V neděli 28. 4. 2024 remizovalo béčko mužů TJ Sokol Mochtín se svým soupeřem, kterým byl SK Bolešiny B 1:1 po poločase 0:1 a do tabulky si tak bohužel připsalo pouze bod, neboť opět nevyužilo vypracované brankové příležitosti.

28. 4. 2024 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – SK Bolešiny B 1:1 (0:1)

Na tento domácí zápas jarní části soutěžního ročníku 2023/2024 se sešlo 16 hráčů. V brance nastoupil Vlasta Hromada, na střídačce mu kryl záda Dan Prokop. Pomoci nám také opět přišli Honza Žiak, Matěj Kapusta, Jarda Pretzelmayer, Kuba Bejvl (na 2. poločas) a také všichni mladíci, kteří pendlují mezi áčkem v I. B třídě a béčkem ve III. třídě, čímž sbírají potřebné zkušenosti v mužském fotbale.

Na domácím trávníku jsme se střetli s tradičním soupeřem ovšem s tou změnou, že jsme hrávali s bolešinským áčkem v okresním přeboru, po našem sestupu tak nyní hrajeme již jen s B mužstvem tohoto oddílu ve III. třídě. Soupeři jsme měli co vracet za podzimní zápas v Bolešinech, kde jsme utrpěli debakl 1:10. Zápas se opět odehrál po sobotním utkání „A“ mužstev obou týmů, stejně jako v podzimní části soutěží. Podle soupisek obou týmů ze sobotního zápasu nastoupilo v neděli v zápase béček na obou stranách hřiště několik stejných hráčů. V sobotu získalo naše áčko na hřišti v Bolešinech 3 body za vítězství 3:1, také my jsme chtěli proti béčku Bolešin na domácí půdě zabodovat naplno.

V 1. poločase, který byl ovšem „vlažný“ z obou stran, jsme si vytvořili několik velmi dobrých šancí, ovšem jako již tradičně bez gólového efektu. Tempo hry nebylo nijak „zběsilé“, naše mužstvo se snažilo hrát kombinační fotbal, hosté také nehráli špatně, hráli však skoro všechny míče na jejich kapitána, který hrál v útoku, a znamenal pro naši branku největší nebezpečí, naši obránci ho však do přímého ohrožení naší branky nepustili, což byla zásluha především stoperů - tento zápas výborně hrajícího kapitána Petra Švátory a také výjimečně tento post hrajícího Honzy Žiaka, který se na post pravého stopera přesunul k Petru Švátorovi místo Jirky Podráského již po několika minutách hry jako reakce na to, že právě bolešinský kapitán nastoupil nikoliv na levé straně zálohy jako v zápase za áčko, ale v útoku, Jirka Podráský se tak posunul na svůj obvyklý post defenzivního záložníka k Michalu Horskému, místo Honzy Žiaka se pak přesunul na pravý kraj zálohy Pavel Kovařík z postu defenzivního záložníka. Hra se odehrávala převážně „od vápna k vápnu“, naše béčko si však na rozdíl od soupeře dokázalo vypracovat již zmiňované brankové příležitosti, které však nedokázalo „přetavit“ v góly, jinak už mohlo být po zápase po odehrání 1. poločasu. Jak už to ovšem bývá, platí staré známé „nedáš, dostaneš“, což se opět potvrdilo, když se hosté ujali vedení, kdy po chybných odkopnutích míče našimi obránci propadl míč za naši obranu, míč se dostal k hostujícímu hráči, který se neukvapil, potáhl míč a dokázal jej nahrát z naší pravé strany mezi velké vápno a penaltu svému nabíhajícímu spoluhráči, který ve 30. minuté utkání rozvlnil síť za Vlastou Hromadou snad první přímou střelou na naši branku. Do konce poločasu jsme si vytvořili další brankové příležitosti, bohužel bez gólového zakončení. U většiny našich hráčů však v 1. poločase chyběla větší aktivita, nasazení a bojovnost, a tak jsme odcházeli do kabin k poločasové přestávce s mankem jednoho gólu, 0:1.

Do 2. poločasu jsme prostřídali, o střídání si řekl Jarda Pretzelmayer, místo něj se posunul do útoku Pavel Kovařík, kterému úplně neseděl post defenzivního záložníka v 1. poločase, kdy musel zaskočit za Michala Horského, který se srazil koleny s Honzou Žiakem a musel střídat, na 2. poločas se naštěstí Michal na hřiště opět vrátil. Střídal rovněž Adam Bauer, na jeho místo se z pravého stopera přesunul Honza Žiak, místo kterého nastoupil do zápasu Kuba Bejvl, na hřiště na pravou stranu zálohy potom přišel Ondra Sedláček. V průběhu hry do zápasu naskočil na pravý kraj obrany Michal Karlubík místo Davida Höflera, který se přesunul na levého beka místo vystřídaného Radka Smolíka. Na hřiště se rovněž dostal poslední hráč z lavičky a to Tomáš Král. Ve 2. poločase jsme zlepšili pohyb, nasazení a bojovnost, soupeře jsme zatlačili na jeho půlce a snažili se o vstřelení gólů. Skórovat se nám však podařilo pouze jednou, když pěknou kombinační akci zakončil nechytatelnou střelou pod břevno levačkou Matěj Kapusta. Do konce zápasu jsme se snažili otočit zápas v náš prospěch, což se nám bohužel nepodařilo, přestože jsme měli šance z volných přímých kopů a také z kopů rohových, po kterých nás ovšem mohli hosté potrestat z jejich rychlých protiútoků do naší otevřené obrany. Celkově tak bereme výsledek tohoto zápasu jako ztrátu dvou bodů, i když se soupeř v Mochtíně prezentoval v dobém světle. Je tak potřeba urvat 3 body v odloženém zápase ve středu 1. 5. 2024 od 17:00 na hřišti nováčka III. třídy v Milčicích.

Zápas odřídila trojice rozhodčích ve složení Šmrha Miroslav jako hlavní rozhodčí, jako AR1 Anšlág Petr a jako AR2 Müllerová Michaela. ŽK 3:1, 111 diváků.

Sestava Mochtína: Hromada Vlastimil (na lavičce připraven Prokop Daniel) – Höfler David Josef, Podráský Jiří (od 5. minuty Žiak Jan, od 46. minuty Bejvl Jakub), Švátora Petr (K), Smolík Radek (od 60. minuty Karlubík Michal) – Kovařík Pavel (od 5. minuty Podráský Jiří), Horský Michal – Žiak Jan (od 5. minuty Kovařík Pavel, od 46. minuty Sedláček Ondřej), Bauer Adam (od 46. minuty Žiak Jan) – Pretzelmayer Jaroslav (2. poločas Kovařík Pavel, Král Tomáš)

Branky: KAPUSTA Matěj – Rehák Vojtěch

Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024


Další zápas odehraje naše BÉČKO mužů již ve středu 1. 5. 2024 od 17:00 hodin v Milčicích, což je dohrávka 21. kola ze soboty 20. 4. 2024, kdy byl zápas odložen pro nezpůsobilý terén.

Odjezd z Mochtína v 15:30.