V sobotu 28. 9. 2024 sehrálo naše béčko další podzimní zápas sezóny 2024/2025 na domácím trávníku proti nováčkovi III. třídy, záložnímu družstvu Švihova. Není tomu tak dlouho, co mochtínské béčko bojovalo ve stejné soutěži s áčkem Švihova. Po z naší strany doslova odfláknutém 1. poločase, kdy nás nad vodou držel bravurními zákroky náš brankář Dan Prokop, a zlepšeném výkonu ve 2. poločase jsme však bohužel soupeří podlehli 1:2, což byl jak poločasový výsledek, tak také konečný výsledek. Soupeř si tak připsal do tabulky 3 body a bodově s námi srovnal krok.

28. 9. 2024 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – FC Švihov B 1:2 (1:2)

Také do tohoto zápasu jsme nastupovali v okleštěné sestavě, vypomoci nám však opět přišli „blaničtí rytíři“, takže sestavu jsme nakonec neměli vůbec špatnou, bohužel nám ovšem chyběl klasický rychlonohý útočník, který by výrazněji prověřil hostující obranu. Hosté nastoupil do vzájemného duelu jak se zkušenými hráči, tak s rychlonohými mladíky. Od začátku zápasu jsme ovšem vůbec nezachytili tempo zápasu a někteří naši hráči vypadali, že vůbec nechtějí hrát, neběhali, nebojovali. Hosté toho dokázali využívat, byli lepší a vytvořili si také brankové příležitosti, naštěstí pro nás stál v naší brance Dan Prokop, který soupeřovy šance doslova vychytal. Ve 24. minutě se však hosté dostali do vedení, když se prosadil hostující útočník. Po obdržené brance se někteří naši hráči konečně alespoň částečně „probudili“ a začali být hostům vyrovnanějším protivníkem. Více ze hry i nadále měli ovšem hosté ze Švihova. Ve 39. minutě rozvlnil podruhé síť naší branky hostující kapitán, když se dostal k odraženému míči po našem nedůrazném odehrání míče z našeho pokutového území, kde naopak důraz prokázali hostující hráči. Na konci poločasu ve 45. minutě jsme se dočkali rovněž my, když se trefil Pavel Kovařík.

Po poločasové přestávce, při které proběhla v naší kabině „pěkná bouřka“, nastoupil do 2. poločasu Michal Horský, který na hřišti nahradil indisponovaného levého obránce Adama Bauera, a nutno dodat, že Michal na tomto pro něj nezvyklém postu zahrál velmi dobře. Na hřiště se dostal také Milan Žiak za zraněného Pavla Kovaříka, kdy se Milan Žiak postavil na podhrot, na pravého záložníka se přesunul z levé strany Radek Smolík a na jeho místo se z postu středního defenzivního záložníka posunul Roman Troch, jehož místo zaujal Stano Jarabica. Od této změny se změnil také obraz hry, kdy se hra již úplně vyrovnala a my jsme si dokázali vytvořit mírný tlak. Bylo to také dáno tím, že do 2. poločasu vystřídal i Švihov, když ze hřiště odešel zkušený „střeďák“ Martin Kowalski, který svým umem zlobil naši defenzivu. Žádný gól již ale ani na jedné straně nepadl, a tak si 3 body odvezli hosté ze Švihova.

Ztrátou 3 bodů na domácí půdě jsme tak nechali soupeře se na nás v tabulce dotáhnout. Pokud bychom hráli v 1. poločase alespoň tak jako ve druhé půli, ze hřiště bychom určitě bez bodů neodcházeli. Ovšem právě za výkon v první půli jsme si zřejmě bodovat nezasloužili. V dalších zápasech je potřeba zlepšit „nastavení hlav hráčů“ již od začátku zápasu, nebát se hrát, běhat, bojovat a také přidat více fotbalového umu.

Zápas odřídila trojice mladých rozhodčích ve složení Müllerová Michaela jako hlavní rozhodčí, jako AR1 Jirotka Jan a jako AR2 Kopecký Felix Jonathan. ŽK 3:2, 69 diváků.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel – Höfler David Josef, Šup Ondřej, Švátora Petr (K), Bauer Adam (2. poločas Horský Michal) – Podráský Jiří, Troch Roman (Jarabica Stanislav) – Kovařík Pavel (Smolík Radek), Jarabica Stanislav (Žiak Milan / Král Tomáš), Smolík Radek (Troch Roman) – Král Tomáš (Kovařík Pavel)

Branky: KOVAŘÍK Pavel – Cibulka Lukáš, Zdrahal Jan


Hodnocení zápasu  - Facebook FC Švihov


Zápis o utkání

Ostatní výsledky a tabulka soutěže

Fotogalerie (Facebook "Copasedeje.cz"- Jindřich Schovanec)



Další zápas odehraje naše BÉČKO mužů v neděli 6. 10. 2024 od 15:00 hodin v Plánici proti domácímu „exúčastníkovi“ okresního přeboru.

Odjezd z Mochtína ve 13:40.