Kvůli COVIDU byl amaterský sport do této doby prakticky utlumen, ale od pondělí 17.5.2021 dochází v organizovaném sportování k určitému uvolnění. Ruší se nesmyslná věková hranice 18 let, dle vydaných pravidel mohou venku hromadně sportovat všichni bez rozdílu věku. A to je fajn.

Stále ale platí, že nelze využívat vnitřní prostory sportovišť (šatny, sprchy), zůstává též v platnosti podmínka testování a vedení evidence účastníků treninku. Více lze najít na COVID portálu https://covid.gov.cz/...rty 

Fotbalové mistrovské soutěže (dohrávky z podzimu 2020 i celé jaro 2021) byly zrušeny, ale připravuje se nový soutěžní ročník 2021/2022, který bude zahájen již o 14 dní dříve, nežli tomu bývalo v minulosti a to 31.7.-1.8.2021 1.kolem mužů ! Mládež začne samozřejmě později, pravděpodobně opět začátkem září.

       Jednotlivé týmy se musí na soutěž řádně připravit, aby nedocházelo ke zbytečným zraněním. Zatím jsou povoleny jen venkovní treninky s určitými pravidly, ale již máme dojednány i přípravné fotbalové zápasy mužů. Ten 1. bychom chtěli odehrát již v neděli 30.5.2021 se začátkem v 17,00 hodin doma o pouti v Mochtíně s Keramikou Chlumčany a další budou pokračovat o každém víkendu !  Budeme se snažit vyjednat i přípravné zápasy pro naší mladší i starší přípravku, nějaký ten turnaj i pro minipřípravku.

Kdy se v Mochtíně trenuje :

V pondělí a ve čtvrtek od 17,30 hod.
Školička sportu
(kluci a děvčata) ve věku od 4 do 8 roků pod vedením trenérů :Milan Žiak ml., Milan Žiak st., Miroslav Zítek, dle potřeby jsou zapojováni do cvičení a her i rodiče. Nábor probíhá průběžně, každý nový zájemce je srdečně vítán !!! Ti zkušenější jsou pak vybíráni do družstev, která se účastní okresních turnajů v minifotbalu . (S treninky začala již 6.5.)

Mladší a starší přípravka 
 (kluci a děvčata ve věku od 5 do 10 let pod vedením trenérů : Jaroslav Cihlář ml., Petr Toman, Zdeněk Kolář, vypomáhají příležitostně Ji. Toman, R.Troch, Pe. Rajtmajer. (S treninky se začalo již 3.5.)
Obě družstva se účastní okresních soutěží v minifotbalu

V úterý, pátek od 18,00 hod. a v neděli od 9,30 hod.
Muži "A" a "B" včetně
dorostenců
pod vedením hlav. trenéra Jiřího Dolejše a jeho asistentů : Zbyňka Smolíka, Davida Gajduška a Jiřího Podráského. S treninky se začalo již 13.4. v přísnějším režimu a účastníky byli především hráči "A" týmu, ale nyní od úterý 18.5.2021 potřebujeme, aby se zapojili i další hráči ! Po pátečním treninku (21.5.), který proběhne v rámci přípravného zápasu, se následně uskuteční schůzka hráčů, kteří se musí vyjádřit k tomu, zda můžeme přihlásit i "B" tým mužů do nového soutěžního ročníku 2021/2022.Účast všech hráčů "B" týmu je proto velice nutná !!!