V neděli 15. 9. 2024 odehrálo naše béčko zápas proti tradičnímu soupeři z Běšin nakonec na UMT v Klatovech, kam byl zápas kvůli podmáčenému hřišti v Mochtíně přesunut. Protože naše áčko mělo sobotní zápas v Hrádku u Sušice přeložen, tak do nedělního zápasu za béčko nastupovali všichni naši hráči odpočatí, což se mělo potvrdit také na hřišti. Za trvalého deště na nezvyklém povrchu, který navíc velmi klouzal, jsme však nedokázali velmi slibně rozehraný zápas dovést do vítězného konce, takže se body nakonec dělily za remízu 5:5, což je pro nás určitě ztráta 2 bodů do tabulky.

15. 9. 2024 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – TJ Sokol Běšiny 5:5 (5:3)

Na tento zápas jsme tentokrát měli k dispozici velmi dobrou sestavu, do zápasu tak mohli nastoupit všichni naši mladí hráči, navíc nám přišli pomoci zkušení Zbyňďa Smolík a Honza Žiak. Naši matadoři Jirka Podráský a Petr Švátora tak do zápasu nemuseli nakonec zasáhnout, Petr byl alespoň připraven na lavičce náhradníků, na zápas nebyl nakonec nominován ani Roman Troch. Do branky se postavil s kapitánskou páskou Dan Prokop, v obraně k již osvědčené trojici naskočil na postu levého stopera Dan Mareš, pro kterého to byl debut za naše béčko, na prostředku zálohy na pozici levého defenzivního záložníka hrál Zbyňďa Smolík vedle Michala Horského, na levé záloze Honza Žiak a na podhrotu potom Matěj Kapusta, pravou stranu hřiště obhospodařoval Pavel Kovařík a na hrotu se objevil Pepa Rašek. Na lavičce náhradníků byli připraveni Standa Strejc, Ondra Sedláček, zmiňovaný Petr Švátora a také Michal Marek.

Za deštivého počasí na bohužel kluzkém povrchu se od začátku zápasu obě mužstva spíše seznamovala s povrchem a velikostí hřiště, přestože naše béčko absolvovalo klasickou předzápasovou rozcvičku, kdežto běšinští hráči se místo řádného rozcvičení pouze schovávali pod střechou střídačky a pozorovali naše rozcvičení. Bohužel již ve 12. minutě zápasu fauloval v našem pokutovém území Dan Mareš a nařízenou penaltu bezpečně proměnil bývalý mochtínský hráč Radovan Madera. Naštěstí pro nás hned o minutu později po svoji individuální akci proměnil hokejovým blafákem na zkušeného běšinského gólmana Karla Šnejdara svůj únik nechytatelný Honza Žiak, který se o další 2 minuty později prezentoval téměř shodnou akcí a zvýšil na 2:1 v náš prospěch. V 18. a 19. minutě se dvakrát zapsal do střelecké listiny také Zbyňďa Smolík, když nejdříve zakončil akci Honzy Žiaka a poté nachytal „na hruškách“ brankáře Běšin z volného přímého kopu. O šest minut později potom bezpečně proměnil pokutový kop Dan Mareš, který ke svému prvnímu startu za béčko přidal hned svůj první gól. To běžela 25. minuta zápasu, stav byl 5:1 v náš prospěch a vše nasvědčovalo tomu, že je po zápase. Bohužel si to mysleli i hráči našeho mužstva a nepochopitelně přestali hrát a plnit si své povinnosti. Bojovní hráči soupeře vycítili svoji šanci se zápasem ještě něco udělat a začali si vytvářet šance. Ve 33. minutě a poté o 7 minut později soupeř snižuje na 5:3. Ke konci poločasu si navíc poranil ruku Pepa Rašek, na jehož místo se do útoku posunul z pravé zálohy Pavel Kovařík, na jehož post přišel Ondra Sedláček. V závěru poločasu je nám po právu vyloučen stoper Radek Smolík po faulu na unikajícího jmenovce Radka Mužíka mladšího, rovněž bývalého mochtínského hráče. Na Radkovo místo na stoperský post se tak stáhnul z podhrotu Matěj Kapusta a my jsme zápas museli dohrávat pouze v 10 hráčích. K poločasové přestávce se nakonec odcházelo za zmiňovaného stavu 5:3.

O poločasové přestávce nabádal trenér mochtínské rezervy hráče, aby opět začali na hřišti plnit svoje povinnosti, nevyhýbali se osobním soubojům a nedopustili, aby soupeř přidal další branky. Výkon hráčů na hřišti ve 2. poločase byl však toho pravým opakem. Do 2. poločasu místo Zbyňka Smolíka nastoupil Standa Strejc, na lavičce zůstali vystřídaný Pepa Rašek a Petr Švátora s Michalem Markem. Běšinské mužstvo bojovalo, my jsme si ve 2. poločase nedokázali připravit mnoho šancí. V 51. minutě zápasu se perfektně z VPK trefil Standa Vítovec a snížil již na 5:4. Když za dalších šest minut později přidává jmenovaný s přehledem svůj druhý gól z pokutového kopu, po odpískaném faulu na hostující kapitána, který však předvedl akrobatický kousek, za který by se nemuseli stydět ani akrobaté v cirkusu, tak to s námi nevypadalo dobře, stav byl již srovnán na 5:5 a do konce zápasu zbývalo ještě více než 30 minut. Branka již nepadla ani na jedné straně, přestože běšinský Saša Zhvakin po rozehraném rohovém kopu přestřelil z vyložené pozice naši branku, jinak bychom snad ještě prohráli.

V zápase se však zranili hráči obou mužstev, což bylo kromě naší ztráty 2 bodů v takřka vyhraném zápase největší kaňkou na tomto utkání. Na naší straně si zranili ruku Pepa Rašek a Pavel Kovařík, nejhorší zranění potkalo Matěje Kapustu, který si po dopadu na zem vykloubil levé rameno, na jeho místo na postu stopera tak musel utkání dohrát Standa Strejc, který ovšem na tomto pro něj nezvyklém posto obstál se ctí. Na straně Běšin ze zápasu odstoupil pro zranění nohy exdivizní hráč Klatov Standa Vítovec, nejhůře však dopadl Radovan Madera, který se snažil ostrým skluzem zastavit úprk našeho Pepy Raška, kterého však vracející se běšinský obránce porazil na svého spoluhráče na zemi, jehož zasáhl Pepa neúmyslně při pádu do oblasti obličeje a přivodil mu zřejmě zlomeninu nosu. Všem zraněným přejeme touto cestou brzké uzdravení, protože zdraví hráčů je vždy přednější než výsledek. Mrzí ovšem to, že běšinští hráči byli zřejmě přemotivovaní, o čemž svědčí velmi důrazné dohrávaní soubojů, navíc je zarážející, že běšinská lavička v čele s vedoucím mužstva neustále na svoje hráče pokřikovala, aby přerušili náznaky našich úniků již v samém počátku. Soupeř však do každého souboje šel naplno, což našim hráčům bohužel nevoní a je potřeba toto odstranit.

Zisk pouze 1 bodu z tohoto zápasu je pro nás ovšem ztrátou, přestože soupeř z Běšin prokázal větší touhu po bodech než naše mužstvo, které však v této sestavě nemělo soupeři vůbec dovolit bodovat. Je potřeba, aby si naši hráči uvědomili, že hrají mistrovské utkání o body do tabulky, že reprezentují TJ Sokol Mochtín a že si nejdou jen tak zahrát. Je potřeba nastavit hlavu tak, aby se všichni koncentrovali na svůj výkon po celý zápas, bojovali a chtěli vždy zvítězit. Navíc to u některých našich hráčů vypadalo, že hrají snad z donucení.

Zápas solidně odřídila trojice mladých rozhodčích ve složení Baxa Jan jako hlavní rozhodčí, jako AR1 Toman Michal a jako AR2 Janda Matěj, delegát Petržílka Jiří. ŽK 3:1, ČK 1:0 (Smolík Radek), 30 diváků.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel (K) – Höfler David Josef, Smolík Radek (Kapusta Matěj / Strejc Stanislav), Mareš Daniel, Bauer Adam – Horský Michal, Smolík Zbyněk (Strejc Stanislav) – Kovařík Pavel (Sedláček Ondřej), Kapusta Matěj, Žiak Jan – Rašek Josef (Kovařík Pavel)

připraveni: Švátora Petr, Marek Michal

Branky
: ŽIAK Jan 2, SMOLÍK Zbyněk 2 (1 z VPK), MAREŠ Daniel (PK) – Vítovec Stanislav 2 (1 z VPK a 1 z PK), Madera Radovan (PK), Volf Jaroslav, Volf Tomáš


Zápis o utkání

Ostatní výsledky a tabulka soutěže


Další zápas odehraje naše BÉČKO mužů v sobotu 21. 9. 2024 od 16:30 hodin v Milčicích.

Odjezd z Mochtína v 15:00.