V tělocvičnách v Klatovech se již od prosince 2013 připravují na jarní mistrovské boje 2014 naši starší i mladší žáci. Staršíci trenují v tělocvičně ZŠ Čapkova každou středu od 15,30 hod., mladšíci, za které startuje i celá řada našich mladíčků ze starší přípravky, chodí do tělocvičny Gymnázia v Klatovech vždy v úterý se začátkem v 17,00 hodin.  A ve stejných dnech tam budou pokračovat pod vedením svých trenérů i po novém roce. A těm bych chtěl hlavně poděkovat za jejich obětavost a celoroční trenérskou práci ve prospěch mochtínské fotbalové omladiny. U st. žáků to jsou Tomáš Kapusta a od léta 2013 i jeho nový pomocník Milan Žiak, kterému všichni dodatečně blahopřejeme k získání trenérské licence "C". Tu získal začátkem prosince na školení TR v Klatovech, váží si toho a na další trenérskou práci se moc těší ! Naše ml. žáky trenují Kamil Rajtmajer a Mira Bauer a i jim patří velké poděkování s přáním hodně zdaru i v roce 2014 !

Pro naší mladší přípravku , kterou trenují Jarda Mareš a Petr Rajtmajer , mám předběžně zajištěnou menší tělocvičnu v Masarykovo ZŠ v Klatovech. Treninky by tam byly v sobotu odpoledne (od 14,00) a to od ledna 2014 s tím, že rodičům dětí ještě vše upřesní TR Jarda Mareš.

Naši dorostenci budou chodit na svoje treninky do tělocvičny Gymnázia v Klatovech každé úterý , zahajuje se 7.ledna 2014 - tělocvična je tam zajištěna vždy od 18,00 do 19,30 hod. Na hojnou účast se těší trenéři Jaroslav Pavlík a jeho pomocník Stanislav Bejvl. Postupem času klukům TR J. Pavlík rozšíří přípravu i o treninky venku. Počítáme zároveň s tím, že dorostenci, kteří již hrají i za naše týmy (A i B)dospělých, budou navíc chodit i na plánované treninky mužů - viz níže.  

Muži Sokola Mochtín, budou i nadále trenovat pod trenérskou taktovkou Jiřího Tomana, asistovat mu bude Jaroslav Cihlář  mladší. Zimní přípravu zahájí muži (i šikovní dorostenci, hrající již za muže) v úterý 7.1.2014 od 18,00 do 19,30 hod. v Klatovech - atletický stadión Pod Hůrkou - šatna v hotelu Sport (u sauny) - oblečení a věci na běhání s sebou (od dalšího treninku pak i věci do vířivky, která bude následovat), dále bude příprava pokračovat ve čtvrtek  v tělocvičně Gymnázia v Klatovech od 18 do 19,00 hod., v pátek pak v Mochtíně při osvětlení (na umělce, či na treninkovém hřišti) vždy od 18,00 do 19,30 hod.. Tento cyklus se bude opakovat i v dalších týdnech, možná, že k tomu přibude (dle domluvy na treninku) i nějaký trenink o víkendu v sobotu, či neděli.   Očekáváme co největší účast mužů "A" i "B" týmu, na obě mužstva čekají tuhé jarní boje o mistrovsjké body !

Známe již i termíny zápasů na umělé trávě v Sušici, kde budou naši muži So Mochtín startovat na Zimním turnaji "O pohár starosty města Sušice" ve skupině "B".

.. v SO 25.1.2014 od 13,00 hod. Mochtín - Strážov, ... v SO 1.2. od 11,00 hod. Luby - Mochtín, ... v SO 8.2. od 13,00 hod. Mochtín - Nýrsko, pak ještě 2 zápasy o dalších víkendech (15.,nebo 16.2. a 23.2.) o konečné pořadí v turnaji (dle umístění ve skupině) s účastníky "A" skupiny, kde hrají Horažďovice, Nepomuk, Sušice a Klatovy.  

Na 2.3.2014 ještě seženeme jeden přátelák a pak již bude v NE 9.3. odstartováno mistrovské jaro v I.A třídě.  Mochtín bude doma od 14,30 hodin hostit Město Touškov !   

Dorostenci So Mochtín a muži "B" zahájí mistrovské jaro o 14 dní později. Muži "B" zahajují v SO 22.3. v Týnci, dorostenci pak v Merklíně !

Počítejte všichni s tím, že již v úvodu nového roku musíme od všech hráčů (všech kategorií), funkcionářů, trenérů i ostatních, kteří musí mít platné členství ve FAČR vybrat členské příspěvky, protože nejpozději do 15.února 2014 je musíme na účet FAČR odeslat ! Ten, kdo je nebude mít uhrazené, nemůže startovat v utkáních, ani fungovat ve fotbalovém hnutí !  Výše příspěvku na pololetí 2014 bude stejná jako na II.pololetí 2013 + děti a mládež do 18 let navíc o 100,- Kč více, nad 18 let se platí o 200,- Kč více a to se odvádí na FAČR ! Děkuji za pochopení a trenéry týmů prosím o zahájení výběrů příspěvků.  Děkuji.       Jen připomínám, že od oddílového příspěvku jsou osvobozeni aktivní trenéři a rozhodčí, poplatek pro FAČR 200,- Kč ale uhradit musí.

Chtěl bych v závěru tohoto roku 2013 popřát všem fotbalistům Sokola Mochtín, jejich trenérům, vedoucím mužstev, funkcionářům i fanouškům (i jejich rodinám)  krásné Vánoce a hodně zdravíčka a úspěchů v novém roce 2014 !!!