Z důvodu protikovidových opatření nelze letošní 49.ročník Mochtínského přespolního běhu pořádat hromadně. Naše TJ Sokol Mochtín se však rozhodla pozvat všechny příznivce běhu na virtuální závod !

Trať je možné si idividuelně proběhnout od soboty 8. do pátku 14.května 2021, změřit si výsledný čas a pokud možno zaznamenat trasu pomocí chytrých hodinek pro případnou kontrolu.

Start a cíl je tradičně před pergolou u "Fotbalky" u místního fotbalového hřiště v Mochtíně. Oběhne se treninkové i hlavní hřiště, vyběhne se hlavním vchodem na silnici po které se pokračuje směrem na Hradiště. Před bývalým mlýnem se odbočuje vpravo a polní cestou se vystoupá k lesu Hajiště. Při jeho kraji se lesní cestou pokračuje směrem k chatové oblasti Pila. Zde se u srubu trať otáčí vlevo a cca po 150 m čeká na běžce nejtěžší úsek - 2.kopeček. Za ním se již pokračuje jen po asfaltu. Proběhne se obcí Těšetiny a následně se běžci vrací po silnici zpět do Sportovního areálu v Mochtíně, kde si v cíli změří svůj výsledný čas.
    Ten pak následně  zasílejte sms na tel. 604 321 702 nebo FACEBOOK Karel Voráček nebo mailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. Tomáš Dolejš. Nezapomeňte připsat jméno a příjmení, ročník narození a příslušnost ke sportovnímu klubu, či TJ a pod., popř.místo bydliště.

Uděláte-li si nějakou pěknou dokumentační fotku z tohoto závodu, pošlete ji prosím i na můj mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., rádi ji zařadíme do fotodokumentace tohoto našeho webu TJ, na kterém pak zveřejníme i konečnou výsledkovou listinu tohoto virtuálního běhu.

   Jen upozorňuji, že délka okruhu je celkem 4300 m, celá trasa bude vyznačena sprejem/šipkami a fáborky. Dodržujte prosím platná protikovidová opatření a pravidla silničního provozu. Start je na vlastní nebezpečí !

Akce je součástí oslav 110.výročí založení TJ Sokol Mochtín, tento virtuální závod je hodnocen v dlouhodobé okresní soutěži Klatovska přespolních běhů "Ešus liga".

Závod je vyhlášen pro kategorii žen a mužů bez rozdílu věku - ty nejlepší dodatečně oceníme.

Mrzí nás, že nemůžeme uspořádat hromadné závody  pro děti a žactvo, které v minulých ročnících tvořilo vždy převážnou většinu účastníků běhu. Změní-li se podmínky k lepšímu a najdeme-li vhodný termín, zorganizujeme dodatečně závody na kratších tratích přímo v areálu i pro tyto kategorie.

Děkujeme předem za účast, těšíme se na Vaše výkony . Propagační plakátek tohoto běhu - viz vlevo v dokumentech.