Na nedělní derby I.A třídy Mochtín - Luby se přišlo podívat 260 diváků. K vidění byl vyrovnaný zápas, ve kterém však domácí fotbalisté byli v koncovce mimořádně produktivní. Vyhráli 6:2 a to  Jan Žiak navíc neproměnil pokutový kop !

7.8.2022 - I.A třída mužů mistrovsky - Sokol Mochtín - Start Luby   6 : 2 (2:1)

Na tradiční derby se přišlo podívat rekordních 260 diváků a ať fandili domácím nebo hostům, tak se rozhodně nenudili. Oba týmy odehrály vyrovnanou  partii, nechybělo nasazení, k vidění bylo 8 pěkných branek ! Skore otevřel ve 29. min. Jan Žiak po rychlém průniku a přesnou střelou z úhlu k levé tyči. O pouhé tři minuty později zvyšuje na 2:0 pro Mochtín hlavou Jiří Dolejš (po centru z RK), pro domácí to vypadá nadějně. Hosté bojují, odměnou je jim kontaktní gol Šnoura na 2:1 ve 43.minutě, též po RK. Vzápětí je na druhé straně faulován ve vápně náš Jan Žiak, nařízenou penaltu , kterou si šel sám kopnout však neproměňuje ! Golman hostí Šít mu jeho záměr "přečetl" a penaltu chytá.Hosté po přestávce začali náporem, chtěli co nejdříve nepříznivý stav vyrovnat. To se jim nepodařilo, naopak, v 54. min. znovu inkasují a to opět zásluhou J.Žiaka, který levačkou v plném běhu zvyšuje dělovkou ze 24 m na 3:1 pro Mochtín. Hosté jsou zaskočeni, v zápětí mohou inkasovat znovu, ale z výhodné pozice Ji. Čeleda špatně trefuje míč, stav se nemění. Zápas se dramatizuje v 66.minutě, kdy proměňuje nařízenou penaltu kanonýr hostů Matěj Pivoňka, snižuje na 3:2. V 71.minutě však přichází paráda Jana Šafránka, který ze 25 m trefuje levačkou šibenici hostující brány, posílá Mochtín do vedení 4:2 ! A to není všechno. O osm minut později se golově prosazuje i střídající Matěj Kapusta, zvyšuje na 5:2 a konečný účet zápasu podtrhuje brankou z nařízené penalty (faul na M.Škocha)) Matyáš Blahník v nastaveném čase - upravuje na konečných 6:2.  Zápas odřídila trojice mladých rozhodčích: jako hlavní Lukáš Frgal, na lajnách mu asistovali Filip Cimický a Václav Flesar, delegátem FA byl bývalý dlouholetý rozhodčí Václav Duda, ŽK 2:2, 260 diváků.
         Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Gajdušek David, Blažek Petr, Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, ŽIak Jan (89. Osvald Jaromír), Bejvl Jakub, Kutka Marek (57. Kapusta Matěj), Lysek Jakub, Plánička Zdeněk, Šafránek Jan (75. Škoch Matěj), branky : ŽIAK Jan - 2, DOLEJŠ Jiří, ŠAFRÁNEK Jan, KAPUSTA Matěj, BLAHNÍK Matyáš - Šnour Daniel, Pivoňka Matěj
      

TRENINKY mužů zůstávají v platnosti - úterý a pátek od 18,00 hod.

K dalšímu mistráku I.A třídy
zajíždí mochtínští muži "A" v sobotu 13.8. do 105 km vzdáleného Dlouhého Újezda. kde se bude hrát od 18,00 hodin