V sobotu 5.4.2014 odehrálo naše "B" družstvo mužů svůj další mistrovský zápas III. třídy a to v Kašperských Horách. A vzhledem k tomu, jakým způsobem se dávala dohromady sestava mužstva, je výsledek 2:0 pro Mochtín hodně cenný !

V den konání zápasu se totiž někteří hráči, se kterými se ještě včera po treninku najisto počítalo, omluvili, nebo zkrátka vzkázali po svých kamarádech, že na zápas nebudou !!! Mezi nimi byli L.Javorský, V.Nováček, V.Zahradník, A.Hrudička  - čveřice hráčů, kteří najednou chyběli. A tak se pracně před odjezdem z Mochtína zajišťovali náhradníci, nebylo to vůbec jednoduché.

..III. třída mužů  -  TJ Kašperské Hory - Sokol Mochtín "B"   0 : 2  (0:1). S nekompletní sestavou odehrálo naše béčko solidní výsledek. Velmi dobře hrála především obrana i záloha našeho mužstva, která soupeře prakticky k nějaké vyložené golové příležitosti za celý zápas nepustila. Nutné je však dodat, že domácí měli ve svém mužstvu jen pár kvalitních hráčů, zbytek byl "do počtu", naše mužstvo podalo kolektivnější, vyrovnanější výkon a to rozhodlo. Důležitý moment přišel ve 25.minutě, kdy se dostal do zakončení náš záložník Zdeněk Plánička a ze 22 m tvrdou střelou pod břevno otevřel skore - 0:1. Ve 37.min. se mohl do listiny střelců zapsat i náš mladíček v sestavě Jar. Pretzelmayer, ale jeho zakončení (po rohovém kopu)ze 7m z vyložené  pozice skončilo vysoko nad břevnem. I po přestávce hrál Mochtín spolehlivě od zadu, několikráte navíc nebezpečně zaútočil, ale v koncovce to skřípalo. V 70.min. naši hráči přinutili domácího obránce zahrát malou domů, ta však, k překvapení všech na hřišti i v hledišti, prošla mezi nohama domácího golmana a mířila do sítě. Míč ale ještě dostihnul náš Jan Potužník a pohodlně si jeho doklepnutím do branky připsal lacinný gol - 0:2 ! V závěru utkání měli domácí velkou snahu o korigování výsledku, ale nic kloudného na naší obranu nevymysleli. Hrálo se slušně, bojovně, v některých momentech ale také hodně nepřesně. To platí především o domácích, což byla výhoda Mochtína. Rozhodčí Lojík, ŽK 1:2, 50 diváků. Výhrou si Mochtín "B" pojistil 2.místo v tabulce

  Sestava Mochtína : Kloupar, Bláha, J.Žiak, Zimmermann, Bejvl, M.Žiak, Plánička (72. Pavlík), Sukovatý (77. Strejc), Reitmaier, Potužník, Jar. Pretzelmayer (87. Škoda), branky : PLÁNIČKA Zdeněk , POTUŽNÍK Jan -  po 1

Sobotní výsledky III.třídy : Týnec - V.Hydčice 2:1, Nal. Hory - Žihobce 0:2, Velhartice - Janovice B 3:0

V neděli 6.4.2014 :

..hrají naši dorostenci utkání KS v Nýrsku s místní Okulou. Začíná se v 10,00 hod.

.. od 16,30 hod. se pak v Mochtíně  hraje utkání I.A třídy mužů So Mochtín - TJ Zruč - přijďte se podívat a povzbudit naše fotbalisty v boji o důležité mistrovské body !