v minifotbale, ve kterém bude startovat i ZŠ Mochtín

.. v pátek 16.5. je na pořadu utkání OP ml. žáků So Mochtín - SK Klatovy "B", které má stanovený začátek na 17,00 hod.