V sobotu 7. 9. 2024 odjelo naše béčko k dalšímu zápasu podzimní části sezóny 2024/2025 do Kašperských Hor, kde se utkalo s tradičním soupeřem, proti kterému hrálo jak v okresním přeboru, tak ve III. třídě. Domácí se prezentovali omlazenou sestavou, neboť na hřišti se objevili pouze 4 hráči, kteří reprezentovali svůj klub v minulých sezónách, na lavičce měli domácí k dispozici dalších 6 hráčů, které pravidelně střídali, když využívali hokejového střídání. Naše sestava se naopak opět dávala těžko dohromady, přesto jsme odehráli v poli vyrovnaný zápas, bohužel jsme však za celé utkání nevystřelili ani jednou přímo na domácí branku, resp. "mezi 3 tyče" domácích, a sami jsme soupeři dovolili 3krát skórovat.

7. 9. 2024 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Kašperské Hory – TJ Sokol Mochtín B 3:0 (2:0)

Na tento venkovní zápas jsme se opět dávali „horko těžko“ dohromady, neboť někteří tradiční hráči byli nominováni do základní sestavy na nedělní zápas našeho áčka proti Švihovu. Přišli nám ovšem pomoci hráči, kteří s námi již nechodí pravidelně na zápasy (Ondřej Šup, Tomáš Vlk a také Martin Sádlík s Tomášem Králem). Nakonec se nás sešlo 13, v brance musel zaskočit kapitán Petr Švátora, na hřišti se znovu objevil Roman Troch a po dlouhé odmlce v roli hráče usedl na lavičku spolu s Michalem Markem tradiční vedoucí mužstva Milan Žiak ml. Sestava tak nebyla špatná, v poli jsme s domácími borci drželi krok, problém jsme ovšem měli po celý zápas v útočné fázi, přestože nějaké šance jsme si rovněž vytvořili. 

Základ sestavy zůstal víceméně zachován, v obraně výborně zaskočil Ondra Šup na místě stopera, zbylí 3 hráči obranné čtveřice se oproti předcházejícím zápasům nezměnili. Na pozici defenzivního záložníka se při absenci Standy Strejce a Michala Horského vrátil Jirka Podráský, který však po svém zranění není hlavně po fyzické stránce úplně fit, vedle něj nastoupil Roman Troch, který se prezentoval výborným výkonem, především běžeckým. Na pozici levého záložníka zahrál solidně Tomáš Vlk, který předvedl rovněž skvělý fyzický fond. Na „podhrotu“ operoval Martin Sádlík a před ním na pozici útočníka nastoupil Tomáš Král. Na lavičce jsme měli k dispozici další 2 hráče.

Od začátku zápasu se hrál vyrovnaný fotbal s náznaky šancí na obou stranách hřiště. Ve 22. minutě utkání ovšem otevřeli účet tohoto zápasu domácí, když nám po nedůrazu v obraně vstřelil pěkný gól rychlonohý domácí útočník, který nedal našemu brankáři Petru Švátorovi pražádnou šanci, když svoji střelu z hranice velkého vápna usměrnil přesně do levého horního růžku naší branky. Aby toho nebylo málo hned o 2 minuty později se tento domácí borec prosadil znovu, po špatně zachyceném střídajícím hráči domácích, který svému zakončujícímu spoluhráči tento gól připravil. To byla pro nás tedy i v panujícím horku „pořádně ledová sprcha“. Naštěstí jsme se z toho nepoložili a do konce poločasu jsme již domácí udrželi „na uzdě“. V průběhu 1. poločasu se na hřišti objevil střídající Milan Žiak ml., který se prostřídal s Tomášem Králem. K poločasové přestávce se odcházelo za stavu 2:0 pro domácí.

Do 2. poločasu jsme nastupovali s odhodláním se zápasem ještě „něco udělat“, snahu našim hráčům nelze upřít, bohužel nám v tomto zápase chyběl typ rychlonohého útočníka, který by „provětral“ domácí obranu. Přesto jsme si nějaké šance vytvořili, velmi agilní byl především pravý záložník Pavel Kovařík a také Roman Troch. Také domácí se dostávali do nějakých náznaků šancí, ale naši obránci „pracovali“ spolehlivě. V poslední čtvrthodince zápasu se na hřiště dostal také Michal Marek, který se posunul na hrot a vystřídal levého obránce Adama Bauera, na jehož místo se posunul Tomáš Vlk. O konečném výsledku 3:0 pro domácí rozhodla obrovská chyba našeho středního záložníka Jirky Podráského, který po přihrávce od stopera Ondry Šupa na středu hřiště zbytečně vymýšlel, co s míčem, o míč byl připraven a domácí si po získání míče vypracovali šanci, kterou bohužel proměnili, to běžela již 85. minuta zápasu a o osudu tohoto utkání tak bylo rozhodnuto. Do konce zápasu se již výsledek nezměnil a zápas se po 3. domácí brance v podstatě dohrával.

Poprvé na podzim jsme tak vyšli bodově naprázdno, nutno podotknout, že v poněkud okleštěné sestavě, a proti zatím nejlepšímu soupeři. Za výkon ovšem zaslouží pochvalu všichni hráči, kteří domácím nedali nic zadarmo, snažili se v rámci svých fyzických schopností a fotbalových dovedností, nikdo vyloženě nezklamal, všichni zúčastnění odvedli dobrý a poctivý výkon, na body to však tentokrát nestačilo, což bylo dáno především zmiňovanou absencí rychlých útočných hráčů.

Zápas s přehledem odřídila trojice rozhodčích ve složení Bala Petr jako hlavní rozhodčí, jako AR1 Mácal Martin a jako AR2 Anšlág Petr. Hráno bez karet, 40 diváků.

Sestava Mochtína: Švátora Petr (K) – Höfler David Josef, Smolík Radek, Šup Ondřej, Bauer Adam (ke konci zápasu Vlk Tomáš) – Podráský Jiří, Troch Roman – Kovařík Pavel, Sádlík Martin (ke konci zápasu Král Tomáš), Vlk Tomáš (ke konci zápasu Sádlík Martin) – Král Tomáš (Žiak Milan ml., Marek Michal)

BrankyChudý Pavel 2, Tomek Petr

Zápis o utkání

Ostatní výsledky a tabulka soutěže


Další mistrovský zápas odehraje náš "B" tým mužů doma v Mochtíně, a to v neděli 15. 9. 2024 od 16:30 hodin, proti posílenému a ambicióznímu týmu TJ Sokol Běšiny.