V silně oslabené sestavě odjížděl Mochtín ke druhému zápasu zimního turnaje do Sušice, kde na něj čekal kvalitní soupeř - Start Luby. Chyběli hokejisté T.Babka a Zd.Plánička (jeli na zápas do Nejdku), zranění J.Šťastný a T.Dolejš i A.Hrudička, nemohli jet ani dorostenci J.Žiak  a D.Burian. Naštěstí, tým na poslední chvíli doplnili zkušený Jos.Křivánek a také dva dorostenci (Víťa Matoušek a M.Zajíc), i když hlavně na nich bylo hodně poznat, že toho zatím moc natrenováno nemaji.

Utkání se hrálo na umělém trávníku v sobotu 1.2.2014 za příznivého počasí (mírně nad 0 st.Celsia, za řízení rozhodčího Ji. Petržílky z Horažďovc.

Start Luby - Sokol Mochtín  1 : 2 (0:1). Do zápasu vstoupili agilněji lubští hráči, kteří si vypracovali hned v úvodu dva rohové kopy. Nic z nich ale nevytěžili, Mochtín postupně vyrovnával hru a v 7.minutě uděřil. Rychlou a přesnou akci založil Ji.Dolejš,přesnou přihrávkou  vysunul dopředu J.Kula, který křižnou přihrávkou zprava našel naběhnutého Zbyňka Smolíka a ten se z těžkého úhlu nemýlil - 0:1. O pět minut nato mohl navýšit skore pro Mochtín Jakub Schejbal, ale z vyložené pozice (sám před golmanem Lub) trestuhodně netrefil ze 7 m branku !Luby šly za vyrovnáním, měly více míč na svých kopačkách, ale nic kloudného na naší obranu nevymyslely. Ta opět pod vedením stopera Jar. Cihláře pracovala spolehlivě, Mochtín navíc každou vhodnou příležitost využil k nebezpečnému protiútoku. Ten nejvydařenější přišel ve 30.minutě, kdy přesný centr Ji.Dolejše zprava jen těsně hlavou minul v zakončení hlavou J.Kul, střela Zb.Smolíka z voleje skončila v boční síti. Domácí Luby se dostaly do zakončení ve 36.min., ale pohotová střela z 20 m šla naštěstí 2 m vedle branky našeho golmana P.Rajtmajera. Na druhé straně se ve 43.minutě dostal do samostatného úniku náš Jakub Schejbal a měl znovu gol na svých kopačkách. Bohužel, své 35 merové solo na lubského Kodeše řešil chybně. Ve vápně zbrzdil svůj únik, nezakončil ho střelou, ale nepřesnou přihrávkou, domácí se ubránili. Branky se ale Jakub přece jen dočkal. V 52.min. se po chybě lubského stopera dostal znovu do samostatného nájezdu na golmana Kodeše. Ten mu sice zkrátil úhel včasným vyběhnutím, jeho střelu vyrazil, ale vyražený míč si Jakub Schejbal rychle zpracoval, obešel ležícího golmana Lub a do prázdné branky zakončil - 0:2 ! Luby gol zaskončil, ale nepoložil. Pustily se znovu do ofenzivy, chtěly změnit nepříznivý stav, narážely však na pozornou Mochtínskou obranu. Ani noví, čerství hráči Lub, nic kloudného na ní nemohli vymyslet. Jejich tlak začal sílit až v době, kdy jsme nechali zahrát i naše mladíky z dorostu, kteří nám přijeli pomoci. Těm se však moc nedařilo, i když Víťa Matoušek se dostal v 68.min. do nečekané, ale hodně slibné golovky, když  při důsledném napadání zachytil chybnou rozehrávku golmana Kodeše, ale ten svoji chybu napravil a skvělým zákrokem jeho střelu zlikvidoval. Na druhé straně došlo v 78.minutě k přečíslení mochínské obrany, k míči se dostal ve vápně volný Nešpor a z pravé strany, z úhlu překonal našeho golmana - snížil na 1:2.  I závěr patřil domácím, ale na kýženou remisu nedosáhli. V 89.min. se ještě dostal k zakončení J.Voráč(po dohodě bude i na jaře 2014 ještě hostovat z Mochtína v Lubech), ale jeho střelu P.Rajtmajer vytlačil na roh. Ani z něj pak "nezapršelo" utkání skončilo výhrou Mochtína, který má již ze 2 zápasů 6 bodů, soupeř z Lub naopak ještě v Sušici nebodoval.

Sestava Mochtína : Rajtmajer, Flodr, Cihlář, Špindler, Švátora P., Staněk, Dolejš Ji., Kul, Křivánek (62. Zajíc M.), Smolík, Shejbal (55.Matoušek V. - od 78. opět Schejbal), branky : SMOLÍK Zbyněk, SCHEJBAL Jakub - po 1

TRENINKY mužů pokračují ve stejných dnech - úterý od 18,00 v Klatovech - šatna hotel Sport u zim. stadiónu (běhání, pak sauna, výřivka), čtvrtek od 18,00 v Gymnáziu v KT tělocvična, pak posilovna, pátek od 18,00 hod. v Mochtíně venku -dle počasí: tren.hřiště, spíše ale umělka (vezměte si vhodnou obuv na oboje !) Konečně očekáváme také daleko větší zapojení hráčů "B" týmu mužů i dorostenců !!!

A všem připomínám rychlou úhradu čl. příspěvků !!!  Děkuji.

V NE 2.2. - jsem ve 23,00 hod. obdržel od pořádající TJ Sušice výsledky zatím odehraných zápasů zimního turnaje "O pohár starosty ". Zde jsou :

 sk. A: Klatovy - Horažďovice 0:2, Horažďovice - Sušice 1:1, Nepomuk - Klatovy 1:0, utkání Sušice - Nepomuk je odloženo na 6.2.2014. Tabulka po 2 kolech : 1.Horažďovice  3:1  4 body, 2. Nepomuk  1:0  3 b., 3. Sušice  1:1  1 b., 4. Klatovy  0:3  0 b.

sk.B : Mochtín - Strážov 3:0, Nýrsko - Luby 2:0, Luby - Mochtín 1:2, Nýrsko - Strážov 0:5, tabulka po 2 kolech : 1. Mochtín  5:1  6 bodů, 2.Strážov 5:3  3 b., 3. Nýrsko  2:5  3 b., 4. Luby  1:4  0 b.

V dalším, 3. kole bude hrát Sokol Mochtín s Okulou Nýrsko v sobotu 8.2.2014 opět na UMT v Sušici a to od 13,00 hodin.  Po tomto 3.kole budou uzavřeny tabulky a dle umístění v nich budou následovat zápasy o konečné umístění a to o dalších dvou víkendech.