V sobotu 10.5.2014 se hrál v Mochtíně turnaj mladších přípravek, který bez porážky vyhrál tým SRK Železná Ruda. Ze dvou výher a též ze druhého místa se nakonec radovali i kluci Sokola Mochtín a to společně se svými trenéry Jar. Marešem a Petrem Rajtmajerem.

Odpoledne pak naši muži odehráli svůj další mistrák III. třídy v Žihobcích, odkud si přivezli 2 body, když po bezbrankové remise vyhráli následně penaltový rozstřel.

Sobota 10.5.2014

.. turnaj mladších přípravek v Mochtíně - konečné pořadí :   1.SRK Železná  Ruda, 2.Sokol Mochtín, 3. Svatobor Hrádek, 4. SK Klatovy 1898 "C" , když naši kluci porazili Hrádek i Klatovy C, prohráli jen se Železnou Rudou.

.. III. třída mužů  - TJ Žihobce - Sokol Mochtín "B"   0:0 , na pok. kopy 0:3. Domácí tým 5x zasebou slavil vítězství a další výhra by ho posunula do bojů o 2. postupové místo, které zatím drží náš "B" tým. Celý první poločas měli naši fotbalisté více ze hry, pěkné šance O.Sukovatého, St. Jarabici, ale zůstaly nevyužity. Na druhé straně se 2x dostali do golového zakončení i domácí, ale ani oni nebyli úspěšní. Po přestávce Mochtín slevil ze svého výkonu, domácí se více tlačili do útočení, ale ke golovému zakončení se ze hry nedostali. V 70.min. kopali VPK a z něj se ze 28 m trefili přesně do šibenice, gol však neplatil, protože to byl nepřímý VPK ! Závěr patřil Mochtínu, největší šanci zápasu "zazdil" Ondra Sukovatý, který pěkný centr M.Žiaka z VPK v gol v 89.minutě neproměnil a tak zápas skončil bezbrankovou remisou. Na řadu přišly penalty, ve kterých domácí totálně "vyhořeli". Kopali tři a to hodně špatně, náš na rychlo zajištěný golman Michal Kloupar je všechny zlikvidoval ! Naši kanonýři (M.Žiak, O.Sukovatý a M.Gajdušek) byli naopak bezchybní, proměnili všechny a tak si Mochtín "B" odvezl ze Žihobec cenné 2 body. Hrálo se za pěkného počasí, zápas odřídil P.Bala z Nezamyslic, přihlíželo 60 diváků.   Tabulku vedou stále Měcholupy, které těsně 1:0 vyhrály ve V.Hydčicích, Mochtín "B" zůstává s náskokem na 2.místě, protože 3. Týnec prohrál ve Velharticích.  Sestava Mochtína : Kloupar, Hrudička, Javorský (80. Pavlík), Žika J., Bláha, Jarabica, Žiak M., Zimmermann (67. Kubala), Gajdušek, Sukovatý, Potužník,

Zítra - v neděli 11.5.2014 hrají naši dorostenci ve Staňkově (od 10,00 hod.), st. žáci se doma představí v předzápase od 14,30 hod. proti So Hartmanice a od 17,00 hod. je pak na pořadu v Mochtíně utkání I.A třídy mužů Sokol Mochtín - Sokol Chodský Újezd.

                       Přijďte se podívat !!!