V sobotu 31. 8. 2024 odehrálo 1. podzimní zápas sezóny 2024/2025 na domácím trávníku naše béčko proti tradičnímu soupeři z Janovic. Po nevýrazném výkonu obou protivníků se nakonec našemu béčku podařilo urvat povinné 3 body, výkon je však třeba do příštích zápasů ještě zlepšit, ale 3 body do tabulky se rozhodně počítají.

31. 8. 2024 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – FK Dukla Janovice B 3:1 (1:0)

I v tomto dalším podzimním zápase, 1. na domácím hřišti, jsme opět bohužel měli problémy s účastí hráčů na tomto zápase. Nakonec se nás sešlo 14. V brance výjimečně nastoupil Vašek Opl, Dan Prokop byl připraven pouze na lavičce, protože ho čekal nedělní zápas za áčko v Losiné, ze stejného důvodu úplně chyběl také Jarda Pretzelmayer, do zápasu nastoupil po delší odmlce Roman Troch, na lavičce tak nakonec zůstal hrající trenér Jirka Podráský a také nová mochtínská tvář Michal Marek, syn brankáře Vaška Marka, a zmiňovaný Dan Prokop. Obranná čtveřice nastoupila ve stejném složení jako v zápase na Železné Rudě, na levém kraji zálohy tentokrát nastoupil Standa Strejc, kterého ve středu zálohy nahradil Roman Troch, jenž nastoupil na pozici defenzivního záložníka vedle Michala Horského, před nimi na podhrotu operoval Matěj Kapusta, na pravé záloze hrál již tradičně Pavel Kovařík a do útoku se tentokrát postavil Pepa Rašek.

Oba soupeři od začátku zápasu rozehráli v poli vyrovnanou partii, přesto měl náš tým o něco více ze hry než hosté. Na hřišti byl však nejlepším hráčem zápasu nestárnoucí hostující Vašek Valečka, bývalý hráč Mochtína. Naše mužstvo se snažilo, ale od začátku zápasu nám však chyběla větší pohyblivost a zřejmě i chuť k aktivnějšímu pojetí hry. Nejaktivnějším mochtínským hráčem byl Michal Horský na pozici defenzivního záložníka, který se snažil tzv. chodit pro míče a nabízet se, jeho výkon ovšem degradovala špatná rozehrávka a spousta zkažených přihrávek, pokud však na tomto Michal zapracuje, bude naším rozdílovým hráčem. Střed zálohy nám však v tomto utkání trochu „haproval“, neboť hrál v netradičním složení, postupně se ale v zápase naše středová trojka sehrávala. Do slibných brankových příležitostí jsme se mohli dostávat především po přihrávkách na našeho hrotového útočníka Pepu Raška, jeho snahu však mnohokrát v tomto zápase přerušil zdvižený praporek asistentů rozhodčího, neboť si nedokázal uhlídat ofsajdové postavení. Když už to vypadalo, že se k poločasové přestávce bude odcházet za nerozhodného stavu 0:0, dokázal svoji individuální akci zakončit do hostující branky Matěj Kapusta, 1:0 byl také nakonec poločasový výsledek.

O poločasové přestávce nabádal trenér mochtínské hráče, aby hned od začátku 2. poločasu pokračovali v soustředěném výkonu, dále k vyšší aktivitě a bojovnosti a také kombinační hře, bez nakopávání míčů přes Matěje Kapustu na Pepu Raška a také aby se hráči neschovávali a nebáli se hrát i s rizikem ztráty míče. Bohužel hned po zahájení 2. poločasu inkasoval náš tým vyrovnávací branku po špatné rozehrávce našich obránců. Bylo však potřeba se z obdržené branky oklepat a začít hrát směrem k hostující svatyni. Nakonec se nám po velmi hezké individuální akci pravého záložníka Pavla Kovaříka podařilo podruhé skórovat ovšem až v 71. minutě, úspěšným střelcem byl opět Matěj Kapusta. Na konečných 3:1 zvyšoval o deset minut později Pepa Rašek, který završil účet tohoto klání. Na hřišti se tak mohl objevit nováček v našem drese Michal Marek, který vystřídal právě Pepu, na hřiště se na posledních 5 minut dostal také Jirka Podráský za vystřídaného Pavla Kovaříka. Dan Prokop nakonec do zápasu vůbec nezasáhl, byl pošetřen na nedělní zápas áčka v Losiné.

Za zisk důležitých 3 bodů do tabulky III. třídy si zaslouží pochválit všichni hráči, do dalších zápasů je ovšem třeba zvýšit nasazení, aktivitu, bojovnost a také přidat patřičnou fotbalovou kvalitu, neboť nás určitě čekají mnohem těžší soupeři. Někteří janovičtí hráči ovšem měli navíc v nohách již celý zápas odehraný za áčko v Měcholupech, po němž přijeli rovnou do Mochtína.

Zápas odřídila trojice rozhodčích ve složení Kýček Karel jako hlavní rozhodčí, jako AR1 Jirotka Jan a jako AR2 Toman Filip. ŽK 1:1, 60 diváků.

Sestava Mochtína: Opl Václav – Höfler David Josef, Smolík Radek, Švátora Petr (K), Bauer Adam – Horský Michal (od 85. minuty Kapusta Matěj), Troch Roman – Kovařík Pavel (od 85. minuty Horský Michal), Kapusta Matěj (od 85. minuty Podráský Jiří), Strejc Stanislav – Rašek Josef (od 82. minuty Marek Michal)

připraven: Prokop Daniel

Branky: KAPUSTA Matěj 2, RAŠEK Josef – Svoboda Josef

Zápis o utkání

Ostatní výsledky a tabulka soutěže


Další zápas odehraje naše BÉČKO mužů v sobotu 7. 9. 2024 od 17:00 hodin v Kašperských Horách.
Odjezd z Mochtína v 15:20.