V sobotu 20. 5. 2023 od 17:00 se utkalo mochtínské béčko v dalším mistrovském zápase III. třídy na hřišti v Bolešinech s místním SK Bolešiny B. Bohužel po rozpačitém výkonu zejména v 1. poločase odjelo z Bolešin s prázdnou.

20. 5. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – SK Bolešiny B – TJ Sokol Mochtín B 5:1(3:1)

Jako již tradičně na venkovní zápas odjelo naše béčko pouze s 12 hráči, ostatní byli opět z nějakých důvodů omluveni, do branky musel zase nastoupit Jarda Pavlík. Také domácí měli pouze jednoho hráče na střídačce, na druhý poločas jim potom přijel další náhradník.

Na malém bolešinském hřišti se hrál od začátku spíše vyrovnaný fotbal. Bohužel jako první skórovali v 15. minutě zápasu domácí po trefě hlavou kanonýrem Vraným, který zůstal neobsazen na zadní tyči po přesném centru zleva. V zápětí se nám podařilo vyrovnat zásluhou Matěje Škocha, který zachoval chladnou hlavu v domácí šestnáctce a s přehledem akci zakončil a zapsal se tak do střelecké listiny. Místo uklidnění však mochtínské béčko nemohlo najít správný herní rytmus, většině hráčů jako by se nechtělo hrát, místo toho, aby se každý soustředil na svůj výkon, tak hledal chyby u ostatních spoluhráčů. Navíc se mochtínští hráči místo kombinace po zemi snažili nakopávat míče na útočníky, malé rozměry domácího hřiště však tuto snahu znemožňovalo. Domácí toho využili ve 29. minutě, když skóroval domácí kapitán Šindelář na zadní tyč Pavlíkovy branky. Aby toho nebylo málo, tak ve 36. minutě skóroval nechytatelnou střelou po teči mochtínského hráče opět Vraný a zvýšil tak na 3:1. Domácí se uklidnili a přehrávali náš záložní tým, kterému se naopak nedařilo, přestože si i mochtínské mužstvo vytvořilo nějaké šance, avšak bez gólového efektu. Do konce 1. poločasu už žádná branka nepadla a do kabin se tak odcházelo za stavu 3:1 pro domácí.

Po vyříkání si nějakých věcí v kabině v poločasové přestávce vstoupili Mochtínští do 2. poločasu více aktivně, dostali se do tlaku a přehrávali domácí mužstvo. Bohužel z vytvořených brankových příležitostí se nepodařilo našim hráčům skórovat. Po nakopnutém míči a nechtěném prodloužením hlavou od mochtínského obránce se do šance dostal opět domácí Vraný a střelou na zadní tyč zkompletoval hattrick a zvýšil na 4:1. Od této chvíle mochtínští hráči opět svěsili hlavy a přestali na nějakou dobu hrát. Přestože se mochtínské béčko snažilo se zápasem ještě něco udělat, neboť výkon ve 2. poločase již byl lepší výkonu v poločase prvním, tak se již nepodařilo našim hráčům skórovat. Byli to naopak domácí Bolešiny, které přidaly pátou branku po závaru v našem pokutovém území a neodkopnutém míči ven ze šestnáctky zásluhou T. Nováka. To běžela 81. minuta zápasu a bylo prakticky rozhodnuto. Do konce zápasu řízeném rozhodčím Zbyňkem Cuplem se již stav na ukazateli skóre nezměnil a domácí si připsali do tabulky další 3 body.

Přestože se ve 2. poločase hra mochtínského záložního mužstva oproti 1. poločasu zlepšila, je třeba si přiznat, že výkon a herní nasazení některých hráčů neodpovídá snaze vyhrát zápas a získat potřebné body pro záchranu III. třídy. Většině hráčů chyběla patřičná bojovnost, ale také herní kvalita. Bolešiny nehrály nějak skvěle, k vítězství jim naše rezerva pomohla svým výkonem.

Do konce jarní části sezóny 2022/2023 již zbývá odehrát pouhé 3 zápasy, ve kterých je třeba, aby se výkon mochtínského rezervního celku výrazně zlepšil, aby všichni hráli jako jeden tým a bojovali jeden za druhého, tak aby ještě mohlo béčko zabojovat o 9 bodů a pokusit se soutěž zachránit.

Zápas rozhodoval Zbyněk Cupl, na lajnách mu asistovali laici, za nás Stanislav Strejc, hráno bez karet, 40 diváků.

Sestava Mochtína: Pavlík Jaroslav, Smolík Radek, Potužník Ladislav, Podráský Jiří, Sádlík Martin, Škoch Matěj, Jarabica Stanislav (K), Kapusta Matěj, Vlk Tomáš, Pretzelmayer Jaroslav, Rašek Josef, střídal Karlubík Michal

Branky: Vraný 3, Šindelář, Novák T. – ŠKOCH Matěj

Další mistrovský zápas odehraje náš "B" tým mužů doma v Mochtíně, a to v neděli 28. 5. 2023 od 17:00 hod. s FK Svéradice B.